Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Summit Agro România: PROGRAM de TRATAMENTE pentru PROTECŢIA VIŢEI DE VIE

Publicat: 10 iulie 2017 - 12:55
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Programul de protecţie pentru plantaţiile viticole pregătit şi pus la dispoziţia podgorenilor de echipa tehnică a companiei Summit Agro România constă într-un modul de nouă tratamente fitosanitare, care acoperă toate fenofazele culturii viţei-de-vie.

În primul rând, în stadiul de dezvoltare a lăstarilor, cu dimensiunea între 10-15 cm, a fost poziţionat fungicidul Triumf 40WG – 2,5 kg /ha pentru controlul bolilor excorioză şi antracnoză, împreună cu insecticidul Novadim Progress – 1l/ha pentru combaterea în special a păianjenului comun, dar şi altor dăunători.

La degajarea ciorchinilor, fenofază destul de importantă a culturii de viţă-de-vie, s-au aplicat în cel de-al doilea tratament mai multe produse: Topsin 70 WDG (1kg/ha pentru făinare), Nissorum (10 WP – 0,5 kg/ha) acarieni şi Optimal (5 kg/ha melci şi limacşi). Iar pentru controlul buruienilor din plantaţia viticolă s-a utilizat un erbicid pe bază de glifosat; Boom Efeckt (4 l/ha).

shema-tratament-vita-de-vie_b

Înaintea înfloritului, pentru mană au fost propuse fungicidele Rover 500 SC (2l/ha) şi Cupertine Super (4 kg/ha), iar pentru combaterea făinării Cyflamid SEW – 0,3l/ha.
De asemenea, la stadiul de dezvoltare pe scuturarea petalelor, tratamentul 4 a fost compus din produsele: Domark 10 EC– 0,25 l/ha (făinare) Trebon 39 EC - 0,3 l/ha (molia strugurilor), Lieto – 0,4 kg/ha (mană). La fenofaza de creşterea boabelor, echipa tehnică a Summit Agro România a propus pesticidele Galben M (2,5 kg/ha) pentru mană, Topsin 70 WDG (1 kg/ha) pentru făinare şi Mospilan 20 SG (0,25 kg/ha) pentru combaterea moliei strugurilor. Pentru tratamentul cu numărul şase sunt poziţionate produsele: Drago 76 WP – 2 kg/ha (mană) şi Cyflamid 5 EW - 0,3 /ha (făinare).

summit-agro-chemark-rom_b

La fenofaza de intrarea în pârgă a culturii viticole, tratamentul şapte cuprinde Fantic M – 2,5 kg/ha (mană), Granuflo 80 WG – 4 kg/ha (putregaiul cenuşiu) şi Fury 10 EC/ Wizard – 0,2 l/ha (molia strugurilor).

La fenofaza de coacere deplină, tratamentul opt se poate cumula cu cel de-al nouălea: Rovral (putregaiul cenuşiu), Triumf (mană) şi T 9 Mospilan - 0,25 kg/ha (molia strugurilor) şi Granuflo (4 kg/ha) (putregaiul cenuşiu).

Această schemă de protecţie a culturii de viţă-de-vie a fost expusă de echipa tehnică a Summit Agro România în cadrul evenimentului de câmp AGRO FEST, organizat de compania Chemark Rom pe platforma viticolă Gîrboiu, din podgoria Coteşti –Vrancea.

Vizualizat: 538 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CEL MAI NOROCOS VIZITATOR DE LA AGROMALIM 2017

CONSTANTIN PETRAŞ, din Arad, este cel mai nororcos vizitator al Târgului Agromalim din 2017. Acesta a câştigat o junincă gestantă din rasa Bălţată Românească, oferită de Camera de Comerţ Arad, cu sprijinul Revistei FERMA, care a fost sponsor al marelui premiu.
Interviu cu:
CONSTANTIN PETRAŞ
RODICA PETRAŞ
GHEORGHE SĂPLĂCAN, director SCDCB Arad

Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Titan Machinery la Agromalim 2017 Rapiţa, cultura anului în Arad!
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?