Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Succesul ClimaControl3

Publicat: 11 octombrie 2017 - 11:43
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Trei puncte importante pe harta agricolă a României (Călăraşi, Satu-Mare, Neamţ), fermieri receptivi la soluţii noi pentru performanţă în fermă şi o participare record la nivel naţional: aceştia sunt parametrii ce definesc succesul lansării noului concept ClimaControl3 - hibrizii de porumb KWS cu toleranţă superioară la secetă şi la arşiţă.

"Prin această desfăşurare de evenimente în câmp, am intenţionat să iniţiem un transfer de bune practici cu fermierii, partenerii noştri, un schimb informaţional util în comunitatea agricolă românească. Am pornit de la ideea că, în primul rând, fermierii sunt o sursă extraordinară de soluţii, idei şi sugestii pe care să le avem în vedere pentru îmbunătăţirea continuă a produselor noastre. Aşa am putut afla care sunt problemele majore cu care se confruntă în fermă şi cum valorifică resursele de care dispun, modul în care văd rezolvarea situaţiilor curente şi ce putem noi, cei de la KWS, să facem mai bine pentru ca ei să obţină productivitate sporită şi încredere într-o fructificare ulterioară cât mai justă a muncii lor”, a declarat Doriana Niţu, Director General KWS Seminţe.

Tabăra de control al secetei_b
Ultima secvenţă planificată din seria celor trei evenimente de lansare ClimaControl3 sub egida ”Tabăra de control al secetei” a reunit, în 14 septembrie, la platforma amenajată de ferma Business Agro Consulting SRL, aparţinând inginerului Vasile Pop-Silaghi, în zona Girov, judeţul Neamţ, un număr impresionant de fermieri, completând cu succes triada începută la ferma Ildu - Călăraşi şi continuată cu platforma Promat din judeţul Satu Mare.

Demonstraţie de performanţă
"Ne-am propus să oferim fermierilor răspunsuri cât mai elocvente cu privire la modalităţile de preîntâmpinare a efectelor stresului provocat de secetă. De aici preocuparea noastră permanentă pentru crearea unui material genetic apt să dezvolte hibrizi de porumb cu toleranţă sporită la stres hidric în toate cele trei faze importante de vegetaţie ale plantei: înainte, în timpul şi după înflorire. Atât demonstraţia de performanţă a hibrizilor în câmp, cât şi materialul informativ sub forma unui ghid de secetă pe care l-am creat şi în care am definit cei zece paşi ce trebuie respectaţi pentru a depăşi cu bine atacul secetei, au oferit o nouă expresie a încrederii într-un partener pe termen lung", a declarat Ion Voinea, Director Dezvoltare Produse KWS Seminţe.
În cadrul acestor manifestări, a fost demonstrat potenţialul excelent al hibrizilor ClimaControl3 atât în condiţii de stres hidric fără aport suplimentar de irigaţii, dar şi în diferite niveluri de tehnologie.
Vom reveni în ediţiile următoare cu rezultate concrete de producţie obţinute în fiecare dintre cele trei platforme menţionate.

Sursa: www.kws.ro

 Tabăra de control al secetei_b

UN PORTOFOLIU COMPLET ECHILIBRAT
Pe lângă interesul generat de hibrizii ClimaControl3, fermierii şi-au format o impresie foarte plăcută faţă de încă un hibrid nou de la KWS: Korvinus - FAO 330, care promite o performanţă excelentă în toate zonele, datorită încadrării într-o grupă de maturitate permisivă tuturor arealelor de cultură a porumbului din România. "Noul hibrid Korvinus întregeşte tabloul unui portofoliu complet echilibrat, care răspunde pozitiv oricărei ferme de cultură mare din România. «Câte ferme, atâtea soluţii» este deviza companiei KWS şi ne motivează să dezvoltăm alături de fermierul român această industrie atât de bogată patrimonial şi valoric: agricultura", a declarat Doriana Niţu.

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 17 (200) (1-15 octombrie 2017)

Vizualizat: 1056 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?