BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

"Syngenta Seeds Event - Seminţe de viaţă bună!"

Publicat: 16 septembrie 2009 - 18:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Peste 200 de de persoane, fermieri din judeţele Arad şi Timiş, dar şi din alte judeţe din vestul şi centrul ţării, clienţi fideli ai Syngenta, precum şi potenţiali noi clienţi, distribuitori naţionali şi regionali, reprezentanţi ai firmelor de utilaje pentru agricultură şi reprezentaţi ai autorităţilor locale au participat la evenimentul "Syngenta Seeds Event - Seminţe de viaţă bună!", organizat de compania Syngenta în data de 11 august a.c. în localitatea Comloşu Mare din judeţul Timiş.

Click pe poza pentru galerie!

Cei 30 de reprezentanţi din toate cele trei divizii ale Syngenta Agro SRL - divizia Seminţe, divizia Protecţia Plantelor şi divizia Legume, au prezentat, pe rând, celor prezenţi produsele companiei, au răspuns întrebărilor adresate, au oferit explicaţii şi detalii tehnologice, dar şi informaţii utile din experienţa altor fermieri din toate zonele ţării, dând astfel posibilitatea de a compara rezultatele fiecărui produs în parte şi de a putea alege varianta cea mai bună pentru fiecare.

""Syngenta Seeds Event - Seminţe de viaţă bună!" şi-a propus facilitarea schimbului de informaţie şi experienţă între părţile implicate în dezvoltarea agriculturii. Experţii trebuie să fie în mijlocul celor care utilizează produsele, atât pentru a le oferi celorlalţi din cunoştinţele lor, cât şi pentru a "lua pulsul", a cunoaşte nevoile celor implicaţi în activitatea agricolă.

Considerăm că acest tip de eveniment, la care există o participare largă şi multidisciplinară, este util tuturor părţilor, fiind o oportunitate pentru participanţi de a-şi lărgi sfera de cunoaştere, de a căpăta noi abilităţi, de a-şi expune opiniile. Din aceste întâlniri rezultă întotdeauna colaborarea utilă, eficace şi eficientă, din care toată lumea câştigă
", au declarat reprezentanţii Syngenta Seeds, divizia din cadrul companiei care s-a ocupat de organizarea evenimentului.

Reprezentanţii diviziei Syngenta Seeds au prezentat peste 20 de hibrizi de porumb (NK Ravello, NK Top, NK Creator, NK Olympic, NK Arobase, NK Symba, NK Kanada, NK Lucius, NK Kansas, NK Altius, NK Lemoro, NK Thermo, NK Peso, NK Occitant, NK Furio, NK Fortius, NK Cobalt, Nk Cisko, NK Columbia, NK Pako, NK Timic, NK Maverik, NK Galactic) şi 12 hibrizi de floarea soarelui (NK Rocky, NK Delfi, Alexandra, Arena, NK Brio, NK Kondi, NK Armoni, NK Ferti, NK Alego, Nk Neoma, Sanay RM şi NK Meldimi), cultivaţi pe o platformă cu suprafaţa de 5 hectare, pe un teren ce aparţine societăţii Columirom SRL din judeţul Timiş.

Au fost prezentaţi de la hibrizi de porumb extratimpurii, până la cei tardivi, unii mai vechi, mulţi fiind binecunoscuţi şi cultivaţi de fermierii din toate zonele ţării, dar şi câţiva noi în portofoliul companiei, toţi cu calităţi deosebite în ceea ce priveşte adaptabilitatea, calitatea recoltei şi potenţialul de producţie. În ceea ce priveşte hibrizii de floarea soarelui, este deja cunoscut în rândul fermierilor că Syngenta oferă cei mai performanţi hibrizi, cu o toleranţă deosebită la principalele boli, dar şi din grupe de maturitate diferite, compania fiind în acest moment leader detaşat în Europa la floarea soarelui, lucru demonstrat de cotele de piaţă de la 20% la 50% pe care le deţine în diferite ţări europene.

