Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ZOOM IN. Rapița KWS (I)

Publicat: 04 iunie 2018 - 16:12
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Hibridul de rapiță Umberto KWS. Noutatea înseamnă performanță

zoom-in_1600x1200px.1_b

Observăm în fiecare zi cu câtă grijă și atenție vă pregătiți pentru un nou sezon de rapiță. Ne bucurăm să vedem preocuparea și implicarea dumneavoastră pentru că doar cu dăruire se pot obține culturi reușite, cu producții ridicate. Noi, echipa KWS, ne-am specializat în a vă oferi material genetic tot mai avansat, an după an, iar în acest sezon vă dedicăm două premiere: hibrizii Umberto KWS și Himalaya CL.

În această ediție, dorim să vă prezentăm caracteristicile și beneficiile hibridului Umberto KWS, pe care sperăm că-l veți include în cultura dumneavoastră din 2018, alături de ceilalți hibrizi de rapiță KWS deja consacrați, ale căror performanțe le cunoașteți din experiența proprie sau din cea a colegilor de breaslă.

Umberto KWS. Trei expresii ale performanței

Hibridul de rapiță de toamnă Umberto KWS armonizează trei caracteristici pe care orice fermier și le dorește pentru cultura sa: potențial foarte bun de productivitate, coroborat cu toleranța excelentă la boli  și rezistență superioară la scuturare. Aceste trăsături fac ca Umberto KWS să se înscrie cu succes în linia hibrizilor de rapiță cu genetică performantă, ameliorați de compania noastră și să aibă în comun cu aceștia obținerea unor producții ridicate și a unei marje generoase de profit.

Umberto.1_b

Umberto KWS este un hibrid semitimpuriu, cu ramificare foarte puternică și potențial de producție impresionant, care se traduce prin emiterea unui număr mare de silicve, dar și prin realizarea unui MMB foarte mare.

O altă caracteristică a acestui hibrid este rezistența superioară la dehiscență a silicvelor, ceea ce înseamnă un randament mai bun al culturii și rezultate excelente pentru dumneavoastră.

Umberto KWS prezintă o stabilitate deosebită a producțiilor de la un an la altul și de la o zonă la alta, acest hibrid având o pretabilitate foarte bună la tot arealul românesc al rapiței.

Caracteristici genetice pentru o evoluție excelentă a culturii

După cum menționam în rândurile anterioare, Umberto KWS prezintă o toleranță deosebită la boli, în special la Sclerotinia și Phoma lingam.

Acest hibrid prezintă în toamnă un ritm de creștere foarte rapid și atingerea unui grad de dezvoltare al culturii care îi permite să facă față condițiilor de iarnă. În primăvară, Umberto KWS cunoaște o dezvoltare mediu - rapidă. Ritmul echilibrat de creștere la desprimăvărare îl ferește de înghețurile timpurii și de crăparea longitudinală a tulpinilor.

Plantele au o rezistență excelentă la cădere, iar conținutul de ulei este ridicat: 44 - 47%.

Umberto KWS demonstrează avantaje remarcabile: plantele se usucă complet, silicvele se maturează uniform, numărul de boabe verzi în masa recoltată (corpuri străine) este foarte mic comparativ cu alți hibrizi de rapită de toamnă, iar recoltarea este mult mai ușoară.

IMG_4899.1_b

Recomandări de cultivare a hibridului Umberto KWS:

Recomandăm o densitate la semănat de 45 - 50 boabe germinabile / mp, astfel încât să atingeți la recoltare 30 - 35 plante/mp.
În cazul acestui hibrid, este indicat semănatul până în a doua parte a epocii de semănat datorită ritmului foarte rapid de creştere din toamnă.

Zone de cultură recomandate: toate zonele de favorabilitate pentru rapiţa de toamnă.

Pentru mai multe detalii despre Umberto KWS și ceilalți hibrizi de rapiță pe care vi-i punem la dispoziție în acest sezon, vă invităm să vă adresați Reprezentanților de Vânzări KWS. Nu uitați să le cereți informații despre oferta KWS și avantajele pe care le aveți la achiziția produselor noastre.

dr. ing. Ion Voinea
Director Dezvoltare Produse KWS Semințe

Vizualizat: 8539 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?