Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Soluții integrate și inovație de la Syngenta

Publicat: 26 februarie 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Summit-ul Syngenta pentru fermierii din vestul țării s-a desfășurat la Băile Felix în prima zi din februarie. La această tradițională serie de întâlniri zonale au fost dezbătute, împreună cu fermierii și distribuitorii, noile provocări din agricultură și tehnologiile Syngenta pentru culturile de floarea-soarelui, porumb și cereale. Au mai fost prezentate tehnici și recomandări pentru aplicarea corectă a produselor de protecția plantelor.

Click pe poza pentru galerie!

După prezentarea echipei din vestul țării, condusă de Mihai Saftencu, director vânzări vest, a urmat o scurtă prezentare a evoluției companiei în 2015 și a cotei de piață. George Drăgan, directorul general Syngenta, spune că 2015 a fost un an destul de complicat pentru agricultură, nu doar din perspectiva condițiilor climatice, dar și în contextul mediului geopolitic internațional: „Nu ne-am confruntat numai cu condiții vitrege, nefavorabile ci și cu niște prețuri la cereale care sunt minime față de așteptările d-voastră și ale noastre și cumva nu au justificat investiția făcută. Pe de altă parte, ceea ce am început în 2011, procesul de integrare între cele două divizii Syngenta - genetică/semințe și pesticide - începe să rodească. Noi spunem că dacă există o zonă în care observăm o dezvoltare a practicilor agricole aceea este vestul iar Syngenta vine în întâmpinarea nevoilor d-voastră”.
Din perspectiva Syngenta, „2015 a fost un an greu, însă în acest an greu am supraviețuit cu toții; mai mult, unii furnizori au făcut niște mici ajustări în cotele de piață. Din perspectiva semințelor de floarea soarelui ne-am consolidat poziția, am intrat într-un segment important - cel high-oleic și am făcut un pas important în cel al geneticii Express. La floarea soarelui Clearfield am câștigat o cotă suplimentară de încă 3%. Și la porumb am câștigat cotă. În zona de protecția plantelor, dacă piața națională a crescut cu aproape 13%, Syngenta a crescut cu 16% și suntem acum al doilea mare jucător din piață și ne vom păstra această poziție. De asemenea, suntem pe prima poziție la tratamentele preemergență și am devenit al doilea mare jucător în fungicide pentru cereale” a mai spus Drăgan.

Porumbul provoacă, floarea soarelui câștigă!
2016 este un an complicat și, din perspectiva rotației culturilor, va fi o cultură provocatoare - cea a porumbului și o cultură câștigătoare - aceea a florii soarelui, unde Syngenta are o poziție dominantă. În aceste condiții, George Drăgan a declarat: „Ne dorim foarte mult să creștem în segmentul Clearfield și în segmentul high-oleic. În același timp să ne păstrăm celelalte poziții. Venim în 2016 cu genetică nouă la floarea soarelui și porumb, avem produse noi, avem o ofertă comercială bună pentru distribuție și fermieri. Suntem pregătiți să fim flexibili cu oferta noastră, suntem convinși că și competiția va face același lucru. Avem o echipă tehnică puternică, vă rog profitați de ei pentru orice fel de întrebări legate de tehnologii”.
Strategia abordată de Syngenta se bazează pe integrare, inovație și performanță iar expertiza echipei Syngenta reprezintă garanția succesului în parteneriatul cu fermierii.
Floarea soarelui. Tehnologia Syngenta și noii hibrizi de floarea soarelui au fost prezentate de către cercetătorul Tiberiu Serbănoiu iar produsele pentru protecția culturii au fost detaliate dă către George Andron, director de produs la culturi oleaginoase. Alături de hibrizii consacrați, în 2016 Syngenta lansează noi hibrizi de floarea soarelui high-oleic, SY Experto și SY Gracia CLP, care combină performanța unei producții stabile cu uniformitatea culturii și conținutul mare de ulei. În portofoliul hibrizilor Clearfield Plus sunt prezenți SY Neostar CLP și SY Bacardi CLP.
Tehnologia cerealelor păioase Syngenta a fost prezentată de Rodica Pop și Marian Horgoș, reprezentanți tehnici pe zona de vest. Alături de soiurile consacrate și bine adaptate de grâu, Illico și Ingenio, care și-au dovedit performanțele productive, din 2016 este prezent la vânzare și soiul Moisson, grâu cu foarte bune calități de panificație.
Porumb. Ionuț Nae, director de produs culturi cerealiere, a prezentat tehnologia și portofoliul de porumb Syngenta. Noutățile pentru acest an sunt hibrizii semi-timpurii SY Photon (FAO 350) și SY Zephyr (FAO 390) și semi-tardivii SY Dartona (FAO 400) și SY Kreon (FAO 460). Acești hibrizi dau producții satabile și sunt adaptați la condiții diferite de tehnologie.

