Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SOLUŢIILE Naturevo pentru SALVAREA CULTURILOR şi POMILOR afectaţi de CAPRICIILE VREMII

Publicat: 21 aprilie 2017 - 14:20
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Temperaturile scăzute afectează major culturile. Există, totuşi, soluţii pentru salvarea acestora. Iată propunerile Naturevo!

Întrucât se anunţă încă o perioadă cu temperaturi scăzute, în unele zone sub limita de îngheţ. Pentru a limita efectele negative ale brumei şi îngheţului în culturile agricole, în special la rapiţă şi la livezi care sunt la înflorit sau în faza de fructe abia formate, recomandăm aplicarea urgentă a următorului tratament:
KERAFOL 2 l/ha + ALGOBOR sau BORO-ET 0,5 - 1 l/ha + FINALEVO 2 - 2,5 kg/ha.
Acelaşi tratament se poate aplica şi la alte culturi horticole sau de câmp, dar care nu au fost deja distruse.

În cazul culturilor afectate de grindină, pentru reluarea vegetaţiei şi pentru refacerea ţesuturilor adăugaţi în reţetă produsul COPFORT în concentraţie de 0,3%.
Tratamentul trebuie făcut înainte de îngheţ pentru a da timp plantelor să asimileze produsele respective.
În cazul culturilor ale căror flori/fructe au fost afectate în totalitate, soluţia propusă nu mai poate rezolva nimic.
În funcţie de cultură, se va căuta/stabili soluţia adecvată.

Zapada_rapita_detaliu Girov - Neamt_bClick pe poza pentru galerie!

Specificaţii ale produselor propuse:
KERAFOL – produs pentru grăbirea refacerii ţesuturilor afectate mecanic şi chiar a celor care au arsuri solare ȋn faze incipiente, precum şi pentru grăbirea formării de noi ţesuturi. Kerafol are efecte foarte bune pentru a cicatriza şi reface plantele după grindină, care a lăsat deja urmări în zone din sudul ţării. Creşte rezistenţa naturală a plantelor la stresul abiotic şi la infestări cu viroze, bacterioze, micoze. Kerafol poate salva culturile dacă se intervine la timp;
ALGOBOR – suspensie de îngrăşământ pe bază de borat de sodiu şi extract de alge, măreşte rezistenţa la ger, diminuează atacul de bacterii;
BORO-ET – fertilizant foliar special care corecteaza deficienta de bor si care creşte rezistenţa la factorii de stres. Reduce influenţa negativă a temperaturilor extreme, mai ales în perioada de înflorire şi fecundare. Diminuează populaţiile de bacterii patogene;
FINALEVO – fertilizant foliar care corectează deficienţele sau carenţele de nutriţie, îmbunătăţeşte absorbţia potasiului şi stimulează absorbţia specifică a elementelor şi microelementelor. Măreşte concentraţia sucului vacuolar, determinând creşterea rezistenţei la temperaturi extreme şi la secetă. Creşte conţinutul în substanţă uscată şi rezistenţa la depozitare;
COPFORT – produs cu un conţinut de numai 6 % cupru şi 2 % acid gluconic, care pătrunde ȋn ţesuturi şi acţioneazăȋn direcţia diminuării proceselor oxidative, crescând astfel rezistenţa la stresul abiotic (temperaturi extreme, secetă), precum şi a prevenirii şi combaterii infecţiilor micotice şi bacteriene.
Ȋn cazul culturilor horticole, ȋn lipsa unor produse speciale, pentru creşterea cu 3 - 4 grade a rezistenţei la temperaturi negative, un rol important ȋl au produsele COPFORT, ALGOBOR şi KERAFOL.

La fel ca toţi fertilizanţii foliari speciali de la Naturevo, FINALEVO conţine de 3 - 5 ori mai multe microelemente chelatate faţă de ceilalţi fertilizanţi foliari ȋntâlniţi frecvent pe piaţa României şi are ȋn compoziţie magneziu şi potenţatori naturali (auxine, citochinone ş.a. extrase din alga Eklonia maxima).
ALGOBOR şi COPFORT sunt produse certificate pentru agricultura ecologică.

Având ȋn vedere că la tratamentele cu soluţii există riscul reducerii solubilităţii, precum şi conţinutul ridicat de săruri al apelor extrase din subteran, recomandăm introducerea ȋn apă pentru pregătirea soluţiei a unei cantităţi de 50-100 ml/100 litri de apă a produsului EVO RIGHT 5 sau ALTENSIV PH.

Produsul EVO RIGHT 5 are mai multe valenţe: regulator de pH până la pH 5, antispumant, umectant şi dispersant.
În anumite zone, rapiţa a avortat deja din cauza frigului.

Cu ce puteţi înlocui rapiţa distrusă?

În cazul în care se impune întoarcerea culturii de rapiţă, recomandăm să se semene porumb MT 261 de la Dow Seeds, care are perioadă scurtă de vegetaţie şi maturare foarte rapidă.
Hibridul MT261 este un hibrid extratimpuriu, de tip dentat, ce se pretează semănatului timpuriu atunci când temperatura în sol la adâncimea de semănat este de peste 5°C.
• Are o vigoare germinativă excelentă şi un potenţial de producţie foarte ridicat;
• Evită perioadele de secetă şi arşiţă;
• Are o răsărire rapidă şi creştere în termen scurt;
• Asigură greutate hectolitrică bună şi o calitate superioară a boabelor.

Atenţie la apariţia bolilor!

După această ploaie bine venită în majoritatea regiunilor ţării, cu siguranţă vor reveni temperaturile ridicate, iar bolile îşi vor face simţită prezenţa din plin în culturile de cereale păioase şi rapiţă. Reprezentantul Naturevo din zona dvs. vă poate recomanda tratamentele adecvate pentru combaterea bolilor specifice de sezon, precum şi a agenţilor de dăunare.

Ing. Florian Lazăr
Director tehnic Naturevo România

Vizualizat: 3368 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?