Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Simpozion Naturevo adresat cultivatorilor de sfeclă de zahăr

Publicat: 02 mai 2016 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Parte a programelor de instruire a producătorilor agricoli pentru noile tehnologii adaptate condițiilor climatice o reprezintă simpozioanele organizate de Naturevo la nivel local, cu subiecte de interes pentru fermierii care cultivă cereale, porumb, plante tehnice, cartofi, viță de vie, pomi fructiferi. 

Click pe poza pentru galerie!

Un astfel de simpozion a fost organizat de compania Naturevo la Luduș, în data de 15 martie, la care au participat cultivatorii de sfeclă de zahăr din regiune, reprezentanți ai Fabricii de Zahăr Luduș și ai Asociației cultivatorilor de sfeclă de zahăr Luduș. 

Prezentarea susținută de dr. ing. Ioan Enoiu, fondator Naturevo, în cadrul evenimentului a avut ca temă: „Cultivatori de sfeclă de zahăr, Naturevo vă propune soluții pentru prețuri bune!”.

Naturevo a oferit informații despre tehnologiile proprii, FLEXITECHagro®, care sunt adaptate schimbărilor climatice și sunt concepute pentru profitabilitatea culturii de sfeclă de zahăr. Reprezentanții companiei au prezentat și rezultatele obținute în anii anteriori de către fermierii care au utilizat programele FLEXITECHagro® pentru cultura de sfeclă de zahăr.

A fost prezentat programul cadru Naturevo pentru cultura de sfeclă de zahăr, pentru obținerea unor producții mai mari și a unei digestii mai bune, care conduc la un preț mai bun de la fabricile de zahăr.

Simpozionul s-a încheiat cu discuții libere între reprezentanții companiei, fermieri și reprezentanții Fabricii de Zahăr Luduș, despre unele probleme ridicate de fermieri, cu care aceștia se confruntă în diverse etape ale cultivării sfeclei de zahăr.

Culturile cele mai expuse în condițiile schimbărilor climatice sunt cele cu un coeficient de transpirație ridicat și cu un consum de apă ridicat pentru obținerea producției. Sfecla de zahăr este un mare consumator de apă și de nutrienți. Naturevo are soluții pentru obținerea unor producții consistente și de calitate, cu un consum de apă și nutrienți mult mai redus. 

Naturevo consideră că abordarea integrată poate determina sustenabilitatea agriculturii iar prin echipa sa de vânzări se poate implica în managementul integrat al producției agricole cu aspectele sale de bază: managementul apei, managementul nutriției/fertilizării, managementul energetic, managementul protecției împotriva agenților dăunători, managementul mijloacelor mecanice și al verigilor tehnologice, managementul produsului finit și managementul antreprenorial. 

Programele FLEXITECHagro sunt realizate pe baza analizei istoricului problemelor întâlnite în anii anteriori în funcție de specie, soi / hibrid, locație și suportă modificări pe parcursul vegetației, în funcție de condițiile specifice ale anului. Multe dintre verigile tehnologice suferă schimbări față de tehnologiile clasice, din cauza schimbărilor climatice. 

 

Avantajele produselor speciale NaturEVO

Menționăm câteva avantaje, foarte importante, ale produselor speciale din portofoliul NaturEVO, distribuite în exclusivitate în România de Naturevo: 

• Îmbunătățesc structurarea solului și activitatea microbiologică, având randament ridicat de utilizare, nivel redus de spălare și/sau de evaporare și complexitate sporită (conțin macroelemente, oligoelemente, microelemente): NOVATEC Classic, AMOSULF NG, ROOTIP, EVO NGOOO, UREE NG;

• Corectează pH-ul solului: CALCIPRILL;

• Stimulează dezvoltarea sistemului radicular: ROOTIP BASIC, ROOTIP MIX, KERAMIN K/KERAFOL, FIGHTER PHOS (utilizate la tratamentul sămânței), zinc/fier în fertilizanții de sol, X Seeds ș.a.m.d.;

• Reduc consumul și pierderile de apă: CODICEVO, MATUREVO, FINALEVO, ENERGEVO, REZISTEVO, OVIPRON, FIGHTER PHOS, KERAFOL/KERAMIN K, EVOPIN;

• Produsele EVO nu conțin clor, un aspect foarte important în condițiile în care sfecla de zahăr este foarte sensibilă la produsele care conțin clor;

• Intensifică circulația sevei și a celorlalte componente în plantă și amplifică procesele fiziologice de asimilație: gama EVO, FIGHTER PHOS, EVOBOR;

• Diminuează consumul specific de fertilizanți pe unitatea de produs (se obține un randament de 3-4 ori mai bun de utilizare a nutrienților) și reduc consumul de apă;

• Măresc randamentul energetic cu până la 100% prin utilizarea fertilizanților cu eliberare controlată (la doze de două-trei ori mai mici, se obține aceeași cantitate de elemente nutritive în plantă) și prin rețete de stimulare a germinației semințelor care reduc de două-trei ori cantitatea de energie internă a seminței pentru desfășurarea proceselor inițiale, precum și prin toate programele din cursul vegetației;

• Creșterea rezistenței plantelor la efectele radiațiilor solare: OVIPRON, COPFORT, ALGIFORTE, KERAFOL/KERAMIN K.

 

Întreaga activitate Naturevo se desfășoară cu respectarea ghidurilor de bune practici la nivel internațional, pentru asigurarea unei agriculturi durabile.

 

Oana IFTIME 

Director Marketing și Proiecte speciale

www.naturevo.ro 

 

 

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr.7(168) 15 - 30 aprilie 2016

Vizualizat: 675 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!