Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

STUDENT la Agricultură. EI au DAT BIROUL pentru FERMĂ!

Publicat: 28 iunie 2017 - 14:23
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGRONOMIA ÎI FACE MÂNDRI! Au studiat Ştiinţe Politice, Balneofizioterapie sau Litere, dar şi-au dat primele meserii ca să facă Agricultură. Ce îi motivează pe tineri să se întoarcă la studiul şi la munca pământului?

Ciprian Stroe este student al Facultăţii de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa. Împreună cu câţiva colegi, a venit la standul Revistei Ferma de la AgriPlanta - RomAgroTec să ne roage să îi ajutăm să îşi promoveze facultatea. Şi să se aboneze la revistă. (…)

STUDENTI-OVIDIUS-CONSTANTA_b

Ciprian Stroe este student în anul III la Agricultură şi, pentru că a absolvit deja o altă facultate, s-a înscris, în paralel, şi la masterul „Controlul şi monitorizarea produselor agricole”. Are 30 ha de teren, câteva animale şi 1 ha cu lavandă la Gălbinaşi, jud. Buzău. „Eu am treminat Istorie, Arhelogie şi Ştiinţe Politice, dar nu-mi place munca de birou. Am lucrat la Consulatul din Milano şi nu mi-a plăcut munca de birou, şi am renunţat şi am venit să mă înscriu la Agricultură. Vreau să mănânc sănătos!”, spune tânărul.

Familia Georgianei Prodan are 5 ha de teren, dar lucrează mai mult, în arendă, şi 150 de ovine, pe lângă care mai cresc şi 5 vaci, porci, păsări, în satul Mioriţa, com. Ciobanu, lângă Hârşova. „Şi eu am mai făcut o facultate, Balneofizioterapie, dar mi-am dat seama că, trăind o viaţă întreagă la ţară, o să mă întorc acolo şi rădăcinile mele au rămas acolo, n-au plecat. Vreau să fac ceva practic, să continui munca părinţilor mei, dar, pentru că am făcut prima facultate mai mult la oraş, m-am desprins de toate informaţiile şi aş vrea să fiu cu un pas înaintea tatălui meu”, ne-a spus tânăra, care studiază tot Agricultură, anul III.

Alina Rusu a studiat, în paralel, Litere şi Agricultură, ca să îşi ajute părinţii, care au o fermă vegetală de cca. 90 ha în jud. Tulcea. „Litere a fost prima mea alegere, îmi plăcea foarte mult limba română”, ne-a spus tânăra. Acum e studentă în anul III la Agricultură şi în anul I la masterul„Studii de românistică”.

Andrei Meşu este la prima facultate, tot anul III la Agricultură. Familia sa are 120 ha cu culturi vegetale în loc. Cuza Vodă, jud. Constanţa. „Mă pasionează încă din copilărie să lucrez pământul. Am accesat şi un proiect european pe Măsura 4.1, de 380.000 de euro”, ne-a spus, cu mândrie, viitorul inginer agronom.
A obţinut finanţare nerambursabilă de 90% din valoarea proiectului şi şi-a luat un tractor John Deere de 175 CP şi unul de 120 CP cu încărcător şi cu cupă, două combinatoare, scarificator, semănătoare, prăşitoare de păioase.

Pe larg despre posibilităţile de studiu oferite de Facultatea de Ştiinţe ale Naturii şi Ştiinţe Agricole din cadrul Universităţii Ovidius din Constanţa, în revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2017!

Vizualizat: 3625 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?