Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Syngenta inovează pentru siguranța culturilor

Publicat: 02 septembrie 2016 - 12:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Tratamentul semințelor implică aplicarea unor agenți biologici, fizici și chimici pe semințe înainte de semănat, pentru protecția culturilor. Tratamentul ajută la controlul infecțiilor și bolilor transmise prin sol și prin semințe. În plus, se îmbunătățește randamentul culturilor, se reduce timpul de germinare și crește productivitatea. Tratamentul semințelor este o soluție de protecție a culturilor din punct de vedere al costurilor, față de aplicarea convențională fiind mai eficient, mai puțin costisitor și necesitând mai puțină muncă.

Click pe poza pentru galerie!

Syngenta este o companie de top în domeniul tratamentului semințelor, cu un portofoliu excelent de produse. Recent, AgroPages a avut onoarea de a o intervieva pe doamna Ioana Tudor (foto), Directorul Diviziei Tratamentul Semințelor la Syngenta, despre piața produselor de tratament al semințelor.

 

Reporter: Ne puteți împărtăși opiniile dumneavoastră referitoare la situația curentă a pieței globale și la potențialul de dezvoltare pentru afacerile din domeniul tratamentului semințelor?

Ioana Tudor: Sectorul tratamentului semințelor continuă să crească, în special pe piețele emergente. Tratamentul semințelor este cel mai eficient mod de a proteja sămânța în perioada timpurie critică, de la plantare până la finalul primei luni.

 

Reporter: Care este poziția strategică a tratamentului semințelor în cadrul portofoliului de produse Syngenta?

Ioana Tudor: Tratamentul semințelor este o parte importantă a companiei Syngenta, deoarece noi oferim soluții inovatoare și durabile, personalizate în funcție de nevoile fermierilor din toată lumea. Inovația este esențială și 25% din vânzările de produse de tratament pentru semințe din primul trimestru al anului vine de la produsele noi. Lansarea de noi produse și crearea de noi categorii ne-a ajutat să ne creștem cota în 2015 la circa 36% din piața mondială.

 

Reporter: Care sunt principalele produse de tratament al semințelor oferte de Syngenta în prezent? Ne puteți prezenta în detaliu câteva produse cheie?

Ioana Tudor: FortenzaTM Duo este un insecticid pentru tratamentul semințelor, un produs de nouă generație, care oferă un control de durată al insectelor, atât sub sol, cât și deasupra acestuia. Are rezultate foarte bune într-o varietate de condiții climatice - chiar și sub presiunea ridicată a dăunătorilor.

Vibrance vine cu un nou mod de acțiune pentru piața produselor de tratamentul al semințelor,  apărând rădăcinile de o gamă largă de boli transmise prin sol, aer și semințe. Oferă protecție de durată întregului sistem radicular al plantei în timpul etapelor critice de dezvoltare a culturii și într-o gamă variată de condiții climatice. Efectul Vibrance de stimulare a rădăcinii duce la o gestionare mai bună a stresului biotic și abiotic - baza unui randament și a unei producții mai ridicate și mai constante. Syngenta a câștigat Premiul Agrow în 2011 pentru cel mai bun produs nou de protecția culturilor cu Vibrance, lucru care evidențiază valoarea acestei inovații.

Familia de produse Maxim conține Fludioxonil, care este singura moleculă din clasa sa chimică, și este folosit exclusiv ca tratament al semințelor pentru diverse culturi, precum porumb, soia, cartof sau bumbac. Fludioxonil este un fungicid de contact care penetrează suprafața seminței și se concentrează în jurul seminței, oferind astfel o zonă de protecție de durată în jurul plantulei tinere. Siguranța pentru cultură, combinată cu activitatea excepțională la o doză scăzută de utilizare împotriva fungilor vizați (cum ar fi mucegaiul de zăpadă, Fusarium transmis prin semințe și prin sol, putregaiul plantulelor) fac din fludioxonil o moleculă de top în tratamentul semințelor.

