Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Yunta Quattro de la Bayer - protecţie avansată pentru seminţele de cereale

Publicat: 29 august 2012 - 15:00
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Bayer pune la dispoziţia fermierilor români un produs cu tehnologie avansată pentru tratamentul seminţelor de cereale - insectofungicidul Yunta Quattro

Click pe poza pentru galerie!

Prin tehnologia “Advanced Seed Treatment Technology”, produsul, care are în componenţă patru substanţe active, oferă o protecţie de excepţie a seminţelor, plante mai bine dezvoltate, mai „călite” şi cu potenţial de producţie mai ridicat.

 

Ce oferă în plus Yunta Quattro?

• În primul rând, spectrul de combatere al dăunătorilor, care cuprinde o grupă de dăunători pe care nu o puteam combate prin tratamentul seminţei: muştele cerealelor. În al doilea rând, acest produs integrează patru substanţe active care se completează reciproc, acoperind întregul spectru de boli şi de dăunători importanţi la cultura de cereale.

• Doza unică de 1,6 l/tonă este suficientă pentru a combate atacul larvelor de gândac ghebos, precum şi ceilalţi dăunători importanţi din cultura cerealelor (afide, viermi sârmă, muştele cerealelor).

• Produsul Yunta Quattro este compatibil şi cu alte produse fitosanitare, dar pentru că oferă o protecţie fără egal a seminţelor de cereale împotriva bolilor şi a dăunătorilor, nu e nevoie să mai fie amestecat cu alt produs fitosanitar.

• Dacă se foloseşte doza recomandată, Yunta Quattro nu influenţează germinaţia seminţelor. Dimpotrivă, în foarte multe situaţii s-a constatat că seminţele tratate cu Yunta Quattro sau cu Yunta 246 FS germinează mai repede, mai uniform, iar plantele au o vigoare mai mare. Acest fenomen se numeşte efect anti-stres.

• Seminţele se pot trata chiar şi cu mai mult timp înainte de semănat. Acest lucru constituie un real avantaj, mai ales dacă volumul de seminţe ce urmează a fi tratate este mare, iar campania de condiţionare-tratare începe devreme. Dacă nu sunt semănate imediat după tratare, vă recomandăm să păstraţi seminţele tratate în depozite răcoroase, ferite de lumina directă, bine ventilate şi cu umiditate scăzută.

 

Protecţie eficientă şi de lungă durată

Plantele provenite din seminţe tratate cu produsul Yunta Quattro sunt protejate împotriva atacului de boli şi dăunători chiar din ziua semănatului. Această protecţie se păstrează până la reluarea vegetaţiei în primăvara următoare.

 

Acţiunea componentelor fungicide

Cele 2 substanţe active fungicide, protioconazol şi tebuconazol, au acţiune sistemică, manifestăndu-se în 2 moduri: în prima etapă, odată cu tratarea seminţelor, se realizează o “dezinfecţie” a acestora, eliminând patogenii care se grefează la suprafaţa bobului (ex.: mălura comună, tăciunele la orz).

Ulterior, prin preluarea fungicidelor de către plantă, se realizează o barieră de protecţie împotriva bolilor care se transmit prin sol, protejând astfel sămânţa şi tinerele plante.

 

Utilizarea în sistemul de cultură “no tillage”

Yunta Quattro se poate utiliza şi pentru sistemul de cultură “no tillage”, mai ales că în parcelele unde se aplică această tehnologie de cultură, numărul de dăunători de sol poate fi mai mare, din cauza “conservării" mai bune a condiţiilor de dezvoltare a acestora. Când semănaţi seminţe tratate cu Yunta Quattro în aceste parcele, realizaţi şi o reducere a populaţiei de dăunători de sol, alături de protecţia împotriva celor foliari.

 

Protecţie avansată în monocultură

Monocultura favorizează apariţia şi dezvoltarea bolilor şi a dăunătorilor, în special a dăunătorilor de sol, precum şi a fuzariozei. Yunta Quattro oferă o protecţie avansată faţă de aceşti patogeni, şi de aceea este chiar recomandat să trataţi sămânţa destinată înfiinţării culturilor de acest tip.

Material furnizat de Bayer CropScience


EFECTUL ANTI-STRES

Efectul anti-stres al produselor Yunta şi Yunta Quattro a fost observat încă de la lansarea produsului Yunta 246 FS, în anul 2005. Plantele provenite din seminţe tratate cu acest produs erau mai viguroase, cu un sistem radicular mai bine dezvoltat, mai bine înfrăţite, faţă de plantele care nu au avut tratament la sămânţă cu acest produs.

Fiind mai bine dezvoltate, plantele tratate cu Yunta trec mai bine peste condiţiile neprielnice din toamnă (secetă, temperaturi extreme etc). Acest fenomen “anti-stres” este caracteristic şi produsului Yunta Quattro, care înglobează substanţele active din produsul Yunta.

Vizualizat: 923 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
extinderea protectiei
|
10. 09, 2012. Tuesday 14:11
Yunta Quattro a fost testat si pentru protectia semintelor de fasole de gradina? Doriti sa-l testam pe noile soiuri?
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!