Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Claudia CRĂCIUNEAN: Produsul TRADIŢIONAL este un mic BUSINESS

Publicat: 24 februarie 2017 - 12:53
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La ediţia cu numărul 25 a Târgului Apulum Agraria de la Alba Iulia, între cei 18 producători participanţi, membri ai Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale, Ecologice şi de Casă (APPTC) „Alba Transilvania”, structură afiliată la Federaţia Naţională a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, condusă de Călin Matieş (foto stânga), am întâlnit-o pe Claudia Crăciunean (foto dreapta), o prezenţă nelipsită la târgurile cu specific gastronomic, de nişă.

“Am fost prezenţi în ultimii ani la acest prestigios eveniment care, iată, a împlinit un sfert de veac, ca şi la toate manifestările de acest gen din ţară, cu produsele noastre pe care dorim să le promovăm. Constat cu bucurie că sunt din ce în ce mai apreciate de publicul larg consumator. În standul de aici am expus rodul muncii noastre din laboratorul de cofetărie pe care-l coordonez: tot soiul de prăjituri, dulciuri, dar şi produse de patiserie: plăcintă cu prune şi cu mere; când e sezonul, mai facem şi plăcintă cu dovleac. Totul este natural. Este un mic business, din asta ne ducem existenţa”, ne-a declarat Claudia Crăciunean, preşedintele APPTC Alba - Transilvania.

Claudia-Craciunean---prajit_bClick pe poza pentru galerie!

Aceasta a ţinut să precizeze că “Respectăm cu sfinţenie reţetele tradiţionale - moştenire a patrimoniului nostru cultural, care exprimă rafinamentul poporului nostru în materie de gastronomie”.

Detalii despre târg, dar şi despre produsele traditionale, găsiţi în revista Ferma, ediţia 15-28 februarie 2017!

Vizualizat: 1208 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?