Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Valentin Furtună - de TREI ORI FERMIER!

Publicat: 11 mai 2017 - 10:49
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

De trei ori în slujba agriculturii: în câmp, în vie şi în stupină, la 45 de ani!
Valentin Furtună, din localitatea Valea Teilor, judeţul Tulcea, căci despre el este vorba, munceşte în domeniul agricol pe trei fronturi paralele.

E drept că le mai şi îmbină uneori, mai ales pe partea financiară, dar ceea ce contează este faptul că rezultatul este unul pozitiv. Altfel, cum ar fi reuşit ca în doar zece ani să mărească dimensiunea exploataţiei de cinci ori.

valentin-furtuna-1_bClick pe poza pentru galerie!

Are 45 de ani, dar noi îl numim încă tânăr fermier. De ce? Pentru că nu suntem la AFIR şi nici la bancă, pentru că nu îi oferim creditare decât în ceea ce priveşte încrederea şi susţinerea în activitatea pe care o face cu dăruire. Şi, credem noi, este încă tânăr şi are multe de spus într-ale agriculturii. Soţia lui este contabil de meserie, dar îi dă şi ea o mână de ajutor, la sfârşit de săptămână, mai ales în stupină. Aşteaptă cu nerăbdare să-i crească băiatul mare (este în clasa a X- a, 16 ani), pentru că are planuri măreţe cu el în ceea ce priveşte agricultura. Fata, însă, studiază Arhitectura, fiind în anul doi la liceu.

Valentin Furtună a gustat amarul străinătăţii şi a decis să se întoarcă la bucăţica lui de pământ, să facă ceea ce-i place. „Am fost plecat în străinătate înainte de a mă apuca de agricultură, dar la ţară sunt născut şi crescut şi m-am întors acasă să fac ce îmi place. Iniţial am fost viticultor, am vii întinse pe circa 20 de hectare, dar de zece ani am început să lucrăm tot mai mult şi teren arabil. Acum avem circa două sute de hectare luate în arendă. În ceea ce priveşte albinăritul, am deocamdată o sută de familii de albine, dar şi aici vreau să mă extind”, ne-a spus încrezător fermierul.
A terminat liceul agricol şi spune că „Pregătirea mea în domeniu este liceul agricol, dar mă informez permanent, citesc reviste, mă uit la televizor la emisiunile de agricultură şi particip la evenimentele organizate de firmele de inputuri”.

Cum a pornit la drum, dar şi ce l-a motivat să meargă mai departe, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 mai 2017!

Vizualizat: 2618 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?