Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Se apropie SECERIŞUL! La Botoşani, GRÂUL promite 5-6 TONE/HA!

Publicat: 13 iunie 2017 - 13:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SUNTEŢI PREGĂTIŢI? La sfârşitul lunii iunie, combinele intră în câmpurile de orz şi rapiţă, primele culturi aducătoare de bani fermierilor, şi mai apoi la grâu, mazăre, floarea-soarelui, porumb.

Fermierul Marcel Clincinschi, administratorul SC Başeul Balinţi SA din Tătărăşeni, judeţul Botoşani, s-a declarat foarte mulţumit de culturile sale.

El lucrează o suprafaţă de teren de 620 ha, cultivat cu: grâu 120 ha, porumb 110 ha, floarea-soarelui 117 ha, rapiţă 70 ha, lucernă 40 ha, soia 90 ha, iar restul de teren e ocupat de pajişti temporare şi permanente.

Recoltat_b

Culturile, până la ora actuală, sunt frumoase, aş face un păcat dacă aş spune altceva; numai să ne ferească Dumnezeu de vreo grindină! La grâu, estimăm o producţie de 5-6 t/ha; floarea e foarte frumoasă, deja nu mai putem s-o prăşim, are talia destul de înaltă, rapiţa arată mulţumitor, după cum a fost toamna; noi sperăm la vreo 4-5 t/ha. Am pus câte trei hibrizi la toate culturile: porumb, rapiţă, floare, soia de la Pioneer, pentru că are genetica ce se aşează mănuşă la condiţiile noastre. Am primit şi subvenţia la timp deci este un an bun pentru noi”, a concluzionat fermierul botoşănean.

Marcel Clincinschi crede că la începutul lunii iulie va intra să adune rapiţa din câmp. Până atunci are suficient timp să repare utilajele pe care le va folosi la recoltările de vară. 

Vizualizat: 2326 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!