Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Teofil DASCĂLU a învăţat rapid că INOVAŢIA TEHNOLOGICĂ asigură VIITORUL FERMEI!

Publicat: 08 septembrie 2017 - 15:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Tânărul fermier Teofil Dascălu, administratorul grupului de firme Frizon, a intrat în agricultură în urmă cu şapte ani, fiind prima generaţie de fermieri din familia sa.

Teofil a pus bazele unui sistem de lucru axat pe tehnologii performante şi pe eficienţă economică. Are alături încă cinci asociaţi şi o echipă de 25 de angajaţi permanenţi, cu o medie de vârstă de 35 de ani.

„La agricultură am ajuns din pasiune. Când am terminat liceul aveam afacerea mea cu sere şi amenajări peisagistice pe jumătate de hectar, la Iaşi. Între timp aici am studiat şi Agronomia. În 2007, timp de şase luni, am lucrat în agricultură în SUA. Când am revenit, am încheiat afacerea cu serele. Am primit bursa Guvernului şi am făcut masterul în Italia. La finalul studiilor, am primit propunerea de a fi manager de fermă la Gabana Ferm din comuna Tătăranu, judeţul Vrancea, deţinută de un concern olandez. Aici am stat aproape trei ani, până când m-am convins că nu există perspectivă să se dezvolte. Am pus bazele propriei societăţi căreia i-am dat exact acest scop - dezvoltarea. În 2013 am preluat fosta fermă 6 a IAS, care făcea atunci o agricultură de subzistenţă. Am început cu 480 ha în Măicăneşti, eu împreună cu un consultant, plus patru operatori”, îşi aminteşte Teofil Dascălu. Ferma e poziţionată strategic, foarte aproape de Portul Brăila.

teofil4_b

Peştele mare îl înghite pe cel mic
Pe măsură ce s-a dezvoltat, a preluat fermele falimentare din apropiere, inclusiv pe cea la care Teofil Dascălu şi-a început activitatea în agricultură.
În prezent, fermierul în vârstă de 30 de ani administrează Frizon Group, ce reuneşte şase firme şi 3 OUAI-uri. Exploatează 3.700 ha pe raza comunelor Măicăneşti, Năneşti şi Nămoloasa. Au 25 de angajaţi permanenţi, dintre care 13 sunt mecanizatori.

Care este principalul obiectiv al tânărului fermier, citiţi în revista Ferma, ediţia 1-14 septembrie 2017!

Vizualizat: 1597 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Chrono - noul element de însămânţare rapidă de la Maschio Gaspardo

Chrono - noul element de însămânţare rapidă de la Maschio Gaspardo

Prezentată în premieră anul trecut la Agritechnica, Chrono este o semănătoare de precizie pentru însămânţarea de mare viteză, putând atinge în lucru 15 km/h şi creşte productivitatea cu peste 50%.

AgriPlanta - RomAgroTec 2017 În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Aspecte practice privind aplicarea tratamentelor fito-sanitare
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?