Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Summit Agro a lansat TRIKA EXPERT - un PRODUS UNIC pe PIAŢA din România!

Publicat: 18 februarie 2017 - 16:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În prezenţa a 130 de invitaţi - fermieri, specialişti şi jurnalişti din domeniul agricol - Summit Agro România a lansat, pe 16 februarie la Poiana Braşov, insecticidul Trika Expert. Un produs unic pe piaţa românească – insecticid la sol cu fertilizant încorporat – a beneficiat de o lansare pe măsură.

Au fost alături cultivatori de porumb, de cartof, de legume şi de soia, reprezentanţi ai Asociaţiei Producătorilor de Porumb din România, ai ICDA Turda, ai Asociaţiei Donau Soja. „Aceasta este lansarea pe piaţă a Trika Expert pentru fermieri. Pentru distribuitori am lansat deja produsul în urmă cu o lună, atunci când am sărbătorit 20 de ani de activitate pe piaţa din România”, a declarat Silviu Caimac, director de marketing Summit Agro România. Prima parte a evenimentul a inclus prezentarea portofoliului de produse al companiei, fără a dezvălui însă ceea ce a urmat.

meci-box-trika_bClick pe poza pentru galerie!

Pentru a demonstra puterea insecticidului de sol Trika Expert a fost pus în scenă un meci de box între granula de insecticid şi dăunător. După 3 runde, câştigătorul detaşat a fost granula de insecticid Trika Expert. Iar trei dintre cei care au pariat pe efectul Trika Expert au plecat acasă cu produsul câştigător. Doi dintre câştigători au fost reprezentanţi ai ICDA Turda.
„Trika Expert este un insecticid cu aplicare la sol, care înglobează tehnologia inovatoare de ultima generaţie – tip G Plus. Oferă protecţie şi energie radiculară în aceeaşi granulă. Substanţa activă este lambda cihalotrin 4g/kg pe suport nutritiv. Are un efect de starter foarte bun, microgranulele înglobează substanţa activă şi suportul nutritiv (azot 7% şi fosfor 35%)”, a prezentat Silviu Caimac.
Trika Expert este un insecticid unic, granulat, cu aplicare la sol ce conţine în aceeaşi granulă şi îngrăşământ microgranulat starter (azot 7%, fosfor 35%). Formularea acestuia – tip G Plus este unică atât în România, cât şi la nivel european. Substanţa activă - lambda cihalotrin, în concentraţie de 0,4% este una dintre cele mai eficiente şi cu efect de durată dintre toţi piretroizii de pe piaţă. Unicitatea produsului constă în amestecul dintre un insecticid şi îngrăşământ, mai ales ca acestea sunt formulate în aceeaşi granulă.
Dimensiunea uniformă şi redusă a granulelor face ca fosforul să fie disponibil la rădăcinile nou-formate şi astfel să fie asimilabil aproape în totalitate. Produsul se aplică la semănat şi creează un halou în jurul rădăcinilor pentru a preveni atacul multor dăunători (viermi sârma, larve de Diabrotica, buha semănăturilor şi cărăbuşul de mai) la un număr de peste 40 de culturi.

Pentru a avea rezultate şi în platformele din România, Summit Agro România şi APPR au bătut palma pentru a folosi insecticidul Trika Expert în toate platformele de testare a porumbului înfiinţate de Asociaţie, acolo unde există microgranulator, a anunţat Silviu Caimac.

doroftei-si-dima_bClick pe poza pentru galerie!

Pentru a menţine aceeaşi linie a campinilor din box, seara s-a încheiat cu apariţia campionului României la box, Leonard Doroftei.

Prezentarea modului de acţiune şi rezultatele testelor efectuate în Italia a fost realizată de Pietro Querzola, director internaţional de dezvoltare la Sipcam Oxon Italia, producătorul Trika Expert. „Am lansat astăzi un produs ce conţine o tehnologie unică atât în România, cât şi la nivel european: Trika Expert. Compania noastra, Sipcam Oxon, are o experienţă îndelungată cu insecticidele de sol şi îngrăţămintele starter. Acest produs unic este rezultatul anilor de cercetare şi investiţiilor făcute pentru a oferi un produs ce va ajuta fermierii să-şi protejeze culturile şi să obţină şi un spor de producţie. Rezultatele testărilor noastre la foarte multe culturi sunt foarte bune şi fermierii se pot baza pe un produs ce le va aduce în final un câştig în bani şi timp”, a declarat Pietro Querzola.

Frank Liebe, drector de marketing strategic al Sumi Agro Europe a prezentat povestea de succes a lansării Trika Expert în Franţa, precum şi rezultatele testărilor efectuate la institutul Arvalis pentru cultura porumbului şi a cartofului: „Compania Sumi Agro Europe are acord de distributie exclusivă din partea partnerului strategic – Sipcam Oxon a Trika Expert în ţările în care este prezentă. În 2015, Trika Expert a fost lansat în Bulgaria - prima ţară din cadrul companiilor din Sumi Agro. Apoi, în 2016 a urmat lansarea de către Sumi Agro Franţa. În ambele ţări a fost un real succes.
Astăzi, în România, Summit Agro este a treia companie care lansează pe piaţă un produs unic, ce combină în aceeaşi granulă un insecticid eficace şi cu durată lungă de acţiune cu un îngrăşământ starter şi cu efect biostimulant. Acest produs va aduce multe beneficii fermierilor, ajutându-i să practice o agricultură modernă şi inovatoare”.

Pe langa Trika Expert, Summit Agro România vine în întâmpinarea fermierilor în 2017 cu încă 6 fungicide noi, printre care Granuflo 80 WG (singurul produs pe bază de tiram în vegetaţie), Grisu şi Lieto, erbicidul Barracuda (mesotrione 100 g/l), dar şi cu un nou îngrăşământ – BrasiPro – produs recomandat şi pentru agricultura ecologică.

Despre rezultatele obţinute în ţările unde deja a fost lansat produsul vom scrie pe larg în ediţia din luna martie a revistei Ferma.

Vizualizat: 1621 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!