Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Sfatul AIPROM: Cum APLICAŢI PESTICIDELE în SIGURANŢĂ!

Publicat: 28 februarie 2018 - 15:20
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SFATUL AIPROM pentru FERMIERI. De ce trebuie să poarte fermierii echipament de protecţie în timpul stropirii? De ce este util ca fermierii să citească întotdeauna etichetele de pe ambalajele produselor de protecţia plantelor? De ce trebuie decontaminate ambalajele acestor produse şi de ce nu se recomandă folosirea alimentelor sau băuturilor alcoolice în timpul stropirii?

AIPROM oferă aceste răspunsuri pentru a veni în ajutorul utilizatorilor care folosesc produse de protecţia plantelor (PPP) şi susţine folosirea produselor PPP într-un mod responsabil, sigur şi eficient atât pentru fermier, cât şi pentru culturi şi mediu.

Astfel, sub umbrela proiectului Iniţiativa de Utilizare în Siguranţă a Produselor de Protecţia Plantelor şi a campaniei de informare #CuSauFără #pesticide #WithOrWithout, AIPROM lansează rubrica SFATUL AIPROM.

SFATUL AIPROM are scopul de a oferi fermierilor români exemple de bune practici în utilizarea PPP şi cuprinde câteva mesaje cheie legate de utilizarea în siguranţă a pesticidelor:

sfatul-AIPROM_b1. Utilizează mereu echipament individual de protecţie!

Purtarea echipamentului individual de protecţie este obligatorie pentru a evita contactul direct cu PPP şi face parte din ghidul de bune practici de utilizare în siguranţă a pesticidelor.

Echipament minimum recomandat:
- În timpul preparării soluţiei de stropit: combinezon, mănuşi, cizme, vizieră/ochelari, mască;
- În timpul aplicării PPP: combinezon, mănuşi, cizme, pălărie/şapcă, mască;
- În timpul curăţării echipamentului: combinezon, mănuşi, cizme, pălărie/şapcă.

Protecţia este necesară inclusiv în timpul reparărilor/modificărilor tehnice ale echipamentelor de stropit, în timpul colectărilor şi predărilor ambalajelor de produse de protecţia plantelor prin programul de colectare SCAPA şi de fiecare dată când intraţi pe parcelele tratate.

2. Citeşte mereu eticheta PPP înainte de a le folosi!

Eticheta este un document oficial care conţine toate informaţiile despre produs, precum şi recomandări despre modul corect de utilizare.
Citirea etichetelor este obligatorie, atât pentru personalul experimentat, cât şi pentru cei care prepară soluţia pentru prima dată.

3. Realizaţi periodic inspecţia tehnică a echipamentului de stropit folosit pentru PPP!

Pentru ca tratamentele necesare culturilor să fie eficiente şi sigure, una dintre recomandările importante este de a realiza periodic inspecţia tehnică a pulverizatoarelor şi utilajelor.
Reglaţi şi menţineţi în bună stare echipamentele de stropit, înlocuiţi-le atunci când este cazul, verificaţi şi calibraţi echipamentele de aplicare cel puţin o dată pe sezon.

4. Nu fumaţi, nu mâncaţi şi nu consumaţi băuturi întimpul utilizării PPP!

Fumatul și consumul de alimente reprezintă un factor de risc în toate etapele de manipulare și utilizare a produselor de protecție a plantelor din cauza posibilității de ingerare accidentală a unei cantități de produs.

5. Folosiţi doar PPP omologate şi provenite din surse autorizate!

Doar produsele de protecție a plantelor omologate și provenite din surse autorizate garantează siguranța operatorului, a culturilor și a mediului înconjurător.
Produsele neomologate sau provenite din surse neautorizate pot reprezenta un pericol pentru sănătatea dumneavoastră, a culturilor, cât și pentru mediul înconjurător.

6. Decontaminaţi prin tripla clătire ambalajele PPP după utilizare şi valorificaţi-le prin intermediul Programului SCAPA al AIPROM!

Decontaminarea corectă a ambalajelor PPP face parte din ghidul de bune practici de utilizare în siguranţă a pesticidelor.
Decontaminarea ambalajelor PPP se face prin tripla clătire sau prin clătire sub presiune. Soluția rezultată după decontaminare se adaugă în rezervorul echipamentului de stropit. Ambalajele pot fi colectate, în mod gratuit, în cadrul sistemului de colectare SCAPA al AIPROM.

Vizualizat: 841 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?