Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Agroturism

Rezultate: [88]  
Pagini: [9]  1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  »   
La Băcănie: “producem local, consumăm local”

La Băcănie: “producem local, consumăm local”

06 mai 2019 - 18:17

Asocierea magazinelor de proximitate este o idee pusă în practică, în premieră naţională, la Iaşi, sub denumirea "La Băcănie". Iată cum a luat naştere şi cum funcţionează acest concept inedit pentru România.

La început a fost povestea...

La început a fost povestea...

07 aprilie 2019 - 16:32

Susţin, cu fiecare ocazie, că produsul agroalimentar pe care îl numim tradiţional trebuie să poarte amprenta locurilor din care provine şi, mai mult, să aibă o poveste. Aşa s-a născut şi brandul „Mica Ilincă”, în urmă cu 36 de ani...

Plusvaloarea a ceea ce ne oferă gratis natura

Plusvaloarea a ceea ce ne oferă gratis natura

24 martie 2019 - 09:51

Anual, cantităţi incomensurabile de fructe şi plante crescute spontan se irosesc pe întreg cuprinsul patriei. În rândurile ce urmează vă prezentăm trei modele de afaceri, în care putem vedea cum se poate câştiga de pe urma transformării materiei prime în produse finite cu valoare adăugată mult mai mare.

Scurtă incursiune în AGRICULTURA INDIEI (I)

Scurtă incursiune în AGRICULTURA INDIEI (I)

24 martie 2019 - 09:15

Timp de trei zile, la invitaţia BKT, am avut posibilitatea să facem o scurtă ”incursiune” într-o frumoasă regiune agricolă a Indiei, situată în apropierea oraşului Nashik, statul Maharashtra. După această vizită, putem afirma că agricultura Indiei, deşi mult mai puţin cunoscută şi faimoasă decât cultura şi tradiţiile acestui stat, este cel puţin la fel de interesantă şi captivantă.

OMS 119 stârneşte reacţii, dar NIMIC NU SE SCHIMBĂ!

OMS 119 stârneşte reacţii, dar NIMIC NU SE SCHIMBĂ!

28 ianuarie 2019 - 20:47

Cred că putem publica deja o carte cu toate articolele apărute în revista Ferma despre Ordinul 119/2014 al Ministerului Sănătăţii, la care adăugăm zecile de solicitări şi propuneri de modificare, argumentate ştiinţific, ale grupului de iniţiativă format din: Asociaţia Naţională a Cooperativelor Agroalimentare din România - COOP RO, Uniunea de Ramură Naţională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal - UNCSV, Asociaţia Profesională a Crescătorilor de Păsări de Carne şi Ouă din Judeţul Iaşi şi Federaţia Sindicatelor din Agricultură - TERRA.

PROMOVAREA VINURILOR prin poveştile spuse la CRAMĂ

PROMOVAREA VINURILOR prin poveştile spuse la CRAMĂ

02 ianuarie 2019 - 15:12

Modalităţile prin care se poate face astăzi reclamă vinurilor sunt extrem de multe. De la căile clasice, până la cele mai interactive, cum sunt degustările, turismul oenologic ori participarea consumatorilor direct la lucrări în vie. Am stat de vorbă cu câţiva reprezentanţi de crame din România pentru a afla cum înţeleg aceştia să-şi promoveze vinurile. 

OIERII - vrednici întemeietori de neam şi ţară

OIERII - vrednici întemeietori de neam şi ţară

31 decembrie 2018 - 00:56

Sărbătoarea Centenarului Marii Uniri de la 1918 ne obligă moral să ne reamintim şi să-i preţuim pe toţi cei care au contribuit la înfăptuirea acestui act istoric deosebit de important pentru România. Oierii transilvăneni, mai cu seamă cei din sudul regiunii, care prin transhumanţă circulau cu oile lor de multă vreme dincolo de Munţii Carpaţi, până la hotarele limbii române în sud, vest şi Răsărit, au trăit sufleteşte, dar şi trupeşte de veacuri pe meleaguri româneşti. Ei au avut o contribuţie esenţială la răspândirea limbii române, a culturii şi a obiceiurilor tradiţionale.

LEGEA MUNTELUI şi tradiţia PĂSTORITULUI MONTAN

LEGEA MUNTELUI şi tradiţia PĂSTORITULUI MONTAN

13 decembrie 2018 - 14:20

În structura teritorială a României, zona de munte reprezintă 30% din suprafaţa totală a ţării, respectiv 72.000 kmp (circa 7,2 mil. ha). Din punct de vedere administrativ, zona de munte are o populaţie de circa 3,2 milioane de locuitori, cu o densitate medie de aproximativ 40 locuitori/kmp şi 1,2 milioane de gospodării. În această zonă, din punct de vedere al învelişului vegetal, există două resurse naturale, de mare importanţă strategică, respectiv pădurile şi pajiştile permanente.

COLO SUS, LA STÂNĂ SUS, e greu tare de ajuns!

COLO SUS, LA STÂNĂ SUS, e greu tare de ajuns!

10 decembrie 2018 - 15:05

Dar, odată ajunşi la 1.400 de metri, pe muntele Muncel, în golul alpin, realizezi imediat că merită tot efortul. A dăruit Dumnezeu Munţilor Tarcăului frumuseţe aparte iar stâna lui Liviu Corbu întregeşte acest spectacol al naturii.

REALITATEA care STRIGĂ după noi

REALITATEA care STRIGĂ după noi

11 noiembrie 2018 - 15:51

Am scris recent un editorial despre tânărul fermier care îşi caută normalitatea aici, la el în ţară. A fost foarte apreciat şi vă mulţumesc pentru încrederea cu care mi-aţi distribuit şi însuşit punctul de vedere. Dar sigur că, dincolo de vorbe, chiar şi de cele ale jurnalistului, mai cu atenţie zămislite, se află realitatea pe care nu avem voie să o ignorăm.

Rezultate: [88]  
Pagini: [9]  1 2 3 4 5 6 7 8 9   >  »   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Lexion 670 Montana, o combina pentru zone colinare IPSO Agricultura, desfasurare de forte la Jucu
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?