Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sezonul de recoltat profit

Publicat: 16 noiembrie 2016 - 21:24
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În a doua decadă a lunii octombrie a.c. au debutat evenimentele de sală organizate în comun de companiile Chemark Rom și BASF, menite să aducă în fața producătorilor agricoli noutățile tehnologice privind fertilizarea și protecția culturilor agricole.

Echipele tehnice și de vânzări ale celor două companii partenere au susținut prezentări în orașele Tecuci, Iași și Alba Iulia, care au trezit interesul a numeroși fermieri, îndeosebi horticultori, precum și deținători de fitofarmacii.
Experiența și profesionalismul specialiștilor Chemark Rom și BASF au oferit celor prezenți suportul tehnic și informațional necesar pentru obținerea unor rezultate excelente.

Sezonul de recoltat profitClick pe poza pentru galerie!

Fertilizarea cu microgranulate
Bunăoară, la Tecuci, Chemark Rom, distribuitor exclusiv al firmelor JB Biotech, Trade Corp International, Evonik, De Sangosse, Helm AG, a insistat pe implementarea la nivelul fermelor a tehnologiei de fertilizare a plantelor cu microgranulate. Acestea sunt îngrășăminte starter care se administrează în zona rădăcinii nou create, venind în contact primar cu sămânța. Microgranulatele, fabricate din glomerule mici, furnizează în special fosforul, element determinant pentru dezvoltarea sistemului radicular al plantelor.
Sigur, din această nouă gamă de produse nu putea să lipsească Seed Sprint, un fertilizator NP starter special și foarte concentrat, bogat în cupru și zinc, solubil în apă, recomandat tuturor culturilor cu aplicare la însămânțare/plantare.

Produse performante de nutriție și de protecția plantelor
Oferta comercială este completată de: adjuvantul Break-Thru S240, un agent tensioactiv, cu o bună difuzare; Humistar, îngrășământ natural pe bază de acizi humici lichizi; Ino Green-S, fertilizant cu conținut ridicat de sulf; Ino Maxical, un îngrășământ foliar cu conținut ridicat de calciu și fosfor; Boratec, un foliar pe bază de bor; Nutriphuse, îngrășământ lichid pe bază de azot sub formă ureică.
La acestea se mai adaugă Synergizer 8-32-4, un complex cu aplicare foliară; Trafos K - îngrășământ PK special, o sursă concentrată de fosfor și potasiu; Delfan Plus - bionutrient din amestec de aminoacizi esențiali, și Biomin Cal-Boro, foliar pentru culturile horticole.
Pentru protecția plantelor, Chemark Rom are în portofoliu o gamă de produse, dintre care amintim: fungicidul-bactericid Coppermax pentru culturile horticole; erbicidele Estet, o inovație cu acțiune sistemică, ca și Helmstar 75 WG, Clean Up sau Isomexx 20 WG - erbicid sulfonilureic sistemic și selectiv.
Specialiștii Chemark Rom au menționat și soluția integrală în nutriția culturilor Nutricomplex (NPK), cea mai solubilă gamă de NPK, cu aplicare foliară sau prin fertirigare.

BASF: tehnologii de protecție a culturilor horticole
Specialiștii companiei BASF au scos în evidență soluțiile și tehnologiile de protecție fitosanitară în horticultură.
• Tomate. Legumicultorii prezenți la simpozionul de la Tecuci au fost interesați de tehnologia de protecție a culturii de tomate. În acest sens, BASF are în portofoliu erbicidele Stomp Aqua și Stratos Ultra, cu eficacitate în combaterea buruienilor monocotiledonate anuale și perene și a unor plante dicotile. Pentru stoparea atacului de mană, sunt recomandate tratamente cu fungicidele: Polyram DF, Acrobat MZ 69 WG și Cabrio Top; împotriva pătării cenușii, alternariozei și a septoriozei - Polyram DF și Cabrio Top; a făinării - Cabrio Top, iar pentru combaterea putregaiului cenușiu - fungicidul Signum.
• La cultura viței-de-vie, din programele de tratament pentru controlul manei nu trebuie să lipsească fungicidele Delan sau Polyram DF, Forum Gold și Acrobat MZ 69 WG, în primele fenofaze, apoi Cabrio Top, Forum Gold și Copac.
Împotriva făinării, o boală care decimează plantațiile din Vrancea și Galați, sunt necesare aplicări cu produsele Kumulus și Vivando, împotriva putregaiului negru și a excoriozei - Cabrio Top, contra a putregaiului cenușiu - Cantus, iar insecticidul Fastac Active este recomandat în combaterea moliilor (verde și brună) strugurelui.
• Tehnologia de protecție a culturii de cartof cuprinde tratamente cu Stomp Aqua sau cu Frontier Forte pentru combaterea buruienilor anuale mono și unele dicotiledonate, iar împotriva manei sunt recomandate produsele: Polyram DF și Acrobat MZ 69 WG. Pentru gândacul de Colorado este insecticidul Fastac Active.

Recomandările specialiștilor BASF
Fermierii trebuie să folosească produsele la doza pentru care au fost omologate și să utilizeze amestecul dintre produsele de contact cu cele sistemice. Sunt presiuni foarte mari din partea bolilor și dăunătorilor în condiții meteoclimatice speciale (temperaturi mari, umiditate excesivă sau nebulozitate). Un produs de contact nu poate rezolva problemele complexe din teren. În plus, trebuie revizuite cu mare grijă utilajele, instalațiile și pompele cu care se aplică produse, să nu se producă șiroirea sau alte disfuncționalități.


STARTUL UNUI NOU SEZON PROFITABIL
“Noi am inițiat o promoție; începând cu 1 octombrie 2016, am dat startul Sezonului de Recoltat Profit, acțiune care va dura până la sfârșitul lunii februarie anul viitor! Astfel, compania Chemark Rom oferă un extra discount de 5% la toate produsele micro și de 3% pentru produsele macro comandate, cu termen de plată avantajos, 9 luni perioadă de grație, până în luna iunie 2017. Pe toată perioada promoției, fermierii pot acumula puncte bonus ce se vor transforma în premii, începând cu 20 aprilie 2017: mașini de spălat cu presiune, sisteme audio Bose, aer condiționat și weekend la SPA! Iar marele premiu este o Dacia Duster!”, a susținut Cătălin Sevastin, directorul național de vânzări Chemark Rom.


„POVEȘTI CU VINURI ROMÂNEȘTI”
„Și în anul viitor, sub sloganul «Vinul tău este o comoară, protejeaz-o cu produsele BASF!», vom organiza ediția a II-a a concursului «Povești cu vinuri românești». Reprezintă o platformă de comunicare gândită de Mercury360 și dedicată producătorilor locali de vin, mici și mijlocii. Ca și în acest an, vinificatorii sunt invitați au șansa de a-și promova vinul în toată țara. BASF și Asociația Degustătorilor Autorizați din România vor alege cele mai bune vinuri albe, roșii și roze și îi vor premia pe producători cu un kit la alegerea lor: crearea unei identități de brand pentru vinul lor, dezvoltarea unui magazin online sau închirierea unui spațiu de expoziție în Mall Promenada din București”, a declarat Carmen Stoica, sales representative Culturi Horticole la BASF.

 

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 20 (181) din 15-30 noiembrie 2016

Vizualizat: 1123 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!