Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SQM și Elton - parteneriat pentru succesul fermierilor

Publicat: 05 decembrie 2016 - 16:28
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Acum un an, SQM, lider mondial în nutriția specială a plantelor, anunța că vrea să reintre pe piața din România cu produsele sale și își căuta un partener puternic. Astăzi, acest parteneriat este funcțional, iar Elton a devenit unicul distribuitor al produselor SQM pe piața din România.

Dincolo de calitățile celor două companii, importantă este însă povestea întâlnirii lor, motivul pentru care această colaborare este un succes și are un viitor strălucit.

SQMClick pe poza pentru galerie!
Primul contact a fost stabilit în toamna anului 2015, când Elton Group a participat la cea mai importantă expoziție în domeniul agricol din Grecia. Primele discuții dintre cele două companii au privit piața de fertilizanți din Europa, în general, și a Balcanilor, în special, Elton Group fiind prezent în Grecia, România, Bulgaria, Serbia, Turcia și Ucraina.
În februarie 2016, reprezentantul SQM a venit la București. „La această întâlnire, a fost prezentată gama de produse din oferta SQM pentru Europa și Balcani. Sunt produse foarte interesante pentru piața românească, SQM este lider mondial în producția de nitrat de potasiu, ca urmare a resurselor naturale uriașe din Chile pe care le deține. Discuțiile au fost mai punctuale: SQM și-a dorit un distribuitor național, care să aibă forță de vânzări calificată, cu suport tehnic puternic, care să ofere consultanță și cu care să crească împreună. Am făcut un plan pe cinci ani, care include lansarea de noi produse în fiecare an. Am început cu gama de produse Speedfol™ și Ultrasol™, două branduri SQM, la care vom mai adăuga, în fiecare an, altele noi. Le-am ales pe acestea ca fiind un bun start up pentru piața din România”, a declarat Brîndușa Alexandru, director general Elton România.

Elton Group răspunde eficient nevoilor fermierilor
Grupul Elton este lider în furnizarea de ingrediente și soluții pentru industrii cheie din sud-estul Europei, Ucraina și Turcia. Departamentul Agro a fost înființat în 2010 și dezvoltă parteneriate de afaceri strategice pe termen lung. Urmărind progresul, noile tehnologii și trendurile, grupul Elton a creat și dezvoltă un pachet dinamic de produse și servicii cu valoare adăugată, care satisfice nevoile fermierilor, le garantează securitatea și le îmbunătățește calitatea vieții și succesul profesional, conservând în același timp mediul și resursele naturale.
În portofoliul de produse oferit de Elton intră pesticide și soluții de protecție a plantelor, dar și fertilizatori - produse speciale de nutriție. Toate produsele sunt potrivite pentru condițiile regionale de mediu și sol, pentru a asigura rezultate superioare. Elton Group oferă culturi sănătoase, randamente superioare la hectar și maximizează valoarea raportului cost/profit. „Prin parteneriatul cu SQM, ne adresăm cu preponderență culturilor de legume, fructe, viță de vie, culturilor speciale, și mai puțin culturii mari. Avem produse personalizate pentru fiecare cultură în parte. Dar avem și produse speciale pentru cultura mare, Speedfol™ Rădăcini este doar un exemplu în acest sens. Creat special pentru cultura de rapiță, Speedfol™ Rădăcini oferă o nutriție echilibrată ce stimulează dezvoltarea rădăcinilor pe perioada iernii”, a explicat Brîndușa Alexandru.


SQM, LIDER MONDIAL ÎN NUTRIȚIA SPECIALĂ
SQM a luat ființă în Chile, dar astăzi are o prezență globală puternică, are o cifră de afaceri de peste două miliarde de dolari și birouri în peste 20 de țări. În acest fel, controlează afaceri în peste 110 state din Europa, America, Asia și Oceania.
În segmentul de nutriție specială a plantelor, SQM are trei branduri importante, ca soluție pentru afacerile din segmentul vegetal: Ultrasol™ (fertilizanți solubili în apă), Qrop™ (granule) și Speedfol™ (cu aplicare foliară). Toate cele trei branduri au o tradiție veche și o calitate ridicată, oferind totodată caracteristici fizice deosebite: solubilitate ridicată, puritate, ușurință la utilizare, fluiditate, lipsa impurităților, lipsa contaminanților, uniformitate și lipsa segregării.
În 2013 a fost construită o unitate de producție care a fost echipată cu cele mai moderne instalații automate și care produce toate tipurile de îngrășăminte NPK pentru Europa, inclusiv pentru România.

 


Articol publicat in revista Ferma nr. 21 (182) din 1-15 decembrie 2016

Vizualizat: 793 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!