Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnologiile care vor hrăni planeta!

Publicat: 27 aprilie 2020 - 10:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu o populaţie globală ce va atinge aproape 10 miliarde de locuitori în 2050, agricultura va trebui să producă cu 70% mai multă hrană. Cum va răspunde sectorul agricol acestei provocări?

Agricultura viitorului e cheia! O mare parte dintre tehnologiile care vor revoluţiona modul în care oamenii îşi vor produce hrana în viitor sunt deja aici, aplicate, deocamdată, experimental sau doar la scară redusă. Însă această etapă nu va dura mult.

Noua revoluţie agrară
Termenul de Agricultură 4.0 denumeşte noua revoluţie din sectorul agroalimentar, dominată de tehnologii digitale. Conceptele cheie pentru noua revoluţie agrară sunt „Agricultura de precizie” şi „Agricultura inteligentă”. Agricultura de precizie este inteligentă, iar agricultura inteligentă este de precizie, dar aduce ceva în plus.
Tehnologii precum sisteme de ghidare automată prin GPS, hărţi ale culturilor, rată variabilă de aplicare, care permite adaptarea parametrilor unei maşini agricole pentru a aplica o anumită cantitate de îngrăşăminte, pesticide sau seminţe în funcţie de stadiul de dezvoltare a plantei sau de tipul de sol, sunt cunoscute şi fermierilor români. Acestora li se adaugă şi alte instrumente care, atunci când sunt utilizate împreună, ajută la reducerea erorilor umane şi oferă o gamă foarte mare de informaţii esenţiale pentru un management eficient al culturii.
De exemplu, senzori care pot fi montaţi în câmp sau pe maşini în mişcare colectează, în timp real, date despre sol şi despre culturi, de la disponibilitatea apei şi valorile nutrienţilor din sol, gradul de compactare a solului şi până la date care pot oferi indicii despre sănătatea plantelor şi date climatice locale.

Foto_1-tehnologii-agricole_b

foto: dlg.org

Un plus de precizie
Toate definesc agricultura de precizie, la care se mai face referire şi cu termenul de management specific al culturilor, pentru a indica un concept de management bazat pe observarea şi măsurarea variabilelor asociate unei culturi agricole şi luarea deciziilor optime în funcţie de aceste variabile, cu scopul creşterii profitabilităţii fermei.
Conceptul de plantare prescriptivă duce agricultura de precizie la un nivel superior: bazându-se pe datele colectate de senzori din fermă şi procesate, un program bazat pe algoritmi poate prezice cu acurateţe tipul de cultură agricolă potrivită într-o anumită zonă sau chiar parcelă, într-un anumit interval de timp.

Va urma...

SCHIMBARE RADICALĂ ŞI IREVERSIBILĂ
Guverne, corporaţii şi miliardarii lumii investesc sume uriaşe, de sute de milioane de dolari, în tehnologii inovatoare pentru sectorul agroalimentar. Lucrurile se mişcă rapid şi ireversibil: Agricultura Inteligentă (Smart Farming) şi Agricultura de Precizie (Precision Farming) vor schimba radical modul în care fermierii vor hrăni populaţia planetei.

Vizualizat: 589 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?