Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ZIUA CÂMPULUI la Centrul de Excelenţă DuPont din IMB, ediţia a XVI-a

Publicat: 16 iunie 2017 - 09:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a XVI-a ediţie a Zilei Câmpului la Centrul de Excelenţă DuPont din Insula Mare a Brăilei, eveniment marcant al agriculturii româneşti, organizat de DuPont şi Agricost a reunit în incinta dintre apele Dunării, mai bine de 1.200 de producători agricoli, oficialităţi locale şi centrale, cadre universitare, parteneri de business distribuitori şi reprezentanţi ai companiilor multinaţionale, cercetători, studenţi, elevi ai liceului brăilean de specialitate, reprzentanţi mass media.

De asemenea, această sărbătoare s-a suprapus fericit cu împlinirea a 50 de ani de la înfiinţarea IAS Insula Mare a Brăilei, al cărui prim director a fost Grigore Mocanu, consilierul tehnic al Agricost.
Două au fost regretele exprimate în cuvântul lor, oficialităţile Agricost, societate care lucrează cea mai întinsă suprafaţă de teren din Europa, IMB, cu aproape 58 mii de hectare. Primul a fost că „că dl ministru Daea a trebuit să ne... PĂRĂSEASCĂ (!?) (pentru a-şi semna demisia, n.a.!) Şi m-a rugat să vă transmit scuzele dânsului şi regretul că nu a putut sta astăzi împreună de vorbă, întrucât probleme urgente l-au convocat la Guvern”, a precizat Lucian Buzdugan, preşedintele Consiliului de Administraţie al SC Agricost SRL. Al doilea este regretul că la această nouă ediţie a sărbătorii, devenită o tradiţie în Insula Mare a Brăilei, nu s-au putut onora cererile tuturor celor care ar fi vrut să participe.

imb-2017-01_b

”În primul rând, vă rog să îmi permiteţi şi mie să vă spun un bun venit la Ziua Câmpului din Insula Mare a Brăilei şi să îmi transmiteţi convingerea că astăzi, ce aţi văzut în Insula Mare a Brăilei, sunt lucruri pe care dumneavoastră le apreciaţi şi sunt convins că acolo unde vă întoarceţi, mă refer la fermieri, încercaţi să aplicaţi o parte din ceea ce astăzi aţi văzut aici în IMB. Ne pare rău că nu am putut să invităm un număr mai mare de persoane pentru a împărtăşi din experienţa pe care noi o avem în IMB, întrucât locurile sunt limitate (?!) , dar promitem că pe viitor această acţiune o să aibă o amploare mai mare!”, a declarat Constantin Duluţe.

După această promisiune, făcută în faţa celor mai bine de 1.100 de invitaţi aleşi pe sprânceană, proprietarul afacerii din insula Mare a Brăilei, a continuat să explice lecţiile cu costuri ridicate, primite în incinta îndiguită îmbrăţişată de apa Dunării, din care au fost învăţate lucruri esenţiale care au permis o dezvoltare dinamică a societăţii Agricost.

Investiţii în tehnologie şi în irigaţii
“Sigur, experienţa este o şcoală unde lecţiile au un cost foarte ridicat. Şi noi am avut de luat lecţii în Insula Mare a Brăilei, lecţii care ne-au ajutat să ne perfecţionăm şi să ajungem la acest nivel, pe care dumneavoastră astăzi, aţi avut posibilitatea să-l vedeţi. Sigur că din aceste lecţii noi am învăţat nişte lucruri esenţiale pentru dezvoltarea societăţii. În primul rând, fără investiţii nu putem avea progres, fără un management performant nu putem avea rezultate şi fără o forţă de muncă calificată nu putem avea performanţă. De aceea, politica firmei a fost şi rămâne pentru a investi în continuare, atât în tehnologia agricolă, cât şi în sistemul de irigaţii din Insula Mare a Brăilei”

imb-2017-02_b

Producţii mari, la costuri mici!
Constantin Duluţe a subliniat managementul performant al echipei din conducerea tehnică şi economico-administrativă a Insdulei Mari a Brăilei. ”Doresc să menţionez echipa de management pentru care eu astăzi, şi nu numai astăzi, mă declar mulţumit; o echipă cu bună experienţă, care a reuşit să aducă nivelul tehnologic, şi nu numai tehnologic, vorbim şi de profitabilitate, la o cotă ridicată. Echipa va continua să activeze în Insula Mare a Brăilei cu un obiectiv foarte precis: producţii mari la costuri mici. În ceea ce priveşte obiectivul trei, forţa de muncă, încă de la început am investit şi continuăm să investim în pregătirea operatorilor care lucrează pe utilajele moderne, pe care dumneavoastră le-aţi văzut, în aşa fel încât să obţinem maximum de productivitate şi nu în ultimul rând, să putem să le asigurăm acestor lucrători venituri din ce în ce mai ridicate. Cu aceste gânduri, vă mulţumesc încă o dată pentru că, astăzi, aţi ales să fiţi alături de noi la acest eveniment şi vă doresc multă sănătate şi să vă puteţi bucura de realizările dumneavoastră personale şi profesionale. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”

imb-2017-03_b

Noutăţi în Insula Mare a Brăilei
Invitaţii prezenţi la eveniment au fost deosebit de interesaţi de realizările specialiştilor din această societate de elită, exploataţia-fanion a agriculturii noastre. Între noutăţile prezentate la culturile de porumb, grâu, soia, floarea – soarelui s-au numărat: semănatul în rânduri dese a plantelor de cultură, care asigură un spor însemnat de producţie, de până la o tonă pe hectar numai la porumb; managementul optim al îngrăşămintelor chimice, aplicarea întregii doze de fosfor la semănatul porumbului, patru fertilizări faziale cu azot; utilizarea apei dedurizate la tratamentele fitosanitare cu efect în reducerea cantităţii de substanţă activă şi a soluţiei de administrare; folosirea unor produse de combatere de ultimă generaţie, dar şi utilizarea unor maşini performante de semănat.

imb-2017-04_b

Ca şi în anii trecuţi, mai bine de 70% din produsele şi tehnologiile de protecţie a plantelor din Insula Mare a Brăilei sunt asigurate de DuPont, majoritatea hibrizilor de porumb, de floarea-soarelui şi sămânţa de soia provin de la DuPont Pioneer. De asemenea, Aectra a oferit suportul pentru nutriţia culturilor, în timp ce gama specială de maşini pentru prelucrarea solului şi semănat poartă maca Horsch cu care Insula Mare a Brăilei a dezvoltat un trainic parteneriat.

Vizualizat: 1526 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?