Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Tehnologia de uscare Antti

Publicat: 10 octombrie 2017 - 00:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Serge Sildan_b• calitate de la recoltare, la depozitare

Una dintre condiţiile de bază pentru o bună păstrare a produselor agricole şi mai ales a cerealelor şi seminţelor de oleaginoase presupune respectarea parametrilor de umiditate optimi pentru a preveni apariţia mucegaiurilor. Dacă recoltarea cerealelor se face la o umiditate mai mare, este necesară uscarea acestora înainte de depozitare. După uscare, cerealele pot fi păstrate fără griji, în aşteptarea unor preţuri avantajoase.

Tehnologia de uscare Antti_b

Compania finlandeză Antti-Teollisuus este un expert în domeniul manipulării cerealelor, recunoscută la nivel mondial pentru producţia uscătoarelor de cereale. De mai multe decenii, „Antti-Teollisuus este un adevărat deschizător de drumuri în domeniul tehnologiei uscării cerealelor. Uscătoarele Antti oferă mai mult, asigurând cereale de primă calitate şi, cel mai important, profituri mai mari”, ne-a declarat Dorin Berke, Area Manager Antti-Teollisuus Oy.
Antti-Teollisuus produce în Finlanda uscătoare de cereale staţionare şi mobile, în sarje sau cu flux continuu, elevatoare, arzătoare, bio-arzătoare şi silozuri.
Uscătoarele în şarje au două componente de bază: elementul de încălzire şi sistemul de încărcare. Principiul de funcţionare al uscătoarelor în şarje este simplu. Practic, cerealele (dintr-o şarjă) sunt „învârtite” prin instalaţie. Faţă de uscătoarele tradiţionale (în flux continuu), cele în şarje prezintă avantajul că pot fi uscate şi cereale cu o umiditate mai mare iar timpul de procesare este mai scurt pentru că şi temperatura de uscare poate fi mai ridicată, cerealele fiind „mişcate” mai repede. Astfel se evită supraîncălzirea acestora. Deci cerealele recoltate la o umiditate mai mare pot avea o calitate superioară, indiferent de condiţiile meteorologice.

Utilajul potrivit face clientul mulţumit
Unul dintre beneficiarii produselor Antti-Teollisuus este şi societatea Eudis SA. Situată în localitatea Crişeni din judeţul Sălaj, societatea cultivă în fiecare an circa o mie de hectare, din care: 330 ha de porumb, 320 ha de floarea-soarelui, 125 ha de soia, 75 ha cu grâu, 75 ha de triticale, 50 ha de lucernă, 20 ha orz şi 5 ha cu fasole.
De trei ani, la societatea Eudis SA funcţionează un uscător mobil Antti-Teollisuus, modelul C365, de care beneficiarul este foarte mulţumit: „Decizia noastră de a achiziţiona un uscător de cereale a fost impusă de gradul, în general, ridicat de umiditate al boabelor de cereale în momentul recoltării în zona noastră şi de necesitatea reducerii costurilor generate de uscare, precum şi pentru încadrarea în parametrii de calitate impuşi de clienţii noştri. Am decis să alegem uscătorul de cereale Antti-Teollisuus ca urmare a unor vizite făcute la alţi fermieri care aveau deja în exploatare acest tip de uscător şi care s-au declarat foarte satisfăcuţi de acest utilaj. Raportul preţ/calitate este unul bun şi decizia a venit în mod natural”, ne-a declarat Serge Sildan (foto), manager general Eudis SA.


Arzătorul în şarje C365 are puterea de 1500 kW şi funcţionează pe gaz natural. Capacitatea uscatorului este de 36,5 mc/şarjă. Uscatorul este acum în al treilea an de utilizare şi funcţionează în condiţii foarte bune. „Suntem foarte multumiţi de utilaj şi de disponibilitatea pe partea de service a reprezentantului firmei în România. În viitor suntem interesaţi de achiziţionarea unor silozuri pentru stocarea cerealelor de la acelaşi producător”, şi-a exprimat mulţumirea Serge Sildan.

 

BIO-ARZĂTOARELE ANTTI
Sistemele cu bio-arzător Antti permit arderea talajului, a turbei, a peleţilor, a cerealelor, a reziduurilor de sortare etc. În funcţie de configuraţie şi de biocombustibilul folosit, puterea lor este cuprinsă între 300 şi 1600 kW, cu o eficienţă de până la 90%.
Bio-arzătoarele Antti sunt verticale, având tuburile şi camera de combustie în poziţie verticală. Arzătorul este proiectat pentru biocombustibili care induc o flacără mare. Eficienţa aerului în schimbătorul de căldură cu aer este excelentă iar furnalul este construit din materiale rezistente la utilizare continuă. Biocombustibilul sau cenuşa rezultate după ardere sunt îndepărtate automat cu un transportor elicoidal.
Sistemele cu bio-arzător Antti pot fi amplasate lângă instalaţia de încălzire a fermei şi reprezintă o soluţie eficientă din punct de vedere al costului, deoarece fierbătorul şi arzătorul uscătorului pot utiliza aceeaşi depozitare a talajului şi acelaşi sistem de transfer.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 17 (200) (1-15 octombrie 2017)

Vizualizat: 1023 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?