Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TOAMNA pe OGOR! FERMIERII au pus SĂMÂNŢA la adăpost, SUB GLIE!

Publicat: 22 octombrie 2017 - 11:52
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CAMPANIE PE FINAL? După cum este îndeobşte cunoscut, în partea a doua a lunii octombrie este de aşteptat să se intensifice ritmul lucrărilor de recoltare a culturilor agricole de câmp: porumb, sfeclă de zahăr, tutun, cartofi şi soia, dacă vremea este favorabilă. 

De asemenea, specialiştii recomandă executarea arăturii în agregat cu grapa stelată, la adâncimea de 20-22 cm, concomitent cu încorporarea îngrăşămintelor sub brazdă. Nutrienţii pot fi administraţi şi la suprafaţă, urmând a fi încorporaţi în sol odată cu pregătirea patului germinativ.

Semănat toamnă_b

În Constanţa, seceta pune piedică lucrărilor. De câţiva ani, fermierii constănţeni se tot confruntă cu fenomene climatice extreme: seceta pedologică severă şi arşiţa atmosferică. Gheorghe Lămureanu, unul dintre cei mai cunoscuţi producători agricoli, care are terenurile în zona Agigea Sud şi Canalul Dunăre - Marea Neagră, a fost nevoit să renunţe la cultura de rapiţă. În luna august a semănat 250 de hectare, în speranţa că va veni o ploaie, dar din iulie începând nu a căzut nici un strop. Aşa că fermierul a fost nevoit să întoarcă rapiţa. Abia sezonul toamnei a adus binecuvântata ploaie.
“Până acum a fost super greu cu lucrările de prelucrare a solului, dar ne-a plouat şi pe noi vreo 40 l/mp şi condiţiile de lucru în câmp s-au îmbunătăţit vizibil. Am intrat la arat de îndată ce s-a zvântat terenul. Până la sfârşitul acestei luni vom încheia lucrarea pe cele 700 ha pe care le-am pregătit să le însămânţăm cu grâu”, ne-a declarat Gheorghe Lămureanu.
Floarea a fost câştigătoare!
Agronomul a susţinut că foloseşte soiuri străine şi româneşti, din categorii biologice superioare, ca să fie sigur că va obţine producţiile scontate. (…) Gheorghe Lămureanu este deosebit de mulţumit de recolta de floarea-soarelui, care la proba cântarului a oferit o medie de 4.200 kg/ha, nivel productiv cu care - după cum ne-a declarat - nu s-a mai întâlnit de ani buni.

Cu cât a vândut producţia şi ce a făcut cu banii, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 noiembrie 2017!

Vizualizat: 1678 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?