Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Se apropie SECERIŞUL! La Botoşani, GRÂUL promite 5-6 TONE/HA!

Publicat: 13 iunie 2017 - 13:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUNTEŢI PREGĂTIŢI? La sfârşitul lunii iunie, combinele intră în câmpurile de orz şi rapiţă, primele culturi aducătoare de bani fermierilor, şi mai apoi la grâu, mazăre, floarea-soarelui, porumb.

Fermierul Marcel Clincinschi, administratorul SC Başeul Balinţi SA din Tătărăşeni, judeţul Botoşani, s-a declarat foarte mulţumit de culturile sale.

El lucrează o suprafaţă de teren de 620 ha, cultivat cu: grâu 120 ha, porumb 110 ha, floarea-soarelui 117 ha, rapiţă 70 ha, lucernă 40 ha, soia 90 ha, iar restul de teren e ocupat de pajişti temporare şi permanente.

Recoltat_b

Culturile, până la ora actuală, sunt frumoase, aş face un păcat dacă aş spune altceva; numai să ne ferească Dumnezeu de vreo grindină! La grâu, estimăm o producţie de 5-6 t/ha; floarea e foarte frumoasă, deja nu mai putem s-o prăşim, are talia destul de înaltă, rapiţa arată mulţumitor, după cum a fost toamna; noi sperăm la vreo 4-5 t/ha. Am pus câte trei hibrizi la toate culturile: porumb, rapiţă, floare, soia de la Pioneer, pentru că are genetica ce se aşează mănuşă la condiţiile noastre. Am primit şi subvenţia la timp deci este un an bun pentru noi”, a concluzionat fermierul botoşănean.

Marcel Clincinschi crede că la începutul lunii iulie va intra să adune rapiţa din câmp. Până atunci are suficient timp să repare utilajele pe care le va folosi la recoltările de vară. 

Vizualizat: 2385 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?