În cadrul simpozionului, Andrei Măruțescu, directorul de comunicare și relații publice Syngenta, a făcut o prezentare a importanței pe care o acordă compania, la nivel modial, cercetării. Astfel, la nivelul anului 2013 au fost investiți în cercetare 1,4 miliarde dolari, sector în care sunt angrenați peste cinci mii din totalul de 28 de mii de angajați. Nevoia de porduse noi este în continuă creștere iar ciclul de viață al unei inovații nu este întotdeauna proporțional cu eforturile (timp și costuri) făcute pentru realizarea acesteia. Abilitatea Syngenta de adaptare îi asigură un avantaj competitiv.

În numerele viitoare vom reveni cu prezentarea detaliată a geneticii și tehnologiilor pentru protecția plantelor Syngenta.CONTIVO - PROGRAM PILOT ÎN UNGARIA
Pentru a întări cele spuse anterior și pentru a sublinia importanța pe care Syngenta o acordă parteneriatului cu fermierii, George Drăgan, directorul general Syngenta, a adăugat: „Dacă este ceva care ne diferențiază este exact acest aspect: încercăm să oferim tehnologie, produse și pachete tehnologice, încercăm să aducem în piață noutate, în ambele zone - de genetică și de pesticide, vă oferim soluții tehnice și suport la nivel de fermă. Mai mult decât atât, printr-un nou proiect al nostru încercăm să venim cu o abordare integrată extinsă care înseamnă integrarea în oferta noastră de produse, într-un viitor mediu (1-2 ani), a unor elemente suplimentare: asigurarea recoltei, finanțare și technică agricolă. Vom da startul acestui proiect în 2016 și ne dorim să ne considerați un furnizor important în acoperirea acestor nevoi nu numai de inputuri agricole, dar și de tehnică, asigurări și finanțare”.
Proiectul amintit, denumit CONTIVO, funcționează acum în Ungaria la nivelul mai multor ferme iar în următorii ani va fi introdus în Bulgaria și în România. În Ungaria, Contivo funcționează sub forma unui program de cooperare cu parteneri strategici, prin care sunt oferite soluții durabile în condițiile schimbărilor climatice și a volatilității pieței, cu scopul de a crește profiturile fermierilor. Prin program sunt furnizate tehnologii noi, dar și soluții de management economic și răspunsuri adaptate la condițiile particulare din fiecare fermă. Soluțiile tehnologice pornesc de la îmbunătățirea structurii fizice a solului, managementul apei și al nutrienților, soiuri/hibrizi noi, produse de protecția plantelor și până la soluții financiare pentru a maximiza eficiența valorificării producției. În Ungaria, parteneri strategici ai Syngenta în cadrul proiectului Contivo sunt companiile: Vaderstad, Yara, AgroBio, AgroVir și două societăți din domeniul bancar și asigurări.Articol publicat in revista Ferma nr.3(164) 15-29 februarie 2016

Vizualizat: 952 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

V-ați asigurat culturile? Daunele au fost nelipsite pe plantațiile de viță de vie portaltoi în județul Timiș! 
Branislav Giurici ne recomandă Agra Asigurări! Contactează-i! https://www.agraasigurari.ro/

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Zsolt Tamássy

Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta AGRO EDMA, 2.500 ha: La discuit și fertilizat cu Massey Ferguson 8740S DYNA-VT şi 7726S DYNA 6 Trei lucrări dintr-o singură trecere cu discul Discordon DXRV II
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?