Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UCRAINA: Recolta de CEREALE va atinge peste 60 de MILIOANE de TONE

Publicat: 21 august 2017 - 09:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia totală de cereale a Ucrainei în sezonul comercial 2017/2018 este de aşteptat să ajungă la 60,2-63 milioane de tone, potrivit cifrelor preliminare centralizate la ministerul ucrainean al Agriculturii. Experţii internaţionali estimează o recoltă de cereale în Ucraina, în 2017, de 60,4 mil. tone.

Până la 4 august a.c., Ucraina a recoltat 30,9 milioane tone de cereale şi leguminoase de pe 8,2 milioane hectare, adică 85% din cele 9,7 mil. ha planificate a fi recoltate în campania curentă. Este de aşteptat ca necesarul pentru consumul populaţiei, hrana animalelor şi pentru industria de prelucrare să fie pe deplin satisfăcute. De altfel, exporturile vor depăşi consumul intern, se precizează în raportul ministerului agriculturii.

Şi la rapiţă producţia este în creştere. Până la finalul lunii iulie, ucrainenii au recoltat 1,85 mil. tone de pe 692 ha (88% din cele 785 ha planificate) cu un randament mediu de 2,67 t/ha. Ritmul de recoltare a fost mai rapid decât anul trecut, când, la aceeaşi dată, era recoltată numai 71,7% din suprafaţa totală cultivată cu rapiţă.

Producţia de rapiţă (şi suprafaţa) de anul acesta este semnificativ mai mare decât anul trecut, când Ucraina a obţinut 1,058 mil. tone, cu un randament mediu de 2,63 t/ha, de pe 456 mii ha.

Mai multe ştiri din piaţa agricolă internaţională, în revista Ferma, ediţia 15-31 august 2017!

Vizualizat: 1002 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Liceul Tehnologic nr. 1 Fundulea, un model de succes

Din 1963, pepiniera profesionala a celui mai important centru de cercetare românesc se afla la Centrul Scolar Agricol Fundulea. Multe s-au schimbat din anii ce au urmat cooperativizarii si „constructiei socialismului” dar un lucru a ramas la fel! Transformat în Liceul Tehnologic nr. 1, acest edificiu de educatie este si astazi unul de referinta pentru agricultura româneasca.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agromalim 12 - 15 septembrie 2019 Case IH - Sistemul AFS Harvest Command
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?