Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Soţii DÎRJAN, exemplu de perseverenţă în AGRICULTURA de NIŞĂ

Publicat: 27 aprilie 2017 - 10:03
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AFACEREA CU LAVANDA, UN DRUM NOU! După 15 ani petrecuţi la muncă în Italia, Adrian Dîrjan şi soţia sa, Cristina s-au întors în ţară şi astăzi cultivă în satul Fetindia din judeţul Sălaj circa 2 hectare de lavandă, procesată apoi în propria distilerie şi comercializată sub brandul „Coşul cu lavandă”. 

Cei doi soţi se mândresc cu 14 produse certificate (cele mai multe din ţară, conform spuselor lor), atât cosmetice cât şi alimentare.

sotii-dirjan_bClick pe poza pentru galerie!

I-am întrebat despre obstacolele întâmpinate pe noul drum ales, acela al agriculturii de nişă. „Una din principalele probleme cu care ne-am confruntat a fost forţa de lucru. Mă înţelegeam cu oamenii, spuneau că vin, dar dimineaţa când să începem efectiv lucrul nu mai apăreau, sau veneau o zi-două şi gata. Asta m-a făcut să investesc mai mult în utilaje. O altă dificultate de care ne-am izbit a fost birocraţia foarte mare, în special la certificarea produselor, dar am vrut să facem aceste demersuri, atât ca să putem lucra în cadru legal dar şi ca să le garantăm consumatorilor calitatea produselor şi a ingredientelor acestora şi faptul că acestea chiar au proprietăţile pretinse. Desfacerea este o altă piatră de hotar, crearea acelui lanţ scurt producător - consumator este încă o problemă generală în România”, spune Adrian Dîrjan.

Detalii in revista Ferma, editia 15-31 mai 2017

Vizualizat: 4176 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?