Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Două surori şi un "Colţ de Rai" la Polovragi

Publicat: 29 octombrie 2018 - 22:25
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pensiunea COLŢ DE RAI. Nu ai cum să o ratezi. Este prima clădire din comună şi dai de ea imediat ce treci pe sub poarta sculptată în lemn de la intrarea în Polovragi. 

Aici am realizat un reportaj 2 în 1, în proiectul nostru "Viitor pentru Sate". Pentru că afacerea în turism a Alinei Iancu este completată cu plantaţia de zmeură a surorii ei, Emilia Buşoi, despre care a scris colegul meu Tudor - cititi AICI. O poveste frumoasă de familie, cu turişti încântaţi de pensiune şi de bucatele tradiţionale pregătite de Alina cu materie primă din propria gospodărie, dar şi cu turişti şi clienţi care savurează zmeura 100% naturală şi dulceţurile, siropurile, lichiorurile, pelteaua şi murăturile preparate de Emilia.

Colţ de Rai_b

Colţ de Rai_b

Pensiunea e nouă, curată şi cochetă
"Ne-am gândit de foarte mult timp să ridicăm o pensiune, dar am reuşit să punem planul în aplicare nu cu mult timp în urmă. În 2014 am început construcţia, în 2015 am finalizat-o şi eu sunt foarte mulţumită că, una peste alta, merge bine. Fiind şi o zonă frumoasă, cu atracţii turistice şi cu o climă adaptată zonei, este ideală pentru un sejur sau o vacanţă în familie. Un punct al nostru forte, să zicem, este faptul că suntem prima pensiune şi prima casă chiar din comună. Eu cred că suntem avantajaţi de acest aspect", îmi spune Alina Iancu (foto), precizând apoi şi câteva dintre motivele pentru care turiştii poposesc în această parte a Gorjului: liniştea, Transalpina, Peştera Muierilor, Peştera Polovragi, Mănăstirea Polovragi, Cheile Olteţului care sunt de o frumuseţe aparte.

Colţ de Rai_b

Colţ de Rai_b

Au venit, le-a plăcut, au revenit!
Preocupată de bunăstarea turiştilor care trec pragul pensiunii "Colţ de Rai", Alina Iancu spune că e deschisă la a le îndeplini acestora orice cerinţe, de la anumite mâncăruri tradiţionale la organizarea unui foc de tabără sau a unor petreceri în aer liber. "Cea mai mare satisfacţie a mea este atunci când omul pleacă mulţumit de la noi de acasă", spune proprietara pensiunii. Acesta este şi motivul pentru care turiştii revin aici în fiecare an. "Da, turiştii au revenit. Şi nu numai odată, de când i-am dat drumul au revenit în fiecare an. Avem medici din Bucureşti care au venit în primul an şi au revenit, foarte multe familii din Craiova la fel, care au revenit poate şi de trei, patru ori pe an, în weekend-uri şi de sărbători. De aceea este nevoie de rezervare prealabilă", explică Alina Iancu.

Colţ de Rai_b

Colţ de Rai_b

Când discutam în luna iunie despre planurile de viitor ale pensiunii, acestea cuprindeau şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii, care a fost deja realizat, dar şi alte surprize pentru turişti, care sunt deocamdată la stadiul de proiect.
Pensiunea este promovată online, pe site-uri specializate cum ar fi booking.com şi infoturist.ro. Dar cea mai bună reclamă rămâne cea din vorbă-n vorbă, de la clientul mulţumit la potenţialul client.
Care este mesajul Alinei Iancu pentru turişti: "Vă aştept cu mare drag să veniţi din toate colţurile României şi din afara graniţelor ţării, la o pălincă bună şi produse tradiţionale de casă, într-un adevărat Colţ de Rai".

Colţ de Rai_b

Între două surori nu te plouă, ba dimpotrivă! Am avut parte de una dintre cele mai plăcute discuţii (reportajul video va fi disponibil în curând pe www.revista-ferma.ro). Pensiunea de la intrarea în Polovragi vă aşteaptă cu 5 camere şi un apartament (14 locuri în total), dotate cu băi proprii, internet, TV, o bucătărie utilată şi un foişor din lemn în curte, cu mese şi loc pentru grătar.
Doamnele noastre dragi, vă mulţumim pentru ospitalitate şi vom reveni cu siguranţă pentru a gusta din ciorba de raţă cu zamă de varză!

PENSIUNEA COLŢ DE RAI
POLOVRAGI, jud. Gorj, str. Principală nr. 120
Tel.: 0758.922.837, 0734.143.097
Facebook: Pensiunea Colţ de Rai


Un articol publicat în revista Ferma nr. 18/220 (ediţia 15-30 octombrie 2018)

 

 Viitor pentru sate_b

Vizualizat: 3465 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?