Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Seceta şi erbicidarea la porumb

Publicat: 22 aprilie 2020 - 17:48
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

După o iarnă destul de blândă şi lipsită de precipitaţii, primăvara a debutat cu secetă în multe zone ale ţării, dar şi cu temperaturi foarte scăzute.

Semănatul porumbului a început, iar întrebarea pe care ne-o punem acum este: ce fel de erbicidare să efectuăm, având în vedere că nu se anunţă precipitaţii în următoarea perioadă? Aplicăm erbicide preemergente sau aşteptăm răsărirea culturii şi a buruienilor pentru a putea adapta tratamentele pe vegetaţie?
Compania Corteva Agriscience deţine un portofoliu complet în combaterea buruienilor în postemergenţă, când plantele de porumb şi buruienile sunt răsărite, începând de la faza de 2 frunze a culturii porumbului şi până la faza de 8 frunze:

  • erbicide care controlează buruienile moncocotiledonate anuale şi perene şi dicotiledonate anuale: Principal® (42.9% nicosulfuron + 10.7% rimsulfuron);
  • erbicide complete care controlează buruienile moncocotiledonate anuale şi perene şi dicotiledonate anuale şi perene: Arigo® (12% nicosulfuron + 3% rimsulfuron + 36% mezotrione), Principal® Plus (9.2% nicosulfuron + 55% dicamba + 2.3% rimsulfuron)
  • erbicide care controlează buruienile dicotiledonate anuale şi perene: Mustang™ (6.25 g/l florasulam + 300 g/l acid 2,4-D EHE)

PHOTO-2020-04-13-11-32-28_b

În contextul acestei primăveri secetoase vă prezentăm avantajele aplicării postemergente faţă de erbicidarea preemergentă.

  • Erbicidarea în postemergenţă nu necesită umiditate după aplicare, pe când erbicidarea preemergentă depinde foarte mult de umiditate în prima parte a perioadei de după aplicare.
  • De asemenea, erbicidarea în postemergenţă nu are nevoie de o pregătire foarte bună a terenului, ceea ce este un lucru foarte greu de realizat în primăverile secetoase, pe când erbicidarea preemergentă trebuie să se facă pe un teren foarte bine pregătit, care să nu aibă bulgări sau resturi vegetale.
  • Aplicarea erbicidelor în postemergenţă se pretează pentru toate tipurile de lucrări ale solului (sistem minim de lucrări, arătură, etc.), comparativ cu erbicidarea în preemergenţă care nu este potrivită pentru sistemul fără lucrări sau lucrări minime.
  • Un alt mare avantaj al erbicidării în postemergenţă este aplicarea personalizată "la vedere" în funcţie de problemele care apar pe fiecare parcelă, începând cu postememergenţa timpurie (Arigo®), postemergenţa normală 4-6 frunze (Arigo®, Principal® Plus, Principal®) sau postemergenţa târzie 6-8 frunze (Arigo®, Principal®), comparativ cu aplicarea preemergentă "pe teren negru" care nu poate garanta ca buruienile care urmează să răsară sunt din spectrul de combatere al produsului.
  • Erbicide, precum Arigo®, Principal® Plus au un spectru complet de combatere a buruienilor monocotiledonate şi dicotiledonate, inclusiv a buruienilor problemă: pălămida, volbura, costrei, samulastra de floarea soarelui. Aplicarea în preemergenţă întotdeauna necesită corecţii în condiţii normale, pentru următoarele buruieni: pălămida, volbura, costrei din rizomi. În condiţiile unor primăveri secetoase, cum se prefigurează şi aceasta, aplicarea în preemergenţă va avea nevoie de corecţii şi pentru buruieni, precum: cornuţi, mohor, iarba bărboasă.
  • Aplicarea în postemergenţă cu erbicidele Corteva (Arigo®, Principal®, Principal® Plus) reprezintă soluţia completă pentru combaterea buruienilor graminee problemă (costrei, mohor, pir) prin complementaritatea celor 2 substanţe active: nicosulfuron şi rimsulfuron.
  • Prin aplicarea erbicidelor companiei Corteva în postemergenţă, nu avem probleme pentru culturile care urmează dupa cultura de porumb tratată.

PHOTO-2020-04-13-11-32-29_b

De aceea, vă recomandăm cu încredere produsele companiei Corteva ce se pot aplica în postemergenţă!

Ion Mutafa – Category Marketing Manager Herbicides
Corteva Agriscience Romania& Moldova

Vizualizat: 1318 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?