BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Triada câştigătorilor - hibrizii Hybrirock, Factor KWS şi Umberto KWS

Publicat: 03 iulie 2019 - 09:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ne bucurăm să vă putem oferi şi în acest sezon hibrizi puternici şi foarte productivi, care să facă din cultivarea rapiţei o investiţie fructuoasă. În plus, anul acesta vă oferim în exclusivitate o noutate ce protejează mediul: hibrizii de rapiţă sunt trataţi cu biofungicidul Integral® Pro de la BASF. De asemenea, vă punem la dispoziţie un stoc în ediţie limitată de seminţe din hibrizii Umberto KWS şi Factor KWS cu dublu tratament: biofungicidul Integral® Pro şi insecticidul Lumiposa.

Hybrirock - un star al câmpurilor, pe merit. Hybrirock este unul dintre cei mai căutaţi şi utilizaţi hibrizi de rapiţă din România. Acest hibrid este în piaţă de 5 ani, timp în care şi-a dovedit cu prisosinţă calităţile, în toate zonele de cultură din România, în condiţii diverse de mediu şi ca tehnologie de cultivare. Prezintă timpurietate medie şi recomandăm să fie semănat de la jumătatea lunii august până la jumătatea lunii septembrie. Prezintă un ritm de dezvoltare excepţional în toamnă şi o evoluţie extrem de rapidă în primăvară, cu înflorire timpurie.

Hibrid KWS_b
Hybrirock este un hibrid ce merită încrederea dumneavoastră pentru productivitatea sa excelentă şi constantă, dar şi pentru stabilitatea lui foarte bună la niveluri foarte înalte de performanţă. Se prezintă printr-o talie medie şi o ramificare foarte puternică, realizând MMB-uri foarte mari şi oferind o calitate superioară a producţiei: conţinutul de ulei este de 47-50%. Dovedeşte toleranţă bună la Phoma lingam şi la Sclerotinia. Remarcăm şi capacitatea excelentă de valorificare a inputurilor.
Factor KWS: plante sănătoase, randament crescut. Factor KWS este, de asemenea, un hibrid intensiv, ce valorifică excelent inputurile. Se remarcă printr-o rezistenţă foarte bună la Phoma lingam şi Sclerotinia, ceea ce duce la o evoluţie a culturii nestingherită de boli şi, în cele din urmă, la obţinerea unor producţii notabile. De asemenea, randamentul foarte bun al culturilor în care s-a mizat pe Factor KWS s-a datorat unei alte calităţi excepţionale: acest hibrid face parte dintr-o clasă genetică cu rezistenţă superioară la scuturarea boabelor din silicve.
Şi în cazul Factor KWS recomandăm ca semănatul să aibă loc de la jumătatea lunii august până la jumătatea lunii septembrie, fiind un hibrid cu timpurietate medie, caracterizat prin ritm de dezvoltare foarte rapid în toamnă şi echilibrat în primăvară. Înflorirea este timpurie. Acest hibrid prezintă ramificare foarte puternică, MMB excelent al boabelor şi un conţinut de ulei foarte bun (45-48%). Acestea se datorează calităţilor genetice excelente ce îi permit valorificarea foarte bună a inputurilor, Factor KWS pretându-se la niveluri tehnologice ridicate.
Umberto KWS: generaţie nouă, genetică de viitor. Umberto KWS este un continuator merituos al mai experimentaţilor Hybrirock şi Factor KWS. Domeniile sale de excelenţă sunt rezistenţa la scuturare şi randamentul foarte bun al culturilor. Este un hibrid extrem de productiv, cu un pattern (tipic) productiv benefic: acest hibrid emite un număr mediu de silicve, dar cu un număr ridicat de boabe în silicvă şi cu MMB mare.
Umberto KWS face parte din noua clasă genetică oferită de KWS, caracterizată printr-o foarte bună rezistenţă la scuturare a boabelor din silicvă. Acest hibrid este remarcabil şi prin faptul că la maturitate se produce uscarea completă a plantei, ceea ce reduce numărul de boabe verzi din masa recoltată. De asemenea, se constată o stabilitate a producţiilor oferite de Umberto KWS, de la an la an şi de la o zonă la alta.
Toleranţa la Phoma lingam şi la Sclerotinia este excelentă. Conţinutul de ulei se situează între 44 şi 47%. Epoca de semănat recomandată este: de la jumătatea lunii august până la jumătatea lui septembrie. Acest hibrid are timpurietate medie, ritm de dezvoltare foarte rapid în toamnă şi ritm de dezvoltare echilibrat în primăvară. Prezintă rezistenţă bună la cădere şi la iernare.
Mai multe detalii pe www.kws.ro şi Facebook/KWS România.

Text şi foto: KWS Seminţe SRL


TRATAMENTELE DE SĂMÂNŢĂ OFERĂ SIGURANŢĂ CULTURILOR DE LA ÎNCEPUT
Hibrizii de rapiţă KWS sunt trataţi din acest sezon cu biofungicidul Integral® Pro, produs de BASF. Integral® Pro a fost dezvoltat de BASF şi conţine spori de bacterie Bacillus amyloliquefaciens, tulpina MBI600, ce conferă protecţie biologică împotriva bolilor provocate de anumite ciuperci periculoase, cum ar fi Phoma lingam, Rhizoctonia solani, Alternaria brassicae etc. De asemenea, îmbunătăţeşte toleranţa naturală faţă de dăunători cum ar fi puricele de pământ. Acest biofungicid potenţează toleranţa genetică a hibrizilor KWS la boli şi contribuie la dezvoltarea culturilor prin întărirea sistemului natural de apărare al plantelor, dar şi prin solubilizarea anumitor nutrienţi din sol şi prin stimularea secreţiei de către plante a unor substanţe de creştere.


Articol publicat în revista Ferma nr. 12/239 (ediţia 1-31 iulie 2019)

 

Vizualizat: 108 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?