Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ZOOM IN: Rapița KWS (II)

Publicat: 18 iunie 2018 - 13:28
Comenteaza   | Galerie   | Video   | Print | Trimite unui prieten

Hibridul de rapiță Himalaya CL. Profitabilitate de cel mai înalt nivel

zoom-in_1600x1200px-(2).1_b

În ediția anterioară, am început prezentarea noilor hibrizi de rapiță KWS dedicați sezonului 2018, precum și a beneficiilor pe care aceștia le aduc. Primul hibrid descris a fost Umberto KWS, caracterizat prin potențial foarte bun de productivitate, toleranță excelentă la boli și rezistență superioară la scuturare. O altă calitate remarcabilă a hibridului Umberto KWS este uscarea completă, ceea ce înseamnă lipsa boabelor verzi (corpuri străine) în masa de recoltare, precum și o recoltare mai ușoară datorită tulpinilor uscate.

Astăzi, a venit timpul să vă prezentăm o altă premieră: hibridul de rapiță de toamnă Himalaya CL.

Acest nou produs dedicat fermierilor români dovedește câteva calități care îl fac foarte potrivit pentru teritoriul românesc, cu rezultate remarcabile.

Hibridul de calitate, primul pas către profit

Himalaya CL este un hibrid realizat în sistem de cultură Clearfield® și are o rezistență excelentă la imazamox.

Himalaya este un hibrid timpuriu, cu un potențial de producție foarte bun. Acesta înseamnă capacitate de ramificare foarte bună și realizarea unui MMB foarte mare al boabelor.

Pe aceste calități puteți conta indiferent unde vă aflați în țară, sezon după sezon, deoarece Himalaya se remarcă și printr-o stabilitate deosebită a producțiilor de la un an la altul și de la o zonă la alta.

Cum evoluează acest hibrid excelent?

Himalaya CL prezintă un ritm ceva mai lent de dezvoltare în toamnă, motiv pentru care KWS recomandă semănatul lui cât mai timpuriu, nu se supra-dezvoltă in toamna, ceea ce reduce riscul de îngheț în iarnă. Acest hibrid este remarcabil prin toleranța sa la ger. În primăvară, Himalaya CL are un ritm de creștere echilibrat, ceea ce ferește cultura de înghețurile timpurii și de crăparea longitudinală a tulpinilor.

Plantele au o talie scurtă spre medie, cu o excelentă rezistență la cădere. Înflorirea este timpurie spre medie. Un alt motiv pentru care vă recomandăm acest hibrid este toleranța ridicată la boli, în special Sclerotinia și Phoma lingam.

După ce cultura va străbate cu bine, spunem noi, încercările sezonului, veți putea constata că, dincolo de MMB-ul bun și numărul excelent de boabe, producția prezintă și o calitate foarte bună, cantitatea de ulei fiind de 47 - 50%.

Recomandări de utilizare

Bestand_IMG_1626.1_b

Pentru a beneficia de avantajele pe care le aduce, acest hibrid se seamănă foarte timpuriu.

Densităţi recomandate la semănat: 45 - 50 boabe germinabile / mp, astfel încât să obținem la recoltare 30 - 35 plante/mp.

Principalele zone de cultură: toate zonele de favorabilitate pentru rapiţa de toamnă.

Statornicia în calitatea produselor este o caracteristică a companiei KWS. De aceea, vă oferim de la an la an hibrizi tot mai buni, care să facă față cerințelor crescânde ale pieței, precum și necesităților de climă. Vă invităm să ne citiți în continuare pentru a afla ultimele noutăți privind produsele noastre.

Vă reamintesc că în această perioadă compania noastră vă pune la dispoziție oferta comercială pentru achiziția semințelor de rapiță. Detalii puteți obține la Reprezentanții de Vânzări KWS.

Sistemul Clearfield® este marcă înregistrată BASF.

Dr. Ing. Ion Voinea
Director Dezvoltare Produse KWS Semințe

 

Vizualizat: 5250 | Video Video | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?