Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

TÂNĂR FERMIER în ROMÂNIA. Daniela HERŢEG continuă tradiţia familiei!

Publicat: 22 septembrie 2017 - 09:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AGRICULTURA E PE MÂINI BUNE. Conceptul de fermier nu mai este, în ultimii ani, unul individual. Tineri care constituie a doua generaţie a unor familii de succes în domeniul agriculturii înţeleg adesea că destinul lor profesional este trasat de nevoia continuităţii. 

Daniela Herţeg, acum în vârstă de 22 de ani, a intuit încă din copilărie că drumul ei va fi cel bătătorit de tatăl său, Dan Herţeg. A fost mereu pasionată de fermă şi de mică îşi petrecea timpul în acest spaţiu liniştit şi organizat. A absolvit anul acesta facultăţile de Agricultură şi de Management Agricol, pentru a îmbrăţişa ambele dimensiuni ale realizării unei afaceri de succes. Nu este suficient să cunoşti secretele cultivării pămăntului dacă nu ştii să valorifici ceea ce rezultă de pe urma acestei activităţi.

agro-raluca-01_b

Daniela Herţeg are informaţia practică, la care se adaugă baza teoretică, acumulată în ultimii patru ani. „Managementul este foarte important într-o fermă. Trebuie să ştii cum să-ţi administrezi timpul, lucrul şi banii. Cu cât te organizezi mai bine, şi rezultatele sunt mai bune”, ne spunea cu convingere Daniela, conştientă de ceea ce o aşteaptă după ce va deveni proprietara fermei de la Secusigiu, administrată în prezent de tatăl său. De obicei, ea face muncă de birou, se ocupă cu achiziţiile şi cu diversele acte ce trebuiesc întocmite, dar aproape zilnic îşi face timp să meargă şi în câmp.

herteg-raluca-2_b

Pe combină, de la 12 ani
Modestia şi ambiţia sunt două dintre calităţile pe care le-am descoperit la ea. Desigur, inteligenţa nu mai poate fi pusă la îndoială, doar a terminat şefă de promoţie şi, în plus de asta, a urmat în paralel două facultăţi. Deşi a terminat Liceul de Informatică în Arad, a optat să studieze Agronomia la Timişoara. Iar Facultatea de Management a ales-o pentru că şi-a dat seama cât de important este să ştii să gestionezi o fermă. Curiozitatea m-a împins să o întreb cum a reuşit să-şi împartă timpul şi răspunsul ei nu m-a surprins deloc: „M-am organizat bine. Am învăţat de la tata!”. Tot de la acesta, spune ea, a învăţat că este important să se ţină de cuvânt şi să fie punctuală. Într-adevăr, Dan Herţeg, aşa cum îl ştiu eu, este un om calculat şi extrem de inteligent. Pentru el, nimic nu este la întâmplare. Şi-a permis să crească arenda pe hectar de la 600 la 1.800 de kilograme, dar în acelaşi timp a reuşit să nu mai depindă atât de mult de traderi. Grâul şi porumbul îl depozitează şi numai la primăvară îl vinde, când preţul cerealelor creşte de obicei. Iar pentru Daniela, el este un exemplu de urmat.

herteg-raluca-3_b

Ce planuri are tânăra fermieră şi ce proiecte de investiţii a demarat deja, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-30 septembrie 2017!

Vizualizat: 21760 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?