Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

„Vreau să trăiesc doar din agricultură!”

Publicat: 27 decembrie 2019 - 16:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DOREL MINEA, un tânăr agricultor din Inoteşti, jud. Prahova, a câştigat tableta Samsung la Concursul de fotografii organizat de Revista Ferma şi Farm Tech România la IndAgra 2019.

DOREL MINEAClick pe poza pentru galerie!

Visul lui este să aibă o fermă de familie şi să poată trăi doar din agricultură. Deocamdată, lucrează aproape 5 ha de teren care aparţine unor membri ai familiei care nu lucrează pământul.
„Am în plan să iau un credit să îmi cumpăr un tractoraş de 45 de cai putere pentru început, să iau mai mult teren în arendă, să pot să mă extind, ca să pot să trăiesc numai din agricultură. Visul meu este să am propria mea fermă. M-am gândit să merg pe forţe proprii până într-un anumit punct, când am stabilitate, şi apoi să încerc să fac şi un proiect cu fonduri europene. După socotelile mele, ca să pot să trăiesc doar din agricultură, o fermă ar trebui să fie la 50 - 60 de hectare, pe care să le lucrez eu, cu un tractor mai mare”, ne-a spus Dorel Minea.


Acum plăteşte prestatori de servicii pentru lucrările terenului pe care cultivă grâu şi porumb. Are şi câteva capre şi oi, păsări, porci şi 10 stupi cu albine. La începutul lunii noiembrie, a găsit o parte din stupi depopulaţi de viespi. „La primăvară repopulez stupina, nu pot să stau fără albine. Cel de la care le-am luat mi-a zis: tu n-ai să mai poţi să stai fără albine şi a avut dreptate!”, spune tânărul agricultor.
Pentru că el este şi angajat în industrie, la toate muncile câmpului şi ale gospodăriei îl ajută părinţii şi soţia sa, Ioana Mădălina.
Împreună cu aceştia şi cu fiica sa, în vârstă de aproape trei ani, a fost anul acesta la IndAgra. Ne-a spus că merge la târgul agricol de la Bucureşti de zece ani, ca să vadă lucruri pe care le-ar putea aplica în ferma proprie.
Ne-a mărturisit că urmăreşte Revista Ferma pe internet şi că a aflat chiar în expoziţie de concursul de fotografii organizat împreună cu Farm Tech. Tableta Samsung câştigată o va împărţi cu fiica sa: „ O să se joace fata cu ea şi o s-o folosesc şi eu, am mai avut pe telefon o aplicaţie GPS pentru coordonatele terenului. Am văzut că se poate folosi şi pe tractor”, ne-a mai spus Dorel Minea.

 

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 20/247 (ediţia 15-30 noiembrie 2019)

 

Vizualizat: 1235 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?