Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SECERIŞ 2017. Unii FERMIERI se feresc de ESTIMĂRI privind PRODUCŢIA!

Publicat: 16 iunie 2017 - 11:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

A PARIAT PE PORUMB! În judeţul Mehedinţi se fac ultimele pregătiri pentru demararea campaniei de seceriş. 

În ferma lui Teodor Mardale, Pristol Land SRL, din Pristol, întinsă pe 1.400 ha, lucrurile par a fi bune, cultivatorul neavând nici un motiv de îngrijorare. Acum se ocupă de revizia maşinilor şi a utilajelor ce concură în campania de vară.
Atenţia sporită este îndreptată spre cele două combine care în curând vor intra în primele probe de câmp, la orz. “Nu fac nici o estimare a viitoarei producţii, deocamdată aştept să văd rezultatele muncii mele, să le cântăresc. Anul este mai mai bun decât cel trecut, dar şi decât 2015”, ne-a declarat, cu destul prudenţă, Teodor Mardale.

recoltat_2017_b

Anul acesta a pariat pe porumb, hibrizi de la Monsanto şi cu toate că a plouat suficient, fermierul va da drumul la… apă! “Voi pune în funcţiune, de probă, instalaţia de irigare prin picurare pe o suprafaţă de 15 hectare semănate cu porumb. Am săpat trei puţuri, vor urma alte trei din august încolo. Am un proiect, finanţat din fonduri proprii, autorizat să irige 35 de hectare. În funcţie de rezultate, voi extinde sistemul de udare prin picurare”, a precizat mehedinţeanul Teodor Mardale.

Urmăriţi zilnic ştiri privind campania de seceriş pe revista-ferma.ro şi în revista Ferma!

Vizualizat: 2416 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?