Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TRANSFORMER - UN NOU AMELIORATOR AL SOLULUI

Publicat: 04 mai 2020 - 12:36
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Naturevo a introdus în piaţa din România produsul inovativ Transformer, un excelent ameliorator al proprietăților fizice ale solului. Află în ce constă modul lui unic de acţiune!

TRANSFORMER - UN NOU AMELIORATOR AL SOLULUI_b

Compania Naturevo, prezentă în piața românească de inputuri agricole de peste douăzeci de ani, este preocupată în mod constant de găsirea de noi soluții pentru tehnologii agricole, extinzându-şi continuu gama de produse, dovedind eficacitate şi oferind soluții practice și eficiente pentru clienții săi.

Avem în companie o serie de specialiști de înaltă calificare agronomică, care furnizează valoare adăugată serviciilor de distribuție către producătorii agricoli. Cei mai mulţi dintre clienții Naturevo se bazează de fiecare dată pe consultanța noastră. Tehnicienii noștri se preocupă constant de produsele și soluțiile recomandate și introduse în tehnologiile de cultură, studiind eficacitatea lor în teren împreună cu producătorii locali şi sprijinindu-i în luarea deciziilor la fața locului, în fermă sau prin sesiuni de comunicare, pentru a-i instrui în ceea ce priveşte utilizarea gamei noastre proprii de produse.

Astfel, am adus în portofoliul nostru câteva produse unice în România, dar și în lume, unul dintre ele fiind prezentat în articolul de față.

Cum acţionează TRANSFORMER asupra solului?

• Transformer este un produs inovativ prin însuși modul lui de acțiune. Până acum, în România nu a existat un ameliorator al proprietăților fizice ale solului cu un asemenea mod de acțiune.

• Transformer are o capacitate excelentă de a îmbunătăți infiltrarea, distribuția și drenarea apei de irigat sau de ploaie în sol. El are capacitatea de a atenua diferențele solului și chiar de a elimina proprietatea hidrofobă a solului care nu permite soluției să curgă de-a lungul profilului solului.

• Transformer este un produs care are capacitatea de a reduce tensiunea superficială a apei. Atunci când este aplicat la sol, permite îmbunătățirea proprietăților hidraulice ale acestuia cum ar fi: infiltrarea, drenajul, conductivitatea hidraulică, retenția de apă în sol, eliminând acțiunea hidrofobă a solului.

Prin îmbunătățirea acestor proprietăți ale solului, apa aplicată este disponibilă pentru plante și nu este pierdută prin scurgere de-a lungul capilarelor și/sau a crăpaturilor solului, dimpotrivă, permite umezirea egală a profilului de sol atât în profunzime, cât şi lateral.

TRANSFORMER - UN NOU AMELIORATOR AL SOLULUIClick pe poza pentru galerie!

BENEFICII MULTIPLE

Prin ameliorarea proprietăților fizice ale solului, produsul TRANSFORMER:

• Imbunătățește rata de infiltrare a apei în solurile grele și argiloase;
• Mărește capacitatea de reținere a apei în toate tipurile de sol;
• Reduce băltirea, spălarea și levigarea pe adâncime;
• Îmbunătățește infiltrarea apei în solurile compactate, reducând rezistența la penetrare şi astfel permițând o dezvoltare optimă a rădăcinilor;
• Îmbunătățește distribuția laterală a apei în sol;
• Reduce proprietatea hidrofobă a solului și îmbunătățește reținerea și redistribuția mai bună a apei în terenurile nisipoase;
• Favorizează dezvoltarea rădăcinilor absorbante și intensifică creșterea aparatului radicular;
• Îmbunătățește disponibilitatea și absorbția substanțelor nutritive;
• Asigură distribuirea uniformă în sol a produselor de protecția plantelor și a nutrienților;
• Stimulează activitatea microbiană.

CUM UTILIZĂM TRANSFORMER?

Ideal este ca TRANSFORMER să fie aplicat printr-un sistem de irigare care poate fi: prin picurare, fertirigare, microaspersie sau chiar aspersie. TRANSFORMER poate fi aplicat și prin pulverizare pe solurile curate, înainte de plantare sau postplantare, cu orice aparat de stropit.

• Pe solurile lutoase sau nisipoase se aplică o doză de 5-10 l/ha TRANSFORMER astfel:
- se începe umectarea solului cu apă - 25% din norma de udare;
- se stropește cu o doză de 5-10 litri/ha în următoarele 50% din norma de udare, în scopul de a îmbunătăți zona de distribuție a soluțiilor;
- la sfârșitul procesului de irigare, se aplică numai apă (25% din cantitatea ramasă) pentru a fi siguri că TRANSFORMER va fi distribuit în mod adecvat pe sol;

• În solurile grele sau unde terenul prezintă o crustă superficială:
- urmați aceeași ordine ca în paragraful anterior, cu o doză de 10-15 litri/ha, dar în aplicații succesive de 5 litri/ha la fiecare 15 zile;
- concentrația soluției nu trebuie să depășească mai mult de 1 litru la 1000 de litri de apă (concentrația <0,1%).
TRANSFORMER este marcă înregistrată Oro Agri International Ltd.


EFICIENŢA ÎN PRACTICĂ, LA PORUMB

Tratamente la sol cu Transformer 3 l/ha - Agrisan SRL Buzău
3 iulie 2019:

- hibridul de porumb DKC 5830;
- densitate: 98.000 pl/ha;
- lungime rând: 300 m, 47 rânduri semănate la distanţe de 70 cm;
- stadiul porumbului: 12-14 frunze (panicul în burduf 2 frunze);
- aplicare Transformer: doza de 3 l/ha;
- metoda de aplicare: prin picurare, cu o normă de 100 mc/ha.
În foto se observă diferenţe fenotipice clare între cele două variante.

TABEL: PROBA CÂNTARULUI - REZULTATE 2019

tab-naturevoa120_b

Vizualizat: 878 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine

Anul acesta s-au împlinit 5 ani de când AgroConcept a intrat pe piaţa românească a furnizorilor de maşini şi echipamente agricole. Cu această ocazie, Vasile Târziu unul dintre fermierii care au manifestat de-a lungul timpului atașament față de brandul New Holland, a acceptat să ne vorbească despre provocările viitorului în agricultură.

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?