Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Valorificarea locală - variante pentru vânzarea recoltei în 2018

Publicat: 04 iulie 2018 - 11:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ziua de 14 februarie 2018, la Dulceşti-Neamţ a avut loc întâlnirea de iarnă a fermierilor îndrăgostiţi de agricultură - după cum spunea gazda evenimentului, inginerul Alexu Molodoi - cu furnizorii de seminţe şi de produse pentru protecţia plantelor, în organizarea Almos Agrorom Secuieni-Neamţ, în parteneriat cu companiile Euralis, Nufarm şi Adama.

La eveniment a fost prezent şi un specialist din Germania, Alfons Mosel (foto), patronul Grupului de Firme Almos. Omul de afaceri german atrăgea atenţia că, în ultimii doi ani, desfacerea produselor agricole pe piaţa internaţională a întâmpinat suficient de multe dificultăţi. Preţurile recoltelor au fost mici, impulsurile de creştere a preţurilor fiind, deocamdată, nesemnificative. Pentru fermierii din România ar rămâne ca variantă piaţa locală. Dar şi aici apar destule presiuni. Factorii care ar putea susţine creşterea eficienţei privesc, pe de o parte producţia - cantitate şi calitate -, iar pe de altă parte cheltuielile. ”Începând de anul trecut, valorificarea produselor pe piaţa internaţională a fost tot mai dificilă, cu preţuri mici. Dacă se va continua în acest ritm şi dacă nu se va întâmpla ceva semnificativ pe piaţa internaţională, probabil că preţurile recoltei 2018 vor fi mai mici decât de obicei”, consideră Alfons Mosel.

Alfons Mosel_b

Tranzacţiile pe calea ferată s-au dublat
Referitor la anul 2017, omul de afaceri german spune că au fost mulţumiţi de producţii şi au încercat să valorifice cât mai bine pe piaţa locală. O piaţă dependentă de Portul din Constanţa, care, la rândul lui, are o presiune enormă din partea Ucrainei şi Rusiei. „Trebuie să recunosc, însă, faptul că preţurile realizate aici, în Moldova, sunt mai mari decât, de exemplu, în Banat. Foarte mult depinde totul de legătura cu Portul Constanţa. Noi avem avantajul de a livra recoltele pe cale ferată, ceea ce, din punct de vedere al mediului şi al costului pe tona de produs este mult mai eficient şi mai convenabil, faţă de alte modalităţi de transport. Tranzacţiile pe cale ferată, în anul 2017, au crescut cu 50% faţă de anii precedenţi.
Din punctul nostru de vedere, este atractivă activitatea din zona Moldovei şi ne dorim, în continuare, colaborări de încredere cu fermierii, cu partenerii şi cu clienţii noştri. La rândul nostru, pe piaţa internaţională şi locală, vom face absolut tot ce ţine de noi pentru a oferi condiţii bune, prin acţiuni corecte şi transparente”, menţiona Alfons Mosel.
Ce le-au prezentat firmele partenere ale evenimentului celor peste 150 de fermieri veniţi din judeţele Neamţ, Bacău şi Iaşi, interesaţi să ia act de noutăţile din portofoliul de produse pentru anul agricol 2018, aflaţi în paginile 68-70.


ALMOS AGROROM SECUIENI-NEAMŢ
Grupul de firme Almos este o companie internaţională, fiind înfiinţată în anul 1989 în Nittendorf, Germania. Obiectul de activitate esete comerţul internaţional cu cereale, seminţe oleaginoase, furaje şi uleiuri din plante. Almos deţine sedii în 6 ţări din Europa, respectiv Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, Serbia şi România. În ţara noastră, anumite suprafeţe deţinute în judeţul Neamţ sunt destinate cercetării şi multiplicării seminţelor. Cu o capacitate de depozitare de 25.000 de tone, bază de cereale grele, unitatea dispune de acces direct la calea ferată, ceea ce reprezintă un atuu pentru comerţul cu cereale, atât pe piaţa regională, cât şi pe piaţa internaţională. Capacitatea de uscare este de patru sute de tone pe zi, momentan.

 

Un articol publicat în revista Ferma nr. 4/209 (ediţia 1-14 martie 2018)

Vizualizat: 150 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj

Cum a fost trecerea de la U 650 la tractorul Massey Ferguson? „Ca de la Logan la Merţan. Cum să le compari? Cu U 650 lucrai 3 ha într-o zi şi consumai un rezervor de 90 litri. Făceam arătura roată în jurul parcelei şi ieşeau nişte şanţuri la mijloc. Cu tractorul Massey Ferguson şi cu plugul reversibil e altă viaţă. Calitatea lucrării, timpul de lucru, costurile cu combustibilul nu se compară” Mirela Popa, din Cerăt, judeţul Dolj.

Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă KRONE - expertul în furaje verzi! Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?