Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Verificarea ColdTest: Cum semănaţi ca să nu riscaţi?

Publicat: 10 martie 2020 - 18:02
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Recomandăm fermierilor, pentru semănatul timpuriu, să aibă în vedere şi să se informeze asupra examinării Cold Test, spune Georgeta Dicu (cercetător la Expert Agribusiness Fundulea).

Foto-1-Georgeta-Dicu_b

În agricultură, ca să lucrezi profitabil, trebuie să fii chibzuit. De la ceasul de semănat şi până la recoltat şi valorificat, fiecare moment este de aur. Întrucât anotimpurile se amestecă şi clima este atât de schimbătoare, fermierii caută momentul oportun pentru a începe lucrările solului, a face fertilizări, tratamente... cât de cât în perioada optimă. „Chiar dacă previziunile sunt pe termene scurte, fermierii trebuie să ţină cont de evoluţia condiţiilor climatice, să-şi adapteze tehnologiile şi să-şi aleagă hibrizii în cunoştinţă de cauză, cu toleranţă sporită la secetă şi la arşiţă”, spune Georgeta Dicu.

Foto_2 coltest_b

Ce riscuri elimină examinarea la rece?
Specialistul adaugă: „recomandăm fermierilor pentru semănatul timpuriu, întrucât s-a decalat foarte mult perioada de semănat pentru hibrizii de porumb şi floarea-soarelui, dar în special de porumb, să aibă în vedere şi să se informeze asupra testului Cold Test, respectiv dacă hibrizii sunt toleranţi sau rezistenţi la temperaturi scăzute la germinare, dacă sunt feriţi de efectul de clocire atunci când intervin perioade reci şi umede după semănat. Asta pentru a nu fi nevoiţi să rateze germinaţia şi să ajungă în situaţia în care să întoarcă semănăturile de porumb şi de floarea-soarelui, ceea ce presupune costuri suplimentare cu sămânţa şi semănatul”.

Foto_4-atac-ratisoara_b

Cum să fertilizăm echilibrat, dar şi ce sancţiuni drastice ne-ar putea aduce derogările multiple, aflaţi din Revista Ferma ediţia 1-14 martie 2020!

Vizualizat: 1258 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?