Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Ucraina: În această primăvară va fi cultivată doar jumătate din suprafaţa programată

Publicat: 28 martie 2022 - 11:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Conflictul ruso-ucrainean a determinat autorităţile agricole să revizuiască suprafaţa ce va fi însămânţată cu culturi de primăvară la 7 milioane de hectare, faţă de 14 milioane cât fusese planificate înainte de invazia militară străină.

Ucraina suprafata cultivata_b
Înainte de a-şi prezenta demisia (miercuri 23 martie a.c.) din funcţia de şef al Ministerului Politicii Agrare şi Alimentaţiei al Ucrainei, Roman Leshcenko, a declarat că, în condiţiile date, suprafaţa cultivată cu cereale de primăvară în Ucraina ar putea fi redusă la jumătate. Numai în regiunea Odesa, agricultorii au semănat, sub bombardamente, riscându-şi viaţa, circa 30.000 ha de orz de primăvară din cele 750.000 cât fusese prevăzute.

De asemenea, fostul ministru al agriculturii din Ucraina declarase pentru Agenţia Reuters că suprafeţele plantate cu porumb ar scădea de la 5,4 milioane de hectare la 3,3 milioane.

Potrivit sursei citate, fermierii din ţara greu încercată sunt îndemnaţi să semene mai mult grâu de primăvară, hrişcă, ovăz, mei şi orz de primăvară.

Conform calculelor unor experţi în Protecţia Mediului, zona de agricultură riscantă din Ucraina, în care nu este posibilă desfăşurarea unei campanii de semănat, sau al cărei teren este indisponibil în prezent, este de 202.600 de kilometri pătraţi, ceea ce reprezintă aproximativ 34% din suprafaţa totală a terenului ţării.

Din cauza războiului, sunt anticipate pierderi semnificative la recoltele de iarnă.

Roman Leshcenko şi-a exprimat şi îngrijorarea cu privire la lipsa acută de combustibil, îngrăşăminte şi produse fitosanitare şi a cerut Uniunii Europene alocarea unui “fond special pentru fermierii ucraineni”, precum şi “înfiinţarea unui coridor logistic care să asigure o parte din exporturile de cereale”.

Marian MUŞAT

Vizualizat: 850 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?