Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tu ce ştii despre BIODEGRADAREA soluţiilor CHIMICE de STROPIT?

Publicat: 23 august 2017 - 08:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Protecţia mediului este o cerinţă din ce în ce mai prezentă pentru agricultori, odată cu utilizarea tot mai intensă a produselor pentru protecţia plantelor.

Special pentru fermele mici, Bayer CropScience România a conceput ansamblul Phytobac, pentru a gestiona cu succes efluenţii fitosanitari.
Dispozitivul a fost prezentat la evenimentul Bayer Agro Arena de la Caracal, organizat în 30 mai a.c. Ideea implementării sistemului s-a născut în anii ’90 în ţările nordice, iar în 1998 Phytobac a fost înregistrat oficial în Franţa. „Este un prototip produs de Bayer cu scopul de a gestiona efluenţii fitosanitari la fermele mici, cu suprafeţe de două-trei sute de hectare. Noi avem deja instalate în ţară zece echipamente, la fermieri şi la institute de cercetare. Avem un echipament montat şi la centrul nostru de cercetare agricolă din sudul României. Costul este de 600 de euro”, a explicat Maria Niculiu, specialist omologare Bayer CropScience România.

Phytobac_b

Phytobac este un sistem modular cu un bazin ce permite recuperarea şi epurarea completă a efluenţilor fitosanitari rezultaţi într-o exploatare agricolă, substanţele active devenind inerte prin utilizarea capacităţii naturale de degradare biologică a solului.

De ce se foloseşte pământ din exploatarea agricolă, dar şi alte detalii privind utilizarea Phytobac, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-31 august 2017!

Vizualizat: 613 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?