Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tratament nou pentru seminţele de rapiţă

Publicat: 06 iulie 2020 - 09:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu acest an, Bayer oferă fermierilor un nou concept pentru tratamentul seminţelor de rapiţă, sub denumirea Acceleron Elite.

Rapita Dekalb_b

Noua soluţie inovativă pentru tratarea seminţelor de rapiţă va îngloba, pe lângă un biostimulator de înrădăcinare, un fungicid sistemic şi un insecticid sistemic, ambele având la bază substanţe active noi:

• Fungicidul Scenic Gold (Fluopicolide 200 g/L + Fluoxastrobin 150 g/L), cu o eficacitate foarte bună împotriva bolilor care pot afecta germinarea seminţei şi răsărirea culturii, cu impact direct asupra densităţii;

• Insecticidul sistemic Buteo Start (Flupyradifurone 480 g/L), care combate majoritatea dăunătorilor care pot afecta cultura de rapiţă în primele etape de dezvoltare: purecii, musca rădăcinilor şi larvele de viespea rapiţei.

Cu o astfel de soluţie complexă, biostimulator de înrădăcinare + fungicid sistemic + insecticid sistemic, potenţialul de producţie se creează din primele etape de dezvoltare.

„Substanţele active sunt noi. Insecticidul Buteo Start lucrează pe purecii cruciferelor, muştele rădăcinilor şi larvele de Athalia şi se apropie de efectul neonicotinoidelor. Este foarte important că ambele produse sunt sistemice, cu o perioadă mai lungă de acţiune. La Buteo Start, perioada de protecţie este până aproape la patru frunze adevărate, deci în toată perioada de la răsărire până la patru frunze adevărate, cotiledoanele sunt perfect protejate şi toate marginile frunzelor sunt securizate de substanţa activă”, a explicat Daniel Grosz, manager regional Bayer pentru zona de vest.

 Rapita Dekalb Bayer Arena 2020_b

RAPIŢA DEKALB SFIDEAZĂ SECETA!


De ce arată rapiţa Dekalb aşa de bine, chiar dacă duce lipsă de precipitaţii?

În profilul de sol realizat de reprezentanţii Bayer în platforma de la Comloşu Mic, jud. Timiş, unde din septembrie 2019 până la finalul lunii mai 2020 a fost înregistrat un deficit de cca. 150 l de apă faţă de media multianuală, se observă capacitatea extraordinară de străbatere şi exploatare a unei rădăcini de rapiţă în teren prelucrat doar cu un cultivator. Sistemul radicular al rapiţei, o caracteristică a geneticii Dekalb, pătrunde în sol până la 70-80 cm, valorificând astfel apa şi elementele nutritive din sol.

 

SĂMÂNŢĂ ASIGURATĂ, LA PROPRIU!


Fermierii care achiziţionează sămânţă de rapiţă Dekalb pentru acest sezon vor avea materialul semincer deja asigurat, la propriu. Concret, printr-un parteneriat încheiat de Bayer cu compania austriacă Marsh, fermierii beneficiază, automat şi gratuit, de o poliţă de asigurare de secetă la răsărire, ce acoperă integral preţul seminţei utilizate la semănat.

Vizualizat: 1076 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?