Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SUA: Stocurile de cereale continuă să crească

Publicat: 25 aprilie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Porumb. Ultimul raport al USDA (din 31 martie a.c.) estimează că suprafața semănată cu porumb în această primăvară va ajunge la 37,9 milioane hectare, în creștere cu 2,3 milioane hectare (6%) față de anul trecut. Agenția Reuters, într-un raport anterior celui dat de USDA, a apreciat că se vor semăna 36,8 milioane hectare cu porumb în acestă primăvară în SUA. Dacă aceste previziuni se vor realiza, atunci suprafața semănată cu porumb va fi cea mai mare din 2013 și a treia cea mai mare suprafață plantată (în Statele Unite) din 1944. 

Click pe poza pentru galerie!

Cuplat cu stocurile substanțiale de porumb, datele prezentate în raport sugerează că prețul porumbului va rămâne, în continuare, la un nivel scăzut. Stocurile de porumb raportate la 1 martie au fost de 198 mil. tone, cu un milion de tone mai mare decât la aceeași dată din 2015 și cel mai mare stoc (pentru această dată) înregistrat din 1987. Acest nivel al stocurilor reflectă cererea redusă pentru export în acest sezon.

Grâu. Suprafața totală estimată a fi semănată cu grâu în 2016 este de 20,1 milioane hectare, în scădere cu 9% față de anul 2015. În toamnă au fost semănate cu grâu 14,7 milioane hectare, (cea mai mică suprafață din 1972), mai puțin cu 8% față de anul precedent și cu 1% mai mică decât la estimarea anterioară.

În primăvară se estimează că vor fi semănate alte 5,4 milioane hectare, mai puțin cu 14% față de primăvara 2015. Din grâul semănat în primăvară, aproximativ 4,7 mil. hectare vor fi cu grâu moale (roșu) și cca. 700 mii ha cu grâu dur, în creștere cu 3% față de anul precedent. Pe fondul creșterii stocurilor de grâu, reducerea suprafeței semănate cu această cultură este o reacție normală și așteptată a fermierilor.

În cazul grâului, datele din raport semnalează faptul că stocurile au fost de 37 mil. tone (la 1 martie), atingând cel mai înalt nivel din ultimii cinci ani, și în creștere cu 20% comparativ cu aceeași dată a anului trecut. Acest nivel ridicat a fost anticipat și este, în mare parte, în conformitate cu așteptările pieței și cu reducerea cererii internaționale pentru export.

Soia. Suprafața semănată cu soia în 2016 este estimată la 33,3 mil. hectare, în scădere cu mai puțin de 1% față de anul trecut. Comparativ cu anul trecut, suprafața care se va însămânța scade sau rămâne la fel în 23 din cele 31 de state în care se cultivă soia.

La aceeași dată, stocurile SUA de soia au fost de 41,7 milioane tone. Acest nivel, deși mai mare decât cel înregistrat anul trecut, este totuși mai mic față de cel din estimările comerciale (42,3 mil. tone).

În acest an va crește și suprafața semănată cu bumbac, estimată în raportul USDA la 3,869 mil. ha, cu 11% de mai mult față de anul trecut.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.7(168) 15 - 30 aprilie 2016

Vizualizat: 456 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?