Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Subvenţii naţionale: Câţi bani primiţi pentru 2019

Publicat: 03 martie 2020 - 16:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a stabilit cuantumul pe hectar, respectiv pe cap de animal, pentru ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) aferente anului de cerere 2019.

În sectorul vegetal, suma pe hectar este mai mare pentru anumite culturi agricole, în comparaţie cu sumele plătite fermierilor pe hectar pentru anul de cerere 2018. În schimb, pentru culturile amplasate pe teren arabil şi pentru sfecla de zahăr, cuantumul pe hectar este mai mic pentru anul 2019.
În sectorul zootehnic, singurul ajutor naţional cu o valoare puţin mai mare în 2019 este cel plătit pentru tona de lapte de vacă, în timp ce pentru bovine de carne, fermierii vor încasa, pentru anul de cerere 2019, mai puţin cu 6,9 euro pe cap de animal, cea mai mare scădere a cuantumului ANTZ. La ovine şi caprine, subvenţia pe cap de animal a scăzut nesemnificativ faţă de anul 2018.
Ajutorul naţional tranzitoriu este achitat de la bugetul de stat. Plafoanele alocate acestor ajutoare scad în fiecare an cu circa 5%.
Plata ANT se face în lei, iar cursul de schimb la care APIA achită aceste scheme de ajutor pentru anul de cerere 2019 este de 4,7496 lei/euro. Pentru anul 2018, cursul de schimb a fost de 4,6638 lei/euro.

PLAFOANE ŞI CUANTUMURI AJUTOARE NAŢIONALE TRANZITORII

 tab-plati-f120_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 2/251 (ediţia 1-14 februarie 2020)

Vizualizat: 459 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?