Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Supereroul sfeclei

Publicat: 19 iunie 2020 - 14:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pe cât sunt de păguboase buruienile din cultura de sfeclă de zahăr, pe atât de eficiente sunt soluțiile pe care vi le punem la dispoziție împotriva acestora.

Kwizda_Mitron_b
Astăzi, vă prezentăm erbicidul Mitron, ce trebuie inclus neapărat în programul de control al buruienilor din cultura de sfeclă ce se dorește a fi productivă și profitabilă. Acest produs, pe bază de metamitron, este potrivit atât pentru sfecla de zahăr, cât și pentru sfecla furajeră și cea roșie. Motivul: spectrul de combatere al erbicidului Mitron cuprinde principalele buruieni dicotiledonate anuale ce afectează aceste culturi, cum ar fi Chenopodium, Polygonum, Matricaria, Amaranthus etc.

 

METAMITRONUL SCOATE BURUIENILE DIN JOC


Substanța activă metamitron, în cantitate de 700 g/l, face parte din grupa chimică a triazinonelor și are efect inhibitor al complexului fotosistemului II. Acțiunea sa este sistemică, iar absorbția este în principal radiculară, dar și prin lăstari, substanța activă fiind translocată acropetal în frunze. Sub acțiunea sa, buruienile sensibile devin clorotice și necrozează complet în câteva zile.

Metamitronul are caracter selectiv față de culturile de sfeclă de zahăr. De asemenea, prezintă efect rezidual activ și beneficii pe termen lung.

 

ERBICIDAREA - O OPERAȚIUNE ÎN MAI MULTE ETAPE


Cultura de sfeclă are foarte mult de suferit în cazul infestării cu buruieni; efectele negative se resimt atât în faza de formare a frunzelor, cât și în cea de formare a rădăcinilor. De aceea, măsurile de combatere a buruienilor sunt necesare încă din stadiul de plantulă și până la formarea rădăcinilor și asimilarea zahărului.

Mitron 700 SC este un erbicid versatil, care poate fi aplicat atât în preemergență, cât și în postemergență. Doza totală recomandată este de 5 l/ha:

  • • 1 aplicare de 1 l/ha înainte de răsărirea plantulelor de sfeclă de zahăr (T1);
  • • 2 aplicări de 2 l/ha, de la apariția cotiledoanelor până la închiderea rândurilor (T2 și T3).

Aplicarea fracționată contribuie la controlul buruienilor răsărite în “valuri”.

Pentru un control foarte bun se recomandă aplicarea în faza de cotiledoane a buruienilor.

Cifre pentru fermieri:

  • • 0 zile sunt necesareîntre aplicarea Mitron și semănatul sfeclei;
  • • 16 săptămâni sunt necesareîntre aplicareaMitron și până la semănatul următoarei culturi.

Aflați mai multe informații despre beneficiile Mitron 700 SC contactând Reprezentanții de Vânzări ai Kwizda Agro Romania.


AVANTAJELE MITRON


  • • utilizat în preemergență, susține buna dezvoltare a plantulelor de sfeclă în primele faze;
  • • utilizat în postemergență, permite culturii accesul la resursele de apă, lumină și nutrienți;
  • • are efect asupra culturii datorită selectivității, este bine tolerat de plantele de sfeclă;
  • • asigură spor de producție prin efectul benefic de înlăturare a buruienilor, dacă este aplicat la timp;
  • • acționează într-un interval mai mare de temperaturi decât alte produse; nu se recomandă aplicarea la temperaturi mai mari de 25°C sau în amestec cu fertilizanți foliari.

 

un articol de KWIZDA AGRO ROMANIA

Mai multe pe această temă www.kwizda-agro.ro

Vizualizat: 910 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?