Visivio reprezintă un pas major înainte în modul în care agricultorii canadieni își pot proteja rapița de puricii Phyllotreta, care consumă și dăunează culturilor la începutul sezonului. Visivio conține o combinație puternică de șase substanțe active - două insecticide și patru fungicide - pentru a proteja rapița împotriva puricilor vărgați și de pământ, precum și de o gamă largă de boli transmise prin semințe și prin sol, inclusiv Pythium și Rhizoctonia. 

 

Reporter: Care sunt piețele importante și potențial importante pentru produsele de tratament al semințelor din portofoliul Syngenta? Ce părere aveți despre piața chineză?

Ioana Tudor: Dimensiunea pieței globale este estimată la circa 2,8 mld. de dolari, potrivit Phillips McDougall, principalele culturi sunt cerealele, porumbul și soia, cele mai mari zone geografice fiind SUA și Brazilia, urmate de Canada, Franța și China.

Pe piețele emergente, precum Rusia, Ucraina și mai ales China, observăm o tendință de intensificare continuă a folosirii produselor pentru tratamentul semințelor, deoarece valoarea semințelor crește (genetică mai bună, hibrizi, culturi modificate genetic). Împreună cu partenerii noștri (companii și distribuitori de semințe) vom continua să creștem conștientizarea necesității tratamentului semințelor, astfel încât fermierul să observe beneficiile fungicidelor, insecticidelor și nematocidelor aplicate direct pe semințe la doze de patru sute de ori mai mici decât în cazul tratamentelor convenționale. Noile produse sunt sigure pentru fermier și pentru mediul înconjurător.

 

Reporter: După cum știm, Syngenta este lider în segmentul tratamentului semințelor la nivel mondial. Ne puteți împărtăși câteva experiențe de succes legate de modul în care ați obținut această performanță uimitoare?

Ioana Tudor: Oferta noastră puternică, bazată pe trei piloni: Produse - Aplicare - Servicii, ne permite să asigurăm valoare dincolo de protecția semințelor și reprezintă un element esențial al succesului nostru. Nu numai că le oferim clienților noștri un portofoliu de produse de top în industrie, ci le dăm și sfaturi detaliate despre aplicare, precum și susținere prin intermediul rețelei noastre globale de Institute de Protecție a Semințelor. În sfârșit, ne ajutăm clienții să creeze și să atingă așteptările legate de semințele tratate, printr-o gamă largă de servicii comerciale, precum zile de demonstrații și de stagii instruire a personalului de vânzări. Suntem pionieri în crearea piețelor, de la lansarea primului nematocid major de tratare a semințelor, Avicta, până la crearea unei noi categorii de produs cu rol în sănătatea rădăcinilor - cu Vibrance.

 

Reporter: Ce ne puteți spune despre planurile de viitor ale Syngenta în ceea ce privește sectorul tratamentului semințelor? Există vreun plan de lansare a unor produse noi în următorii ani?

Ioana Tudor: Syngenta va continua să aducă pe piață produse inovatoare pentru tratamentul semințelor în următorii ani. În prezent, suntem pe cale să lansăm familia de produse Epivio pentru gestionarea stresului abiotic, care se va lansa mai întâi pentru soia, în Brazilia, și pentru porumb, în China, anul acesta.

 

Reporter: Care credeți că sunt principalele provocări în dezvoltarea sectorului produselor pentru tratamentul semințelor?

Ioana Tudor: La Syngenta Seedcare credem în inovație, vom oferi noi moduri de acțiune pentru a preveni rezistența, vom dezvolta categorii noi de produse, precum soluțiile biologice și de gestiune a stresului, dezvoltăm produse cu un spectru mai larg și mai îndelungat și, nu în ultimul rând, considerăm că ameliorarea plantelor sunt tehnologii complementare tratamentului semințelor, așa că lucrăm împreună cu partenerii noștri pentru a dezvolta soluții integrate, oferite pentru a fi aplicate pe sămânța din sac.

 

Sursa: AgroPages

http://news.agropages.com

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.15(176) 1 - 15 septembrie 2016

Vizualizat: 939 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?