Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

SECERIŞ 2017. Unii FERMIERI se feresc de ESTIMĂRI privind PRODUCŢIA!

Publicat: 16 iunie 2017 - 11:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

A PARIAT PE PORUMB! În judeţul Mehedinţi se fac ultimele pregătiri pentru demararea campaniei de seceriş. 

În ferma lui Teodor Mardale, Pristol Land SRL, din Pristol, întinsă pe 1.400 ha, lucrurile par a fi bune, cultivatorul neavând nici un motiv de îngrijorare. Acum se ocupă de revizia maşinilor şi a utilajelor ce concură în campania de vară.
Atenţia sporită este îndreptată spre cele două combine care în curând vor intra în primele probe de câmp, la orz. “Nu fac nici o estimare a viitoarei producţii, deocamdată aştept să văd rezultatele muncii mele, să le cântăresc. Anul este mai mai bun decât cel trecut, dar şi decât 2015”, ne-a declarat, cu destul prudenţă, Teodor Mardale.

recoltat_2017_b

Anul acesta a pariat pe porumb, hibrizi de la Monsanto şi cu toate că a plouat suficient, fermierul va da drumul la… apă! “Voi pune în funcţiune, de probă, instalaţia de irigare prin picurare pe o suprafaţă de 15 hectare semănate cu porumb. Am săpat trei puţuri, vor urma alte trei din august încolo. Am un proiect, finanţat din fonduri proprii, autorizat să irige 35 de hectare. În funcţie de rezultate, voi extinde sistemul de udare prin picurare”, a precizat mehedinţeanul Teodor Mardale.

Urmăriţi zilnic ştiri privind campania de seceriş pe revista-ferma.ro şi în revista Ferma!

Vizualizat: 2038 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Vacile superproductive, dovada progresului genetic!

Cine şi-a făcut anul acesta timp pentru a vizita INDAGRA, expoziţia naţională de agriculută, a putut admira la standul Asociaţiei HolsteinRo câteva dintre cele mai performante vaci de lapte din România. Printre acestea, un exemplar aparţinând societăţii Panifcom Iaşi, administrată de Liviu Bălănici, care a încheiat cea de a doua lactaţie cu o producţie de 13.636 de litri, iar în primele 128 de zile din lactaţia a treia a ajuns la 6.800 de litri.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sub media europeană la consumul cărnii de porc Intermediarii fac legea şi peste Prut
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?