Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

TÂNĂR FERMIER în ROMÂNIA. Daniela HERŢEG continuă tradiţia familiei!

Publicat: 22 septembrie 2017 - 09:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AGRICULTURA E PE MÂINI BUNE. Conceptul de fermier nu mai este, în ultimii ani, unul individual. Tineri care constituie a doua generaţie a unor familii de succes în domeniul agriculturii înţeleg adesea că destinul lor profesional este trasat de nevoia continuităţii. 

Daniela Herţeg, acum în vârstă de 22 de ani, a intuit încă din copilărie că drumul ei va fi cel bătătorit de tatăl său, Dan Herţeg. A fost mereu pasionată de fermă şi de mică îşi petrecea timpul în acest spaţiu liniştit şi organizat. A absolvit anul acesta facultăţile de Agricultură şi de Management Agricol, pentru a îmbrăţişa ambele dimensiuni ale realizării unei afaceri de succes. Nu este suficient să cunoşti secretele cultivării pămăntului dacă nu ştii să valorifici ceea ce rezultă de pe urma acestei activităţi.

agro-raluca-01_b

Daniela Herţeg are informaţia practică, la care se adaugă baza teoretică, acumulată în ultimii patru ani. „Managementul este foarte important într-o fermă. Trebuie să ştii cum să-ţi administrezi timpul, lucrul şi banii. Cu cât te organizezi mai bine, şi rezultatele sunt mai bune”, ne spunea cu convingere Daniela, conştientă de ceea ce o aşteaptă după ce va deveni proprietara fermei de la Secusigiu, administrată în prezent de tatăl său. De obicei, ea face muncă de birou, se ocupă cu achiziţiile şi cu diversele acte ce trebuiesc întocmite, dar aproape zilnic îşi face timp să meargă şi în câmp.

herteg-raluca-2_b

Pe combină, de la 12 ani
Modestia şi ambiţia sunt două dintre calităţile pe care le-am descoperit la ea. Desigur, inteligenţa nu mai poate fi pusă la îndoială, doar a terminat şefă de promoţie şi, în plus de asta, a urmat în paralel două facultăţi. Deşi a terminat Liceul de Informatică în Arad, a optat să studieze Agronomia la Timişoara. Iar Facultatea de Management a ales-o pentru că şi-a dat seama cât de important este să ştii să gestionezi o fermă. Curiozitatea m-a împins să o întreb cum a reuşit să-şi împartă timpul şi răspunsul ei nu m-a surprins deloc: „M-am organizat bine. Am învăţat de la tata!”. Tot de la acesta, spune ea, a învăţat că este important să se ţină de cuvânt şi să fie punctuală. Într-adevăr, Dan Herţeg, aşa cum îl ştiu eu, este un om calculat şi extrem de inteligent. Pentru el, nimic nu este la întâmplare. Şi-a permis să crească arenda pe hectar de la 600 la 1.800 de kilograme, dar în acelaşi timp a reuşit să nu mai depindă atât de mult de traderi. Grâul şi porumbul îl depozitează şi numai la primăvară îl vinde, când preţul cerealelor creşte de obicei. Iar pentru Daniela, el este un exemplu de urmat.

herteg-raluca-3_b

Ce planuri are tânăra fermieră şi ce proiecte de investiţii a demarat deja, aflaţi din revista Ferma, ediţia 15-30 septembrie 2017!

Vizualizat: 11246 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Mewi la Agromalim 2017

Mewi la Agromalim 2017

Compania Mewi, o prezenţă tradiţională la Agromalim, a expus anul acesta maşini şi utilaje agricole reprezentative, printre cele mai bine vândute din portofoliu: combina Fendt 6335C, tractorul Fendt Vario 939 de 390 CP, vârful de gamă din seria 900, tractorul Challenger modelul 875 ED de 600CP, noua versiune a tractorului Valtra de 125CP, seria N, motor în patru cilindri şi un încărcător frontal Merlo. Din gama utilajelor Horsch au fost expuse: cultivatorul dezmiriştitor Terrano 4MT cu lăţimea de lucru de 4 metri şi semănătoarea de păioase Pronto DC, cu sistem de semănat pe discuri şi cu pregătire frontală a terenului.
Anul 2017 a fost un an excelent din punct de vedere al vânzărilor iar Mewi continuă să îşi dezvolte echipa şi investeşte în pregătirea oamenilor de service pentru a fi mereu alături de fermieri.
Interviu cu Florin Văluşescu - manager regional Mewi.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Horsch – noutăţi pentru Agritechnica 2017 Prima zi la Agro Oltenia
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?