Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

STOP INCENDIILOR DE VEGETAŢIE - PRODUS MINUNE 2 ÎN 1: IGNIFUG ŞI FERTILIZANT

Publicat: 07 mai 2020 - 11:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Românii au descoperit produsul minune cu dublă utilitate: 1. prevenţia, limitarea şi stoparea arderilor de vegetaţie şi 2. fertilizarea solurilor. Este o premieră mondială!

Ion Neculcea_b

În lupta împotriva incendiilor de vegetaţie a apărut un aliat inovativ cu roluri multiple. Este vorba despre un produs ingnifug - noutate mondială realizată de cercetătorii de la Romchim Protect Bacău.

Incendiu demonstrativ ţinut sub control cu noul produs ignifug_b

Zece ani de muncă

Principiul este acela de a pulveriza fluidul pe plante cu un anumit timp înainte de momentul producerii posibilului incendiu, ulterior acesta scurgându-se pe sol, sub formă de soluție minerală cu efecte nutritive. ”De mult timp, activitatea noastră se axează pe obținerea de substanțe ignifuge, pentru protecția materialelor combustibile utilizate îndeosebi în construcții. Ulterior, am început să căutăm formule și pentru protecția la foc a plantelor, de la culturi de câmp și până la păduri, utilizând elemente care să nu facă rău organismelor vegetale. Substanța pe care am realizat-o este, de fapt, un fluid cu o vâscozitate ridicată, în compoziția căruia se află minerale și polizaharide. Pentru realizarea sa, echipa proprie de cercetători a lucrat o perioadă de zece ani”, arăta Ion Neculcea (foto), președinte al Romchim Protect Bacău.
În caz de intervenție, se aplică minim 500 l/ha, în funcție de lățimea benzii de protecție.

PRODUS MINUNE 2 ÃŽN 1: IGNIFUG ÅžI FERTILIZANTClick pe poza pentru galerie!

CEL PUŢIN 5 BENEFICII

Iată 5 caracteristici deosebite ale produsului denumit Antiflam Foresta:
1. perioadă convenabilă de remanență pe plante (pe vegetaţie uscată, până la primele precipitaţii);
2. prietenos cu mediul şi biodegradabil;
3. are o doză letală admisă din punct de vedere al toxicității;
4. este indicat să se aplice atât pe plante, cât și pe sol;
5. este şi îngrășământ complex, având în compoziţie polimeri, polizaharide, apă, sulfactanți, adjuvanți ş.a.

 


EXPERIENŢĂ NEFERICITĂ - EFICACITATE DOVEDITĂ

În această primăvară, în imediata apropiere a fabricii Romchim Protect din comuna Filipești, un incendiu de vegetație cu un front de aproximativ 5 km a pârjolit vegetația pe câțiva kmp. Focul s-a oprit la circa 100 m de fabrică, însă nu spontan, ci exact pe linia benzii pulverizate, preventiv, cu noul produs ignifug.

Articol publicat în revista Ferma nr. 7/256 (ediţia 15-30 aprilie 2020)

Vizualizat: 888 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!