Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„ZIUA GRÂULUI” Diosig 2017 - cu 1000 de participanţi

Publicat: 27 iunie 2017 - 10:16
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La „Ziua Grâului” - a 10-a ediţie -  eveniment organizat de către companiile Agroind Cauaceu, Agrotex Carei şi Promat Tăşnad, au participat aproape 1000 de persoane, un nou record. 

Loturile demonstrative au cuprins 60 de soiuri de grâu, orz şi orzoaică, precum şi numeroase variante de fertilizare şi tratamente fitosanitare. În platforma de la Diosig (Bihor) şi-au expus o parte din portofoliul de produse 52 de companii producătoare de seminţe, produse pentru protecţia plantelor şi utilaje agricole. Aşa după cum ne-a declarat Dan Corbuţ – administrator Agroind Cauaceu SRL: „Avem colaborări cu foarte multe companii producătoare de sămânţă şi din ţară şi din străinătate şi pentru noi sunt toate la fel de importante şi cele din ţară şi cele de afară, dar sigur că da, în momentul în care vom recolta aceste loturi se va face şi diferenţa la cântărire. Soiurile de grâu pe care le avem aici sunt foarte productive, foarte bune calitativ şi fermierii o să poată allege dintre aceste soiuri pe cele mai potrivite pentru ei şi pentru zona în care îşi desfăşoară activitatea”.

Diosig_5_b

Cu diplomaţie, organizatorii au evitat să nominalizeze cele mai bune soiurile de grâu, desigur acestea urmând a fi stabilite după recoltare şi cântărirea finală: „Vă spun că sunt 10 soiuri care vor trece lejer de 10mii kg/ha, vorbim de grâu de toamnă, la grâul dur producţia va fi 6.500-6.600, un lucru foarte bun ceea ce ar echivala cu o producţie de 11-12 tone/ha la grâul convenţional, orz-orzoaică 8-9 tone, deci producţiile vor fi mulţumitoare. O să fie, în mod sigur, câteva soiuri care vor fi în top şi se vor putea bate la nivel european, cu producţiile obţinute acolo” ne-a declarat ing. Mihai Budai, tehnolog la Agroind Cauaceu.

diosig-9_b

Ploile din toamnă au întârziat campania de semănat şi iarna nu a fost una uşoară. Cu toate acestea, la data organizării evenimentului, culturile s-au prezentat într-o stare excelentă de vegetaţie, iar producţiile asteptate sunt bune.

Diosig_8_b

Mai multe detalii despre cum au reuşit organizatorii să depăşească dificultăţile create de toamna ploiasă şi iarna grea, precum şi sfaturi privind fertilizarea la grâu puteţi afla în următorul număr al revistei Ferma precum şi din materialul video care va fi postat pe Agroinfo.ro.

ziua-graului-diosig_b

Diosig_1_b

Diosig_21_b

Vizualizat: 2212 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!