Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SUBVENŢIA pe 2019 din care APIA NU A PLĂTIT NICI UN LEU! CÂT au de primit fermierii şi CÂND vin banii!

Publicat: 15 aprilie 2020 - 09:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Singura schemă de plată pentru care APIA nu a plătit până acum nici un ban fermierilor pentru anul de cerere 2019 este sprijinul cuplat vegetal, pentru care sunt alocate 85,5 milioane de euro (406,121 milioane de lei).

Conform datelor comunicate de APIA, la solicitarea FERMA, alocarea financiară aferentă Sprijinului cuplat în sectorul vegetal pentru Campania 2019 este de 85,5 milioane euro, stabilită în conformitate cu prevederile proiectului Hotărârii de Guvern pentru aprobarea plafoanelor alocate măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal pentru anul de cerere 2019 din data de 26.03.2020, astfel:

Denumire schemă APIA - Plafoane Campania 2019
Sprijinul cuplat în sectorul vegetal:

 • soia - 33,434 milioane euro
 • lucernă - 16,354 milioane euro
 • leguminoase boabe pentru industrializare/ procesare: mazăre boabe şi fasole boabe - 440.000 euro
 • cânepă pentru ulei şi/sau fibră - 196.560 euro
 • orez - 4,902 milioane euro
 • sămânţă de cartof - 840.000 euro
 • hamei - 131.760 euro
 • sfeclă de zahăr - 18,752 milioane euro
 • tomate pentru industrializare cultivate în câmp - 1,440 milioane euro
 • castraveţi pentru industrializare cultivaţi în câmp - 53.650 euro
 • legume cultivate în sere şi solarii: tomate pentru consum în stare proaspătă, castraveţi pentru consum în stare proaspătă şi/sau pentru industrializare, ardei, varză şi vinete pentru consum în stare proaspătă - 3,457 milioane euro
 • fructe destinate industrializării: prune, mere, cireşe, vişine, caise şi zarzăre - 510.000 euro
 • cartof timpuriu pentru industrializare - 4,995 milioane euro
 • TOTAL 85,506 MILIOANE EURO

"Valoarea cuantumurilor aferente Campaniei 2019 pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal nu a fost stabilită până la această dată.

Schemele aferente sprijinului cuplat în sectorul vegetal sunt singurele scheme care până la acest moment nu au intrat pe procedura de autorizare la plată în Campania 2019, datorită condiţionării acestora de termenele de depunere ale documentelor doveditorare (documente livrare/comercializare/consum, pentru sămanţă certificată etc.), specifice fiecărui sector", mai precizează APIA, în răspunsul trimis în data de 14 aprilie 2020, la solicitarea FERMA.

Mai exact, 31 martie 2020 a fost ultima zi pentru depunerea la APIA a documentelor justificative pentru fermierii care au solicitat sprijinul cuplat pentru soia, lucernă, cânepă şi orez în 2019.

„Sunt stabilite plafoanele, hotărârea de Guvern este pe circuitul de avizare şi sperăm că în scurt timp să intre în şedinţa de Guvern şi să fie avizată şi pe urmă vom stabili cuantumurile şi dăm drumul la plată. (...) În momentul în care hotărârea e publicată în Monitorul Oficial, a doua zi putem da drumul (plăţilor - n.red.)”, a declarat, pe 7 aprilie, directorul general al APIA, Adrian Pintea, pentru AGROINFO.

VEZI aici SUMELE ALOCATE pentru plata sprijinului cuplat vegetal pentru anul 2018, plătit fermierilor în 2019: BANI MUTAŢI la sprijinul cuplat VEGETAL!

Pentru anul de cerere 2018, fermierii au încasat în contul sprijinului cuplat vegetal 206 euro/ha (960,7428 de lei/ha) pentru soia şi 95,08 euro/ha (443,4341 lei/ha) pentru lucernă.

VEZI şi Câţi bani a plătit APIA până acum din SUBVENŢIILE pentru TEREN şi ANIMALE pe 2019!

Balot lucernă_b

Vizualizat: 1806 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!