Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Simpozion KWS la Galați

Publicat: 10 martie 2016 - 09:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• portofoliu complet, soluții adaptate fermelor

Click pe poza pentru galerie!

Și în acest an de producție agricolă, soluțiile personalizate pentru fermierii români constituie prioritatea zero pentru firma KWS Semințe, subsidiară a Grupului german KWS.

Compania, aflată în topul primelor trei multinaționale din domeniul semințelor din agricultură, cu o cotă de piață în creștere, de 13% din piața semințelor certificate, participă activ la dezvoltarea pieței agricole din România, poziționându-se pe locul III la porumb (12% cotă de piață), locul I la porumb siloz (32%), locul III la rapița de toamnă (11%) și pe primul loc la sfecla de zahăr (25%).

Genetică testată, recomandări personalizate
Pornind de la aceste realități, la începutul lunii februarie, echipa tehnică și de vânzări a KWS Semințe a prezentat portofoliul comercial pentru apropiata campanie agricolă de primăvară, la Galați, în fața a aproape 150 de producători agricoli, vădit interesați de genetica oferită de KWS. Și în acest an, compania dispune de un portofoliu complet, ce include toate grupele de maturitate, perfect adaptat tuturor zonelor pedo-climatice din România, poziționându-se cu hibrizii de porumb în topul produselor de performanță.
„Ca de fiecare dată când avem ocazia să ne întâlnim cu fermierii, e de datoria noastră să-i punem la punct cu noile produse. Dar nu ne limităm numai la prezentarea portofoliului, noi expunem fermierilor noștri și rezultate ale hibrizilor KWS în diferite teste, care să le permită să găsească cele mai bune soluții pentru fermele lor. De exemplu, prezentăm rezultatele privind epocile de semănat, densitățile, fertilizările, urmărind ca aceste diverse teste să poată fi instrumentul necesar prin care dumnealor să-și asigure cei mai adaptați hibrizi pentru condițiile specifice fermei lor”, a explicat Ion Voinea, Director Departament Dezvoltare Produs și Agroservice KWS Semințe.

Grupa de maturitate optimă pentru Galați
Și trebuie menționat faptul că rezultatele testelor făcute de o structură independentă și neutră, cum este Asociația Cultivatorilor de Porumb din România, a reliefat exact poziționările hibrizilor KWS în diverse maturități. Preponderent, pentru zona județului Galați în care condițiile de climă sunt atât de aride, fermierii se orientează pe grupa de maturitate cuprinsă undeva între 330 și 430 FAO. Astfel, specialiștii KWS recomandă toți hibrizii din aceste maturități din portofoliul comercial, dar, în mod special, cei adaptați la secetă. Aceștia sunt: Krabas (FAO 330) - “Calitate maximă și producții excelente”; Kinemas (FAO 350) - “Hibridul ce garantează profitul prin productivitate și stabilitate”; Kassius (FAO 380) - “Adaptabilitate superioară în condiții de secetă”; KWS 2376 (FAO 390) - “Campionul secetei și arșiței”; Kamparis (FAO 390) - “Cel mai performant hibrid din grupa sa de maturitate”; Balasco (FAO 420) - “Productivitate impresionantă la o plantă impresionantă”; Karmas (FAO 410) - „Siguranță prin stabilitate și adaptabilitate”.

Noii hibrizi de porumb își așteaptă consacrarea
Grupul KWS, promotorul unor inginerii genetice performante, vine permanent cu soluții tehnologice inovative și personalizate în sprijinul fermierilor români. „Am ajuns în situația în care este foarte dificil să păstrezi un număr rezonabil de hibrizi în portofoliu, pentru că presiunea colegilor noștri din cercetare, de la ameliorarea porumbului, de a introduce hibrizi din ce în ce mai mulți și din ce în ce mai productivi este foarte mare. Pe de altă parte, există o capacitate de absorbție a pieței, în ideea că fermierilor le trebuie o perioadă de timp în care să se acomodeze cu un hibrid, să câștige încrederea în el și după aceea să-l cultive la un nivel cât mai înalt. Avem în anii viitori oportunitatea de a aduce produse foarte performante”, ne asigură Ion Voinea.


KWS 2370 - VIITORUL LIDER AL DENTAȚILOR TIMPURII
„În acest an, aducem ca noutate KWS 2370, viitorul lider al dentaților timpurii, caracterizat prin timpurietate dublată de productivitate excelentă și adaptabilitate perfectă. Este un hibrid în grupa de maturitate 290 FAO, pare o grupă de maturitate mică, dar acest produs are o capacitate de producție fantastică în ideea că știuleții au 16-18 rânduri de boabe, ceea ce pentru un hibrid de maturitatea asta este o excepție. Sunt convins că KWS 2370 va fi unul dintre hibrizii care vor acoperi o mare parte din piață datorită acestei capacități de a produce foarte mult”, a susținut Ion Voinea.
Potrivit specialiștilor, KWS 2370 se pretează a fi cultivat și pe zona Galațiului, marele lui atu fiind viteza impresionantă de pierdere a apei din bob. Folosit în cultură principală sau succesivă, își probează performanța în condiții diferite, fiind capabil de rezultate inaccesibile celorlalți timpurii.
Selectat pentru rezistența superioară la secetă, KWS 2370 este un hibrid simplu, recomandat pentru boabe, are talia medie, foliaj cu port lax spre semierect, cu înălțimea de inserție medie, știuleți foarte groși cilindro-conici, cu 16-18 rânduri și cu peste 34 boabe pe rând. Boabele au conținut mediu de proteină și de amidon, sunt mari, galbene în masa știuletelui și roșcate în zona de vârf, au mișuna adâncă și pericarp subțire, ceea ce îi permite să piardă foarte rapid apa din bob. Suportă seceta și valorifică superior orice nivel al inputurilor.
KWS 2370 Are o deosebită rezistență la bolile porumbului. Densitatea de semănat recomandată este de 65-70 mii pl/ha în zonele aride și de 75-80 mii pl/ha în cele umede.


 


Articol publicat in revista Ferma nr.4(165) 1 - 14 martie 2016

Vizualizat: 680 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Brinkman - Let’s improve together
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?