Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UE va exporta mai puțin grâu

Publicat: 05 noiembrie 2016 - 01:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cele mai recente date al Comisiei Europene evidențiază faptul că, în luna octombrie, angajamentele de export de grâu moale sunt la același nivel cu cele înregistrate în ultimele două sezoane (în aceeași perioadă). Cu toate acestea, se apreciază că producția mai redusă de grâu a UE din acest an va conduce la o încetinire a ritmului exporturilor.

 

De la începutul acestui sezon (1 iulie), angajamentele totale de export de grâu ale statelor UE, încheiate până la 18 octombrie, au fost de 7,5 milioane tone, cu aproape un milion de tone mai mari decât exporturile de grâu din aceeași perioadă a sezonului trecut. Cum oferta totală de grâu moale a UE este cu 9% mai mică decât în sezonul trecut, practic și disponibilitatea pentru export este semnificativ mai mică. Prognoza Comisiei UE estimează un volum total de export de cca 25 milioane tone grâu în acest sezon.
Și Consiliul Internațional al Cerealelor (IGC) estimează că exporturile de grâu din UE vor scădea în mod semnificativ, de la 33,9 milioane tone în 2015/16 la 25,5 milioane tone în 2016/17. Declinul exporturilor UE este determinat, în mare măsură de recoltele slabe, în special în Franța, unde livrările de grâu moale sunt prognozate să scadă cu cca. 30%.
Scăderea exporturilor de grâu ale statelor UE reprezintă o oportunitate pentru ca alți exportatori să își mărească cota de piață. Astfel, SUA, unul dintre principalii exportatori mondiali, a anunțat deja că angajamentele de export sunt acum mai mari cu 3 milioane tone față de anul trecut.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 19 (180) din 1-15 noiembrie 2016

Vizualizat: 348 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!