Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Subvenţii naţionale: Câţi bani primiţi pentru 2019

Publicat: 03 martie 2020 - 16:05
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a stabilit cuantumul pe hectar, respectiv pe cap de animal, pentru ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) aferente anului de cerere 2019.

În sectorul vegetal, suma pe hectar este mai mare pentru anumite culturi agricole, în comparaţie cu sumele plătite fermierilor pe hectar pentru anul de cerere 2018. În schimb, pentru culturile amplasate pe teren arabil şi pentru sfecla de zahăr, cuantumul pe hectar este mai mic pentru anul 2019.
În sectorul zootehnic, singurul ajutor naţional cu o valoare puţin mai mare în 2019 este cel plătit pentru tona de lapte de vacă, în timp ce pentru bovine de carne, fermierii vor încasa, pentru anul de cerere 2019, mai puţin cu 6,9 euro pe cap de animal, cea mai mare scădere a cuantumului ANTZ. La ovine şi caprine, subvenţia pe cap de animal a scăzut nesemnificativ faţă de anul 2018.
Ajutorul naţional tranzitoriu este achitat de la bugetul de stat. Plafoanele alocate acestor ajutoare scad în fiecare an cu circa 5%.
Plata ANT se face în lei, iar cursul de schimb la care APIA achită aceste scheme de ajutor pentru anul de cerere 2019 este de 4,7496 lei/euro. Pentru anul 2018, cursul de schimb a fost de 4,6638 lei/euro.

PLAFOANE ŞI CUANTUMURI AJUTOARE NAŢIONALE TRANZITORII

 tab-plati-f120_b

Articol publicat în revista Ferma nr. 2/251 (ediţia 1-14 februarie 2020)

Vizualizat: 415 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?