Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Valentin POPA: Pentru 2020 am planuri mari

Publicat: 01 ianuarie 2020 - 19:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

2019 a rămas în urmă, ce-i făcut e bun făcut, ce urmează vom vedea! Unul dintre fermierii care s-a alăturat proiectelor Revistei FERMA anul trecut se declară un optimist convins şi ne spune ce planuri are pentru 2020.

Iată mesajul lui Valentin Popa pentru noi şi pentru voi!

valentin-popa_bClick pe poza pentru galerie!

Valentin POPA (Călăraşi): „Nu vreau să mă laud, dar sunt în primele locuri la calitatea culturilor şi randamentul producţiilor în judeţul Călăraşi. Anul 2019 a fost unul bun, am obţinut producţii bune şi la porumb, şi la floarea-soarelui, şi la grâu. În toamna 2019 am semănat doar 60 de hectare cu grâu şi vreo 7 hectare cu lucernă, pe restul, din 170 de hectare cât lucrez, voi semăna porumb, floarea-soarelui şi mazăre.

Pentru 2020 am planuri mari. Sunt un om optimist şi, în general, tot ce îmi propun reuşesc. Vreau ca în anul care vine să înfiinţez o asociaţie a tinerilor fermieri, una în care să fie implicaţi numai tineri, fără urmă de comunism şi interese învechite. Îmi doresc oameni corecţi şi cinstiţi alături, cu ferme de până în 500 de hectare, fermieri mici şi mijlocii. Eu cred că aceasta este soluţia pentru România, să nu mai plecăm capul în faţa străinilor şi să dezvoltăm, să susţinem fermierii mici şi mijlocii. Şi nu cu vorbe, ci cu programe de sprijin şi cu finanţare nerambursabilă sută la sută.

Îmi mai doresc să le spun guvernanţilor noştri că fără facilităţi reale pentru fermierii români vom ajunge sclavi. Nu vreau să fim sclavi la străini în ţara noastră. Aş propune ca nimeni să nu poată contracta mai mult de 50 de hectare de la ADS. Până la urmă, alea sunt terenurile statului, ale noastre, ale românilor, nu trebuie arendate cu miile la arabi, olandezi şi alţii. Asta îmi doresc pentru 2020 şi voi merge mai departe, orice ar fi! Un an cu reuşite le doresc tuturor colegilor mei”.

An nou cu prosperitate!

Vizualizat: 1547 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?