Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TÂNĂR FERMIER în ROMÂNIA. Daniela HERŢEG continuă tradiţia familiei!

Publicat: 22 septembrie 2017 - 09:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AGRICULTURA E PE MÂINI BUNE. Conceptul de fermier nu mai este, în ultimii ani, unul individual. Tineri care constituie a doua generaţie a unor familii de succes în domeniul agriculturii înţeleg adesea că destinul lor profesional este trasat de nevoia continuităţii. 

Daniela Herţeg, acum în vârstă de 22 de ani, a intuit încă din copilărie că drumul ei va fi cel bătătorit de tatăl său, Dan Herţeg. A fost mereu pasionată de fermă şi de mică îşi petrecea timpul în acest spaţiu liniştit şi organizat. A absolvit anul acesta facultăţile de Agricultură şi de Management Agricol, pentru a îmbrăţişa ambele dimensiuni ale realizării unei afaceri de succes. Nu este suficient să cunoşti secretele cultivării pămăntului dacă nu ştii să valorifici ceea ce rezultă de pe urma acestei activităţi.

agro-raluca-01_b

Daniela Herţeg are informaţia practică, la care se adaugă baza teoretică, acumulată în ultimii patru ani. „Managementul este foarte important într-o fermă. Trebuie să ştii cum să-ţi administrezi timpul, lucrul şi banii. Cu cât te organizezi mai bine, şi rezultatele sunt mai bune”, ne spunea cu convingere Daniela, conştientă de ceea ce o aşteaptă după ce va deveni proprietara fermei de la Secusigiu, administrată în prezent de tatăl său. De obicei, ea face muncă de birou, se ocupă cu achiziţiile şi cu diversele acte ce trebuiesc întocmite, dar aproape zilnic îşi face timp să meargă şi în câmp.

herteg-raluca-2_b

Pe combină, de la 12 ani
Modestia şi ambiţia sunt două dintre calităţile pe care le-am descoperit la ea. Desigur, inteligenţa nu mai poate fi pusă la îndoială, doar a terminat şefă de promoţie şi, în plus de asta, a urmat în paralel două facultăţi. Deşi a terminat Liceul de Informatică în Arad, a optat să studieze Agronomia la Timişoara. Iar Facultatea de Management a ales-o pentru că şi-a dat seama cât de important este să ştii să gestionezi o fermă. Curiozitatea m-a împins să o întreb cum a reuşit să-şi împartă timpul şi răspunsul ei nu m-a surprins deloc: „M-am organizat bine. Am învăţat de la tata!”. Tot de la acesta, spune ea, a învăţat că este important să se ţină de cuvânt şi să fie punctuală. Într-adevăr, Dan Herţeg, aşa cum îl ştiu eu, este un om calculat şi extrem de inteligent. Pentru el, nimic nu este la întâmplare. Şi-a permis să crească arenda pe hectar de la 600 la 1.800 de kilograme, dar în acelaşi timp a reuşit să nu mai depindă atât de mult de traderi. Grâul şi porumbul îl depozitează şi numai la primăvară îl vinde, când preţul cerealelor creşte de obicei. Iar pentru Daniela, el este un exemplu de urmat.

herteg-raluca-3_b

Ce planuri are tânăra fermieră şi ce proiecte de investiţii a demarat deja, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-30 septembrie 2017!

Vizualizat: 21147 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?