Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

BRÂNZA lui Vodă: POVESTEA din spatele unui GUST DESĂVÂRŞIT!

Publicat: 27 iunie 2017 - 15:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PRODUS PREMIAT LA NIVEL INTERNAŢIONAL! Pe Viorel Petru Trifan l-am cunoscut anul trecut, la IndAgra. A venit la stand ca să ne mulţumească pentru că am fost singurii care l-am promovat. O colegă scrisese despre "Brânza lui Vodă" pe agroinfo.ro. 

petruvio_2_b

Omul e sincer, extrem de politicos şi foarte modest, deşi face o brânză incredibil de gustoasă, care a impresionat juriul extrem de pretenţios de la concursul "International Cheese Awards 2016", unde au concurat pentru o medalie 5.000 de sortimente de brânzeturi şi produse lactate din 27 de ţări. Brânza lui Vodă, produsă de Căşăria Petruvio a lui Viorel Trifan a obţinut medalia de argint, deşi a avut o concurenţă serioasă la categoria sa: 17 sortimente de brânzeturi din Belgia, Portugalia, Canada, Irlanda, Austria şi Letonia.

petruvio_1_b

"Brânza lui Vodă" nu se numeşte întâmplător aşa. Are o poveste extraordinară şi o reţetă bine păstrată care merge mult înapoi în timp, chiar pe vremea domnitorilor. Ingredientele nu sunt secrete: lapte de vacă pasteurizat, sare, culturi lactice, cheag - toate naturale. Nici procedeul nu e secret. E o brânză fină, artizanală, înnobilată peste 120 de zile în Căşăria Petruvio. Dar cantităţile, pasiunea, moştenirea de familie atât de veche şi de preţioasă o fac deosebită şi foarte apreciată de către cei care au gustat-o. Nu e o brânză ieftină, dar face toţi banii. Nu dispune căşarul nostru de cantităţi mari, dar nici piaţa internă nu prea îi oferă oportunităţi de vânzare...

Sortimente:
Căşăria Petruvio produce trei sortimente de brânză artizanală maturată, sub marca "Brânza lui Vodă". Viorel Trifan le prezintă:
Brânza lui Vodă - COLANUL ROŞU: are o crustă gălbui-portocalie, comestibilă, ce îmbracă miezul de culoarea untului. Cu un gust complementar strugurilor negri şi o aromă fină de fân de pajişte, acest sortiment încântă întreaga cavitate bucală transformând deschiderea şi/sau finalul unei mese într-o adevarată bucurie.
Brânza lui Vodă - COLANUL ALBASTRU: are o crustă de culoare galben-pai, comestibilă, ce îmbracă un miez care are un gust cu o foarte suavă nuanţă dulce-acrişoară şi o aromă fină de fân proaspăt cosit.
Brânza lui Vodă - COLANUL ALB: are o crustă de culoare galbenă, comestibilă, care îmbracă un miez cu găuri mari ce are o cremozitate şi textură deosebite şi al cărui gust variază de la dulce-fructat la uşor aromat, aceasta datorându-se conţinutului de ierburi florale din hrana vacilor.

Citiţi articolul interviu integral în revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2017, iar pe Viorel Trifan îl găsiţi la telefon: 0744327235, email: petruvio@gmail.com!

Vizualizat: 2278 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?