Unii dintre fermieri au luat notiţe, au cerut detalii legate de tehnologia de cultivare, de gradul de adaptabilitate, de productivitate, de grupa de maturitate şi de posibilitatea de valorificare pentru fiecare hibrid. "Interesul pentru hibrizi care să ofere în viitor productivitate crescută culturilor pentru porumb şi floarea soarelui s-a dovedit a fi la cote ridicate şi în această zonă a ţării. Pe lângă interesul pentru producţie, s-a evidenţiat şi acela pentru alte calităţi importante ale culturilor din câmp, de la adaptabilitate şi până la sănătatea consumatorului", au precizat reprezentanţii Syngenta Seeds, la finalul evenimentului.


Parteneriat cu firme de utilaje

Fiind primul eveniment de o atât de mare amploare destinat fermierilor, organizatorii şi-au propus şi au reuşit ca acesta să fie unul complex. Astfel, fermierii prezenţi la eveniment au beneficiat şi de participarea unor parteneri inediţi, oferta expusă de Syngenta fiind completată de cea a firmelor de utilaje NHR Agropartners şi Z&A Logistics: au fost prezentate două tractoare şi o semănătoare din partea companiei NHR Agropartners, iar compania Z&A Logistics a prezentat un scarificator şi o semănătoare. "Fiecare actor implicat în sfera agriculturii are un rol bine stabilit în dezvoltare, rol care poate fi pus în valoare mai bine atunci când se expun strategiile tuturor echipelor angrenate în activitate.

Un eveniment important şi de amploare trebuie să includă, pe cât posibil, cât mai multe aspecte, motiv pentru care am considerat oportun să ne alegem, pentru prima dată, parteneri şi din domeniul firmelor de utilaje. Utilajele expuse de partenerii noştri din acest domeniu reprezintă o ofertă suplimentară pentru fermierii prezenţi la eveniment", ne-au mai spus reprezentanţii Syngenta Seeds, care îşi propun ca în viitor să încheie parteneriate cu mai multe firme din domeniul utilajelor agricole.


Oferte speciale la cultura de rapiţă

"Pentru toamna anului 2009 avem oferte speciale la cultura de rapiţă. Avem în portofoliu patru produse şi anume, Nelson, Toccata, NK Karibik şi NK Technic. Având în vedere actuala conjunctură economică şi relaţiile de lungă durată pe care le avem cu fermierii, ne-am gândit să sprijinim activitatea lor şi să oferim un sac gratuit de sămânţă de rapiţă la 10 saci de sămânţă cumpăraţi. De asemenea, compania Syngenta vine în sprijinul protejării culturilor de rapiţă, oferind la fiecare 10 saci de sămânţă cumpăraţi, o capcană împotriva insectelor, care permite identificarea la timp a atacului de dăunători, protejând astfel producţia şi profiturile", au declarat reprezentanţii Syngenta Seeds.


Syngenta a preluat tot portofoliul de hibrizi de floarea soarelui Monsanto

Compania Syngenta a realizat în ultima perioadă investiţii importante prin achiziţia unei staţii de ameliorare a porumbului în Ungaria, urmărind, astfel, selectarea unui portofoliu de hibrizi adaptaţi acestei zone, precum şi a unei staţii de ameliorare pentru floarea soarelui în Ucraina, fapt ce îi va permite selectarea unui portofoliu de hibrizi adaptaţi bazinului Europei de Est.

Cea mai recentă investiţie este, însă, achiziţionarea, în luna august 2009, a întregului portofoliu de hibrizi de floarea sorelui al companiei Monsanto, a declarat noul Country Manager pentru România al Syngenta Seeds, Dimitris Drissis, prezent la evenimentul de la Comloşu Mare alături de echipa Syngenta.

Vizualizat: 1096 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?