Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

XERION cu şenile şi motoare ce respectă standardul de emisii Stage V

Publicat: 25 noiembrie 2019 - 16:34
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

CLAAS lansează XERION TRAC TS cu patru şenile. Gama de tractoare este prevăzută, de asemenea, cu motoare ce respectă standardul de emisii Stage V şi terminalul CEBIS cu ecran tactil. Noul XERION 4200 înlocuieşte modelul XERION 4000.

XERION TRAC TS cu până la 530 CP
Noul tractor cu şenile este disponibil în următoarele versiuni: XERION TRAC TS 5000 şi 4500 cu o putere de 530 CP/390 kW sau 490 CP/360 kW. Sistemul de şenile furnizat de producătorul olandez Zuidberg este prevăzut cu şenile CAMSO cu o lăţime de 30”/762 mm. Acestea măresc cu 25% suprafaţa de contact cu solul a utilajului comparativ cu cea mai mare anvelopă simplă. Șenilele sunt concepute pentru a asigura o forţă ridicată de tracţiune şi a minimiza presiunea asupra solului în aproape orice condiţii. Echipate cu un sistem de suspensie pendular, şenilele se adaptează perfect la teren şi asigură un nivel înalt de confort al operatorului în combinaţie cu suspensia cabinei.
XERION TRAC TS are o greutate brută de 24 t. Greutatea totală admisă pe şosea este de max. 30 t. În plus, toate versiunile utilajului au o lăţime exterioară sub 3 m.

379109_25_b

Noul XERION 4200 oferă o putere mai mare a motorului
MTU OM 470 creşte puterea motorului din dotarea noului XERION 4200 cu puţin sub 30 CP, până la 462 CP/340 kW, în comparaţie cu XERION 4000. Astfel, tractorul are o rezervă de putere semnificativ mai mare pentru acţionarea echipamentelor auxiliare, de exemplu la împrăştierea îngrăşământului. Odată cu trecerea la noul standard de emisii, modelele XERION 5000 şi 4500 cu motor MTU OM 471 beneficiază acum şi de valori mai mari ale cuplului în gama de turaţii joase şi medii.
Sistemul de post-tratare a gazelor de eşapament – ce include DOC, DPF şi SCR – este perfect încadrat în conturul tractorului. Prin urmare, tehnologia de control al emisiilor din dotarea noilor modele XERION nu obstrucţionează în niciun fel câmpul vizual al şoferului.
Intervalul de service al noilor motoare este extins la 1000 de ore, dublu faţă de seria anterioară. Joja a fost înlocuită cu un senzor; nivelul uleiului şi cantitatea necesară pentru completare sunt cum afişate în CEBIS.

383422_25_b

Noua cotieră include CEBIS cu ecran tactil
Cabina este acum echipată cu cotieră cu maneta de comandă multifuncţională CMOTION şi terminalul CEBIS cu ecran tactil întâlnit la modelele AXION şi ARION. Ecranul de 12" îi permite operatorului să aibă o imagine de ansamblu clară asupra setărilor importante ale utilajului şi accesul direct la setările direcţiei, transmisiei şi sistemului hidraulic. Pe lângă ecranul tactil, butoanele funcţionale de pe maneta de comandă CMOTION şi cotieră pot fi liber alocate. Noul ecran de pornire afişează toate butoanele funcţionale alocate individual şi permite verificarea rapidă a nivelului de ulei direct din cabină. Setările individuale efectuate de operator pot fi stocate pe un stick USB şi transferate pe un alt utilaj XERION.

Vizualizat: 1113 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?