Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SECERIŞ 2017. PRODUCŢII MAI MICI cu 20% decât cele din 2016!

Publicat: 03 iulie 2017 - 09:35
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Cu fiece zi bună de lucru, campania agricolă de vară se desfăşoară din ce în ce mai susţinut şi mai bine organizat. De aproape două săptămâni, flotila de combine ale societăţii Maxagro din Gătaia, judeţul Timiş lucrează din plin înaintând în ritm ca nişte corăbii prin … “marea galbenă”!

Recoltatul rapiţei se derulează pe ultimele suprafeţe din cele 1.500 aflate în cultură. “Nu am avut orz, aşa că am probat combinele în lanurile de rapiţă. Producţia este undeva la 4 t/ha, mai slabă decât media de anul trecut de 4.500 kg/ha”, ne-a declarat Ianco Zifceak, administratorul societăţii. Fermierul a organizat încărcarea recoltei de rapiţă, în total cam 6.000 de tone, în patru garnituri feroviare. A preferat să vândă producţia, nu să o păstreze şi a semnat contracte de livrare cu marii traderi de cereale.

recoltat-rapita-2017_b

Mai bine organizat, secerişul!
De astăzi, a organizat şi treieratul la grâu. Numai vremea să permită lucrul în câmp. Cultura promite, după ultimele evaluări, o medie de 7.500 kg/ha. „Anul acesta am organizat mult mai bine secerişul, am achiziţionat două noi combine care îşi demonstrează performanţele tehnice în lan. Privind anul agricol în ansamblu, pot afirma că producţiile sunt ceva mai mici cu 20 % ca anul trecut”, ne-a declarat cultivatorul din Gătaia, judeţul Timiş.

recoltat-rapita-17_b

Vizualizat: 2645 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!